Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Teknoloji nedir denildiğinde karşımıza ilk olarak; insanların ihtiyaçlarına yönelik yardımcı araç ve gereçlerin yapılıp üretilmesi için gerekli olan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Teknoloji nedir denildiğinde karşımıza ilk olarak; insanların ihtiyaçlarına yönelik yardımcı araç ve gereçlerin yapılıp üretilmesi için gerekli olan."— Sunum transkripti:

1

2  Teknoloji nedir denildiğinde karşımıza ilk olarak; insanların ihtiyaçlarına yönelik yardımcı araç ve gereçlerin yapılıp üretilmesi için gerekli olan yetenek – bilgi cevabı çıkmaktadır. Peki, geçmişten bugüne teknolojinin önemi, faydaları ya da zararları nelerdir? Teknolojinin ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz bilmesine ama teknoloji nedir diye sorulsa vereceğimiz yanıtın ne kadar doğru olacağından pek emin değilim. Sonuçta; teknoloji hayatımızın her alanında faydalandığımız bir şey ama iş kelimenin tanımına gelince, diğer pek çok sözcükte olduğu gibi bunda da net bir yanıt veremeyebiliriz. Teknolojinin ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz bilmesine ama teknoloji nedir diye sorulsa vereceğimiz yanıtın ne kadar doğru olacağından pek emin değilim. Sonuçta; teknoloji hayatımızın her alanında faydalandığımız bir şey ama iş kelimenin tanımına gelince, diğer pek çok sözcükte olduğu gibi bunda da net bir yanıt veremeyebiliriz.

3  Günümüzde bakıldığında teknoloji gerçekten de büyük bir sükse yakaladı. Dolayısı ile bu durum da, teknoloji alanında birçok yeniliğin yapılmasını beraberinde getirmiş bulunmakta olup, ister istemez insanların da bu duruma ayak uydurması gerekiyor. Peki teknoloji ne denli önemlidir? Bu konuyu biraz irdelemek gerekiyor. Kullandığımız birçok teknoloji temelli materyal göz önüne alındığında, teknolojinin ne denli önemli olduğu ortaya çıkmaktadır. Dolayısı ile bu bağlamda, özellikle bilginin önemli olduğu bir çağda, bizler de elimizden geldiğince bu yönde aksiyon almaya özen göstermeliyiz. Peki bu konuda neler yapılabilir?  Örneğin, teknoloji ürünlerini daha verimli kullanmak ve sağlığımızı da göz önünde bulundurarak hareket etmek çok önemli. Yani teknoloji bağımlısı olmak yerine, tamamen gerekli olduğu zamanlarda bu ürünleri kullanmak, elbette daha yerinde bir davranış olacaktır. Yani bilgimiz düzeyinde hareket ederek, bizler de bu konuda elimizden geleni yapmış olacağız. Bilginin kesinlikle büyüğü veya küçüğü olmaz. Siz bilginiz düzeyinde elinizden geleni yapın. Bu fazlası ile yeterli olacaktır.

4

5


" Teknoloji nedir denildiğinde karşımıza ilk olarak; insanların ihtiyaçlarına yönelik yardımcı araç ve gereçlerin yapılıp üretilmesi için gerekli olan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları