Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sivas Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü"— Sunum transkripti:

1 Sivas Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü
BİLİM VE SANAT MERKEZLERİNE (BİLSEM) ÖĞRENCİ TANILAMA SÜRECİ

2 BİLİM SANAT MERKEZİ NEDİR?
Bilim ve Sanat Merkezleri; okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır.  

3 BAĞLI OLDUKLARI BİRİM:
Bilim ve Sanat Merkezleri; MEB, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdürürler.

4 Ülkemizde özel yetenekli öğrenciler için en kapsamlı eğitim modeli “Bilim ve Sanat Merkezleri”dir. 81 ilde 116 bilim ve sanat merkezimiz bulunmaktadır. Bunlardan biride Sivas Bilim Sanat Merkezi’dir.

5 ALINAN ÖĞRENCİLERE NASIL BİR EĞİTİM VERİLİR?
PROGRAMLAR UYUM DESTEK EĞİTİMİ BİREYSEL YETENEKLERİ FARK ETTİRME ÖZEL YETENEKLERİ GELİŞTİRME PROJE ETKİNLİKLER BİREYSEL ETKİNLİKLER GRUP EĞİTİMİ SOSYAL FAALİYETLER KURUM DIŞI UYGULAMALAR UYGULAMALAR ATÖLYE ÇALIŞMALARI KULÜP ÇALIŞMALARI KAMPLAR ORGANİZASYONLAR

6 EĞİTİM SİSTEMİ: Merkeze devam eden ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yarı zamanlı olarak, okul çıkışları veya hafta sonları eğitim sunulmaktadır.

7 ÖĞRENCİ SEÇİMİ: TANILAMA
BİLSEM’lere alınacak özel yetenekli öğrenciler her yıl Bakanlıkça belirlenen tanılama takvimi çerçevesinde, Bakanlıkça belirlenen sınıf seviyesinden (ilkokul 1,2, ve 3.sınıf) öğrenciler, en fazla 2 alanda, Bakanlıkça hazırlanan Gözlem Formları  kullanılarak e-okul üzerinden sınıf öğretmenlerince Resim Yetenek Alanı, Müzik Yetenek Alanı ve/veya Genel Zihinsel Yetenek Alanlarında özel yetenekli adayı olarak gösterilir.

8 ÖĞRENCİ SEÇİMİ: TANILAMA
Sınıf öğretmeni tarafından aday gösterilen  öğrencinin velisi; uygulama ücreti olarak  KDV dâhil  50  TL’yi  (elli  Türk  lirası)  aşağıdaki  seçen eklerden  birini  kullanarak  13‐29  Kasım  2017  tarihleri  arasında  yatıracaklardır.  Uygulama  ücreti  yatırıldıktan  sonra  gözlem formları sınıf  öğretmeni tarafından e‐okul sistemi üzerinden  doldurulacaktır. 

9 ÖĞRENCİ SEÇİMİ: TANILAMA
Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası ya da Halk Bankası ATM’lerind en, Vakıflar Bankası internet bankacılığı, Halkbank internet bankacılığı, Ziraat Bankası internet bankacılığı üzerinden yatırabilir. Vakıflar Bankası şubeleri üzerinden yatırılabilir. Ayrıca, tüm banka kredi kartları ile internet adresinden ödeme yapılabilir. (Not: Ödeme ekranındaki yönlendirmeler dikkatlice okunarak takip edilmelidir. )

10 ÖĞRENCİ SEÇİMİ: TANILAMA
ÖNEMLİ: Ücretini yatırdığı hâlde e‐okul sistemi üzerinden sınıf öğretmeni tarafından gözlem formu doldurulmayan öğrenciler tablet bilgisayar grup tarama uygulamasına alınmayacaktır. Belirtilen süreler içerisinde gözlem formu doldurulmayan, uygulaması geçersiz sayılan, uygulamaya girmeyen, uygulamaya alınmayan, uygulamaya girme koşullarını taşımayan ya da uygulamadan çıkarılan adayların grup tarama uygulamasıyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz .

11 ÖĞRENCİ SEÇİMİ: TANILAMA
Grup tarama uygulamasında yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri uygulamaların tamamlanmasından yaklaşık dört hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından adaylardan herhangi bir başvuru talep edilmeksizin yapılır. Ücretler yalnızca Ziraat Bankası sistemleri aracılığı ile iade edilmektedir. Adaya grup tarama uygulaması için randevu verilmiş ise adayın uygulamaya herhangi bir sebeple girmemesi durumunda (Bakanlık tarafından uygulamanın iptal edilmesi hariç) iade talep edil emez.

12 ÖĞRENCİ SEÇİMİ: TANILAMA
1, 2 ve 3. sınıf düzeyinde olup sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilen ve uygulamaya giriş ücretleri yatırılan öğrencilerin yetenek alanlarına (genel zihinsel, resim, müzik) göre gözlem formları 13‐29 Kasım 2017 tarihleri arasında e‐okul sistemi üzerinden doldurulacaktır. ÖNEMLİ: Öğrenci gözlem formları takvimde belirtilen zamanda sınıf öğretmeni tarafından doldurulacaktır. Gözlem formları takvimde belirtilen süre geçtikten sonra ücret yatırılmış olsa bile doldurulamayacaktır.

13 ÖĞRENCİ ADAY GÖSTERME

14 ÖĞRENCİ ADAY GÖSTERME Grup Tarama Uygulaması Giriş Ücretlerinin Banka Hesabına Yatırılacak. öğretim yılı için 13 Kasım-29 Kasım 2017 tarihleri arasında sınıf öğretmenlerince doldurulacaktır

15

16

17

18

19 Bir öğrenci en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecektir
Bir öğrenci en  fazla iki yetenek alanından aday  gösterilebilecektir. Örneğin, genel  zihinsel ‐ resim, genel  zihinsel ‐ müzik, resim ‐ müzik. Öğrenci bir önceki eğitim  öğretim  yılında  bir  yetenek  alanından  BİLSEM’e  kayıt  hakkı  kazanmış  ise  bu  yıl  da  başka  bir  yetenek  alanından aday gösterilebilir.  

20 Gözlem formu doldurulduktan ve kaydetme işlemi tamamlandıktan sonra, raporlama butonundan öğrencinin aday gösterildiği yetenek alanlarıyla ilgili iki çıktı alınarak aday gösteren sınıf öğretmeni ve okul idaresi tarafından imzalanacaktır. Okul idaresi raporun bir örneğini imza karşılığı veliye teslim edecek ve bir örneği okulda muhafaza edilecektir.

21 ÖNEMLİ: Öğrencinin aday gösterildiği yetenek alanlarında bir  değişiklik yapılması  söz konusu ise gerekli düzeltmelerin  ‐08 Aralık  2017  tarihleri arasında  e‐okul  sistemi  üzerinden  yapılması  gerekmektedir.  Belirtilen  tarihten  sonra  öğrencinin  yetenek alanı ile ilgili herhangi bir değişiklik  yapılmayacaktır. 

22 ÖNEMLİ: Bilim ve sanat merkezleri için genel zihinsel yetenek, resim ve müzik yetenek alanlarından aday gösterilen öğrencilerin tamamı grup tarama uygulamasına girecektir. Grup tarama uygulamasına girmeyen öğrenciler bireysel değerlendirmeye alınmayacaktır.

23 Grup  tarama  uygulamasına  girecek  öğrencilerin  randevular ı  il  tanılama  sınav  komisyonu  tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlem leri Modülü  üzerinden  11‐22  Aralık  2017 tarihleri arasında  hafta  sonları  09.30,  11.00,  12.30,  14.00,  15.30  saatlerinde  günlük  5  oturum olacak şekilde planlanacaktır.   Grup tarama uygulamasına girecek öğrencilerin uygulamaya  giriş belgeleri 26 Aralık ‐  05  Ocak  2018  tarihleri  arasında  e‐okul  sistemi  üzerinden  yayımlanacaktır.  Belgeler  öğrenci   velilerine imza karşılığında verilerek veliler bilgilendirilecektir.  

24 SINAV TAKVİMİ

25 Gözlem Formu Doldurulan Öğrencilerin
(13 Kasım - 29 Kasım 2017) Grup Tarama Uygulaması Giriş Ücretlerinin Banka Hesabına  Yatırılması Öğrenci  Gözlem  Formlarının  Sınıf  Öğretmenleri  Tarafından  e‐Okul Sisteminde Doldurulması  ( ) Gözlem Formu Doldurulan Öğrencilerin  Adresinden İlan Edilmesi ve  Gerekli Düzeltmelerin Yapılması 

26 (11 Aralık   22 Aralık 2017 ) Grup Tarama Uygulamasına Girecek Öğrencilerin  MEBBİS/BİLSEM İşlemleri  Modülü Üzerinden Uygulamaların  Yapılacağı Merkezlere İl Tanılama Sınav  Komisyonu  Tarafından Yerleştirilmesi  ( ) Grup Tarama Uygulamasına Girecek Öğrencilerin Giriş Belgelerinin e‐Okul Sistemi Üzerinden Verilmesi

27 (06 Ocak 2018 04 Mart 2018 ) Grup Tarama Uygulamalarının Yapılması
(09 Mart 2018 ) Grup Tarama Uygulama Sonuçlarının Adresinden İlan Edilmesi (12 Mart Mart 2018 ) Grup tarama uygulama sonuçlarına itiraz (19 Mart Mart 2018 ) Grup tarama uygulama sonuçlarına itirazların değerlendirilmesi

28 (14 Mart 2018 - 26 Mart 2018 ) Bireysel Değerlendirmeye Hak Kazanan Öğrencilerin  Randevularının İl  Tanılama Sınav Komisyonu Tarafından MEBBİS/BİLSEM   İşlemleri Modülü  Üzerinden Düzenlenmesi   (27 Mart 2018 ) Bireysel Değerlendirmeye Alınacak Öğrencilerin e‐Okul Sistemi Üzerinden Giriş Belgelerinin Verilmesi (02 Nisan Haziran 2018) Bireysel Değerlendirmelerin Yapılması

29 (20 Haziran 2018 ) Bireysel Değerlendirme Sonucunda “Bilim ve Sanat Merkezleri” ne Kayıt  Hakkı Kazanan Öğrencilerin  Adresinden Duyurulması  (21Haziran 2018 - 27 Haziran 2018 ) Bireysel Değerlendirme Sonuçlarına İtiraz  (28 Haziran 2018 - 06 Temmuz 2018 ) Bireysel Değerlendirme Sonuçlarına İtirazların Değerlendirilmesi  (16 Temmuz 2018 - 31 Ağustos 2018 ) Bilim ve Sanat Merkezlerine Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerin  Kayıt  İşlemleri 

30 ÖĞRENCİ SEÇİM AŞAMALARI

31 Birinci aşama; sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilen öğrencilerin grup tarama sınavına girmesi, 1. 2. ve 3. Sınıflar Tablet ile

32

33 Grup tarama sınavı sonuçlarına göre her yıl en yüksek puan alan çocuktan başlayarak bir sıralama yapılır. Belirlenen öğrenciler uzmanlar tarafından bireysel incelemeye alınır. Bu inceleme Bilsem ve RAM koordinesinde yürütülür.

34 İkinci aşama; grup tarama sınavı sonuçlarına göre belirlenen öğrencilerin yetenek alanlarına göre ( resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) bireysel değerlendirmeye alınması ile süreç tamamlanır. Komisyonlar: Müzik ve Resim Yetenek Sınavı RAM: Zeka Testi uygular.

35     Bireysel incelemeden de olumlu yanıt alınan öğrenciler arasında bir sıralama yapılır. Bilsem’e kayıt hakkı kazanan öğrenci listeleri bakanlıkça duyurulur.

36 SINAV İTİRAZLARI Tablet Bilgisayar Grup Tarama Uygulamasına İtiraz
Tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulama sonucuna ilişkin it irazlar 12‐16 Mart  2018  tarihleri  arasında  MEB  Destek  Hizmetleri  Gen el  Müdürlüğü  Döner  Sermaye  İşletmesinin  T.C.  Ziraat  Bankası,  Türkiy e  Vakıflar  Bankası  ve  Türkiye  Halk  Bankasından  herhangi birine kuru msal tahsilat programı aracılığıyla 20 TL (yirmi TL KDV dâhil) yatırılarak  ö ğrenci velisi tarafından  adresinden yapılacaktır. Tarafımıza iletilen itirazlar değerlendirildikten sonra yine aynı sistem üz erinden veliye  bilgilendirme yapılacaktır. 

37 SINAV İTİRAZLARI Bireysel Değerlendirme İtiraz
Genel  zihinsel,  resim  ve müzik  yetenek  alanında  yapılan  bireysel  değerlendirmel ere  ilişkin itirazlar, sonuçların    itibaren  21‐27 Haziran 2018 tarihleri arasında öğrenci velisi tarafından il millî eğitim  müdürlükleri  il tanılama sınav komisyonlarına yapılacaktır.   Komisyonlar bireysel değerlendirme  sonuçlarına itirazları değerlendirip itiraz  sonucu  ile ilgili olarak veliyi bilgilendireceklerdir.   Genel Müdürlüğe yapılan itirazların cevaplanmasında genel evrak kayıt tarihi dikkate  alınacaktır.  Süresi geçtikten  sonra yapılan itirazlarda öğrenci T.C. kimlik numarası belirtilmeyen,  imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve  cevaplandırılmayacaktır.  Faksla ve e‐posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve  cevaplanmayacaktır.

38 SİVAS BİLİM ve SANAT MERKEZİ
MÜDÜRLÜĞÜ TEŞEKKÜRLER


"Sivas Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları