Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Apple Kurucular : Steve Jobs , Steve Wozniak , Ronald Wayne.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Apple Kurucular : Steve Jobs , Steve Wozniak , Ronald Wayne."— Sunum transkripti:

1 Apple Kurucular : Steve Jobs , Steve Wozniak , Ronald Wayne

2 Apple Inc Temmuz-1976 2

3 Bir Deha ; ‘Steve Wozniak’
1970'te Wozniak'ın bir mainframe (anaçatı) bilgisayar üzerinde çalıştığı şirkete Steve Jobs yaz stajına geldiğinde arkadaş olurlar

4 Apple II Wozniak'ın el çizimi diyagramlarının da yer aldığı Apple 1 tasarım kılavuzundan alıntı

5  Apple I bilgisayarı ilk kez ticari ürün olarak olarak satılan kişisel bilgisayar olan Altair 8800'e benziyordu, ama kullanıcıların hafıza ve arayüz kartları eklemesine uygun bilgisayar veri yolu yapısı yoktu. Tümüyle işlevsel olmasını sağlayacak bir RAM'i, klavyesi ve ekranı yoktu. Wozniak Apple'daki tam zamanlı işinden  6 Şubat 1987 tarihinde, şirketi kurduktan oniki yıl sonra ayrılır. Buna rağmen hala bir çalışanı olarak maaş almaktadır ve hissedarlarındandır. Steve Jobs ile bağlarını koparmaz.

6 Apple Sonrası Meslek Hayatı Hakkında
1985 yılında Wozniak, dönemin A.B.D. Başkanı Ronald Reagan'dan "National Medal of Technology" (Ulusal Teknoloji Madalyası) ödülü alır. 1987'de riskli bir girişim olan C.L. 9 isimli şirketi kurar ve ilk "evrensel" TV uzaktan kumandasını geliştirip piyasaya sunar. 2000 yılının Eylül'ünde "National Inventors Hall of Fame" (Ulusal Mucitler Onur Salonu)'na alınır. 2001'de "Wheels of Zeus" (WoZ kısaltmasıyla bilinen) şirketin kurucu ortağı olarak "sıradan insanlara günlük nesneleri bulmaya yardımcı" olacak kablosuz GPS teknolojisi geliştirmeye başlar.  2006'da Wheels of Zeus kapanır, teknoloji şirketleri alıp geliştirmeyi hedefleyen Acquicor Technology şirketini eski Apple çalışanlarından Ellen Hancock ve Gil Amelio'yla birlikte kurar.

7 Sonuç Olarak Stephen Gary Wozniak Kendi Çağının Önünde Düşünen
Teknik Bilgisi İyi Düzeyde Hayal Gücü Olan Yapıya Sahipti Steve Jobs şirket kurmayı önerdiğinde soğuk karşılamış jobs’un “başarısız olursak bile torunlarımıza hikaye olur” demesi üzerine ikna etmiştir.

8 Açık Bir Zihin ; Steve Jobs
 Apple Computer'ın kurucu ortağı, ölümünden 5 hafta öncesine kadar yönetim kurulu başkanı (CEO) ve genel müdürü.

9  Next Computer ve Pixar Animasyon Stüdyoları'nın da yönetim kurulu başkanlığını yapmıştır.
Yönettiği Apple firmasını zirveye çıkardığı yıllarda pankreas kanserine yakalanmış, 7 yıl içinde 56 yaşında ölmüştür (GUI ; Daha çok fare kullanılarak kullanıcının kod yazmadan bilgisayarı kontrol edebileceği sistemdir)

10 Next Computer şirketi olarak kalmıştır

11 Pixar Pixar Animasyon Stüdyoları, Emeryville, Kaliforniya merkezli CGI animasyon yapım şirketidir. Stüdyo bugüne kadar 22 Akademi, 6 Altın Küre ve 3 Grammy ödülü kazanmıştır. Pixar ilk olarak Lucasfilm'in bilgisayar bölümünün parçası olarak 1979 yılında kurulmuştur yılında Steve Jobs tarafından satın alınmıştır 2006 yılında Disney'e satılmıştır.

12 Ve Bir Sabırsızlık ; Ronald Wayne
prosedürleri ve "kâğıt işlerini" çok iyi bilen, oturaklı bir iş adamıydı.

13 sabır gösterememişti oysa ki.

14 Steve'lerin toplam %90 oranındaki hissesinin yanında, Ronald Gerald Wayne'in de bu genç girişimde %10 hissesi bulunuyordu. Steve Jobs'ın kurguladığı muhteşem iş bölümünde, sınırlar belliydi: Steve Wozniak üretir, Jobs pazarlar, Wayne ise hukuki ve bürokratik işleri hâlleder.

15 Kurgu, gayet başarılıydı; ancak, bir sorun vardı
Kurgu, gayet başarılıydı; ancak, bir sorun vardı. Şirket kurulur kurulmaz, Jobs, büyük bir hızla işleri büyütmek istedi. Bunun için de, büyük yatırımlar yapmak ve bankalara ciddi meblağlarda borçlanmak gerekiyordu Jobs, kafasına koyduğu yolda cesur ama pek de hesaplı olmayan adımlarla ilerlerken; maddi sorumluluklar, yaşı ve tecrübesi dolayısıyla, sürekli olarak Wayne'e kalıyordu. IB Times'da şöyle anlatıyor: "Jobs, daha şirketi kurar kurmaz; yatırım yapmak, işleri büyütmek için bankalara borçlanmaya başladı. Ama ortaklarım, çok genç ve parasızdı. Ben o tarihte 42 yaşında olduğum için, bankalar beni muhatap almak istiyor ve benden, Apple'ın borçlarına, bütün mal varlığımla kefil olmamı bekliyordu. Bu, çok riskliydi; hissemi satıp, çıktım."

16 Bu kararının ardından, şirket kurulumunun üstünden sadece bir haftanın biraz üzerinde bir zaman geçmişken; Ronald Gerald Wayne, hemen %10 oranındaki hissesini dolara diğer ortaklarına devrederek, Apple'ın ortaklığından ayrılıyor. Hisselerin bedeli, 2011 Ağustos hesaplamalarına göre, 35 milyar dolar Bütün bu kayıp ve insana aklını kaybettirebilecek büyüklükteki yanlış seçim Wayne'e sorulduğunda, ne kadar inandırıcı bilmiyorum ama; hiçbir pişmanlığının olmadığını, o dönemdeki şartlar nedeniyle bu seçimi yapması gerektiğini belirtiyor ve seçimin doğru olduğunda ısrar ediyor Ölümünün ardından dehası kadar iş hayatındaki acımasızlığı da konuşulan Jobs'ın Wayne'e, defalarca şirkete yeniden katılması için teklif götürmesi de ilginç bir ayrıntı. Wayne ise, bu teklifleri, ısrarla her seferinde geri çevirmiş.

17

18 Son Olarak Toparlarsak
O elmayı dalından alıp tadına bakanlar oldu

19 Görseller Google arama kullanılarak alınmıştır
Görseller Google arama kullanılarak alınmıştır Arif Can Yanar

20 Bizi Dinlediğiniz İçin Teşekkürler


"Apple Kurucular : Steve Jobs , Steve Wozniak , Ronald Wayne." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları