Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME"— Sunum transkripti:

1 ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI

2 EK-1 2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Etkinliğin adı Tarih Yapılan eğitim etkinliği ile ilgili kısa öz değerlendirme (etkinliğe katılım nasıldı, katılımcıların görüşleri neler oldu, Etkinlik faydalı oldu diyebilir misiniz gibi) 1 Earth Hour Etkinliği Misafirlerimiz ile küresel ısınmaya karşı enerji tasarrufuna teşvik amaçlı bir etkinlik yapıldı. Tüm misafirler memnun kaldılar. 2 Çiçek Festivali Çocuk misafirlerimizle yaptığımız bu etkinlik, onların çevre bilincini artırmayı, doğanın önemi konusunda daha duyarlı olmalarını sağlamayı amaçlamıştır. Çocuk misafirlerimiz eğlenerek öğrenmiş ve aileleri memnuniyet duymuşlardır. 3 Çevre Bilinci ve Atık Yönetimi Eğitimi Verilen eğitimde atık ayrıştırması, enerji tasarrufu ve önemi anlatılmıştır. Personellerin çevreye daha duyarlı olması amaçlanmıştır. 4 Plaj Temizliği Etkinliği Katılım yüksekti. Her yıl misafirlerimiz ve personellerimizle beraber plaj temizliği yaparak çevre bilincini artırma konusunda çalışmalar yapmaktayız. 5 Küresel Isınma Konulu Belgesel Gösterimi Küresel ısınmada sanayileşme ve insan hatalarının etkisinin irdelendiği belgesel ile personellerimizin bilinçlenmesi amaçlanmıştır.

3 ENVIRONMENTAL EDUCATION ACTIVITIES PERFORMED
IN THE YEAR 2017 Name of the activity Date Short Assesment of the activity (did many people participate, what was the outcome, etc). 1 Earth Hour Activity This event was held to encourage energy saving against global warming.All our guests were pleased. 2 Flower Festival This activity, which we have done with children of our guests, aimed to increase their awareness of the environment and to make them more sensitive about the importance of nature. Children learned by amusing and they family were pleased. 3 Environmental Awareness and Waste Management Training In this training, waste sorting, energy saving and prevention are explained . It was intended that the staff was more sensitive to the environment. 4 Beach Cleaning Participation was high. Every year we work together with our guests and our staff to clean up the beach and increase the environmental consciousness. 5 Documentary Show on Global Warming It was aimed to raise awareness of our personnel with a documentary subjects the effects of industrialization and human errors on global warming.

4 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİNİN AÇIKLAMASI VE
-BELGELER-

5 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR BELGELER
ETKİNLİK 1 Earth Hour Etkinliği ETKİNLİK TARİHİ 25/03/2017 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Otel misafirleri ve personeller BELGELER -Fotoğraf

6 Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından organize edilen bu etkinliğe otelimiz de katılmış, 60 dakika boyunca ışıklar kapatılarak mum ışıklarında kokteyl düzenlendi. Bu etkinlikte misafirlerimizle beraber iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çektik.

7

8 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 2 Çiçek Festivali ETKİNLİK TARİHİ 04/04/2017 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Misafirlerimiz ve çocukları BELGELER -Fotoğraf

9 Çocuk misafirlerimiz ve ailelerinin eşliğinde çiçek festivali ile çiçek dikme etkinliği yapıldı. Çocuklarımıza doğa bilinci aşılama konusunda etkili bir aktivite oldu.

10 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 3 Çevre Bilinci ve Atık Yönetimi Eğitimi ETKİNLİK TARİHİ ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Personellerimiz BELGELER Fotoğraf

11 Verilen eğitimde atık ayrıştırması, enerji tasarrufu ve önemi anlatılmıştır. Personellerin çevreye daha duyarlı olması amaçlanmıştır.

12 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 4 Plaj Temizliği Etkinliği ETKİNLİK TARİHİ 05/08/2017 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Personeller ve Otel Misafirleri BELGELER Fotoğraf

13 Personel ve misafirlerimizle yapılan bu etkinlikte doğayı korumanın önemi ve çevre kirliliğinin önlenmesi gerekliliği vurgulanmıştır.

14

15 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 5 Küresel Isınma Konulu Belgesel Gösterimi ETKİNLİK TARİHİ 19/10/2017 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Personellerimiz BELGELER Fotoğraf

16 Personelerimize küresel ısınmanın sonuçları ve küresel ısınmayı önlemek adına bireysel olarak neler yapılabilineceği konusunda belgesel gösterimi yapıldı.

17

18 EK-2 2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Aktivite adı ve kategorisi Hedef grup ve yeri Aktivitenin amacı ve içeriği Planlanan tarih Name and category of the activity Target Group and place Aim and content of the activity Date of the activity 1 Çevre Bilinci ve Atık Yönetimi Eğitimi Personeller Eğitim ile personellerimize atık ayrıştırma ve enerji tasarrufunun önemi anlatılacaktır. Nisan Environmental Awareness and Waste Management Training Hotel Staff The training will tell our staff about the importance of separating waste and saving energy. April 2 Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Otel Misafirleri ve Personeller Su altı temizliği yapılarak denizden çıkarılan atıklar sergilenecektir.Amacımız deniz kirliliğinin sonuçlarına dikkat çekmektir. Haziran World Environmental Day Hotel Guests and Staff The wastes from the sea will be exhibited by underwater cleaning. Our aim is to draw attention to the results of sea pollution. June 3 Plaj Temizliği Etkinliği Plaj temizliği ile misafirlerimizde ve personellerimizde çevre bilincini eğlenceli şekilde geliştirmek hedeflenmiştir. Temmuz Beach Cleaning Activity With the beach cleaning, it is aimed to improve the environment awareness of our guests and our staff in a fun way. July 4 Fidan Dikimi Etkinliği Çocuk Misafirlerimiz Çocuklara çevre bilinci aşılamak amacıyla fidan dikimi etkinliği yapılacaktır. Ağustos Planting Activity Children Guests Children will be planted in order to raise awareness of environmental awareness. August 5 Küresel Isınma Konulu Belgesel Gösterimi Personellerimizin Ozon Tabakasını Koruma Günü’nde küresel ısınma konusunda bilinçlenmesini sağlamak hedeflenmiştir. Eylül Documentary Show on Global Warming It was aimed to raise awareness of the global warming on Ozone Layer Protection Day. September ETKİNLİKLERİN HİTAP ETTİĞİ BÖLGE: ÖZDERE - İZMİR ( REGION OF ACTIVITES ) ETKİNLİKLERİ ORGANİZE EDEN BELEDİYE-DERNEK VEYA İŞLETME : PALOMA PASHA RESORT ( ACTIVITIES ORGANIZED BY )


"ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları