Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğretim Görevlisi Emel ALTINTAŞ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğretim Görevlisi Emel ALTINTAŞ"— Sunum transkripti:

1 Öğretim Görevlisi Emel ALTINTAŞ
AĞ TEMELLERİ 3. Hafta Öğretim Görevlisi Emel ALTINTAŞ KASTAMONU 2017 T.C. Kastamonu ÜNİVERSİTESİ TAŞKÖPRÜ Meslek yüksekokulu bilgisayar programcılığı bölümü

2 Alan adI – domaIn Name İnternetten faydalanabilmek için bazı adreslerin bilinmesi gerekir. Bu nedenle ip adreslerini akılda tutmak zor olabileceğinden, akılda tutulması daha kolay olan anlamlı bir takım isimler ip adresleri ile ilişkilendirilmektedir. İnternetteki domain isimleri ip adresinde olduğu gibi 4 temel kısmından oluşur. servis ismi – alan ismi – kuruluş tipi – ülke kodu

3 Alan adI – domaIn Name .com Ticari kuruluşlar .edu Eğitim kuruluşları
.gov Devlet kuruluşları .mil (.tsk) Askeri kuruluşlar .net Ağ organizasyonları .org Kar amacı gütmeyen kuruluşlar

4 Sizce bilgisayar ağları neden var ?

5 Ağ nedir ? Birden çok bilgisayarın çeşitli iletişim ortamları vasıtasıyla, birbirleri ile iletişim kurduğu ortamdır.

6 IP adresi İnternete bağlı her bilgisayarın kendine özgü bir adresi vardır. Her bir internet adresine bir ip numarası karşılık gelir. Bir ip adresi 4 tane 0 ile 255 arasında değişen sayıdan oluşur. Bu adres toplam 32 bit uzunluğunda bir sayıdır. Fakat bu sayı 8 bitlik 4 ayrı ondalık sayı şeklinde kullanılır ( gibi) İp yazılımının doğru çalışabilmesi için internete bağlı bilgisayarların ip adreslerinin başka bilgisayarlar tarafından kullanılmaması gerekir.

7 IP adresi Aynı yerel ağda birden fazla bilgisayara aynı ip adresi verilmesi durumunda, aynı ip adresli ilk bilgisayar açıldıktan sonra diğerleri ip çakışması olduğunu bilerek ağa bağlanamaz. Bir yerel ağa verilen ip adreslerinin başka bir ağ tarafından kullanılmaması gerekir.

8 IP adresimizi öğrenme - Komut ile
Başlat – Çalıştır – cmd Başlat – cmd ipconfig İpconfig /all

9 IP adresimizi öğrenme - Komut ile

10 IP adresimizi öğrenme Ağ ve paylaşım merkezi ile
Ağ ve Paylaşım Merkezini aç Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin Ethernet Ayrıntılar

11 IP adresimizi öğrenme Ağ ve paylaşım merkezi ile

12 Ping nedir ? Ping, 32 baytlık bir paket programdır. Bir bilgisayarın ulaşılabilirliğini ping atarak öğrenebiliriz. Bilgisayarınızın internet üzerinde veya yerel ağ üzerinde herhangi bir ip numarasına sahip olan bilgisayara bağlantınızın olup olmadığını kontrol eder. Örneğin Türkiye’deki bir siteye ping atıldı ve geri dönüş 20 ms’de oldu. Fakat yurt dışındaki bir siteye ping atıldığında bu geri gönüş süresi uzar. Tepkime süresi uzaklık ile doğru orantılıdır.

13 Ping atma ipconfig ping

14 Gül yetiştireceksen canın yanacak, elin kanayacak, güneş seni terletecek. “Bu bahçede gül bitmez.” diyenler olacak.  “Gül öyle yetiştirilmez, böyle yetiştirilir.” diyenler olacak.  Sen kendine şunu soracaksın:  “Ben burayı gül bahçesi yapmak istiyor muyum?  Ben burada dünyanın en güzel güllerini yetiştirmek istiyor muyum?” Eğer gerçekten çok istiyorsan, ne eline batan diken ne de söylenenler umurunda olacak !!


"Öğretim Görevlisi Emel ALTINTAŞ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları