Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MISIR UYGARLIĞI Bu dönemde iki temel yapı formu görülmektedir,kalıcı ve en büyük yapılar, ölü gömme edimlerine adanmış yapılardır. Bunlar: -Gömü dağı olarak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MISIR UYGARLIĞI Bu dönemde iki temel yapı formu görülmektedir,kalıcı ve en büyük yapılar, ölü gömme edimlerine adanmış yapılardır. Bunlar: -Gömü dağı olarak."— Sunum transkripti:

1 MISIR UYGARLIĞI Bu dönemde iki temel yapı formu görülmektedir,kalıcı ve en büyük yapılar, ölü gömme edimlerine adanmış yapılardır. Bunlar: -Gömü dağı olarak nitelenebilecek insan yapımı piramitler -Ardı ardına dizilmiş sütunları, avlulara ve bölmelere açılarak sınırsız tekrarlanan avlu ve odalarıyla Nil boyunca dizilmiş tapınaklardır.

2 Yapıları: Erken hanedanlık öncesi mezarlar toprağın kazılması ile elde ediliyordu ve cesetlerin zarar görmesi engellenemiyordu. Daha sonra mezarların üstüne eğimli tuğla duvarlarla çevrilmiş tümsekler yapılmaya başlandı. Bunlar büyüdükçe küçük odalar birleştirilerek yiyeceklerin ve belki ölenin heykelinin de konulabileceği kadar genişletildi.

3 Mastabalar:.

4 Saqqara’daki Zoser Basamaklı Pramidi:

5

6

7

8

9

10

11 .

12

13

14

15

16

17

18

19 .

20

21 Karnak’daki Amon Tapınağı.

22 Luxor’daki Amon Tapınağı;

23

24 Hatshepsut Tapınağı:

25

26

27 Khonsu Tapınağı;

28 .

29

30

31


"MISIR UYGARLIĞI Bu dönemde iki temel yapı formu görülmektedir,kalıcı ve en büyük yapılar, ölü gömme edimlerine adanmış yapılardır. Bunlar: -Gömü dağı olarak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları