Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Akademik Bilişim 2008 İnşaat Bilişimi Oturumu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Akademik Bilişim 2008 İnşaat Bilişimi Oturumu"— Sunum transkripti:

1 Akademik Bilişim 2008 İnşaat Bilişimi Oturumu
Akademik Dergi Yayın Değerlendirme Kriterleri Dr.Ümit Işıkdağ

2 Bilime katkı var mı ? Conceptual/Scientific/Knowledge Innovation ? Problem Çözümü / Yeni(Farklı) Yöntem / Mevcut Yöntemin Geliştirilmesi Problem Ortaya Koyma /Kavramsal Model Geliştirme Başlık yayına uygun mu? Özet bölümünde amaç,hedefler,araştırmanın genel kapsamı ve sonuçlar verilmiş mi ? İlk bölümde/girişte da bütün resmi çizebilme, konuyu bütün resim içerisinde konumlandırabilme nasıl ? Araştırma problemi mevcut sahneyi doğru ve o günkü hali ile yansıtıyor mu ? Yayında ortaya konulan argüman mantıklı mı ?

3 Anahtar Referanslar konuya uygun mu?
Hipotez doğru kurulmuş mu ? H1 ve HO hipotezleri doğru mu ? Literatür iyi taranmış mı? Literatür taraması güncel kaynakları içeriyor mu ? Kullanılan yöntem(ler) yeterli açıklıkta,basitlikte, sadelikte ve yeterli uzunlukta anlatılmış mı ? Veri toplanmasında seçilen yöntem uygun mu ? Her alt yöntem için aynı soru sorulacaktır. Veri analizinde hangi yöntemler seçilmiş ? Seçilen yöntemler uygun mu (her biri için ayrı soru sorulabilir) İstatiksel yöntem ile çalışmak için kaç kişi ve/veya örneklem gerekir ? Örneklem uygun dağılmış mı ?

4 Seçilen yöntemin (her yöntem için) güvenilirliği nasıl saptanmış ?
Hipotezin doğrulanması nasıl yapılmış, doğrulamada hata ve eksikler var mı? Detaylı şekilde analiz istenecektir. Is there an implicit (innovation) framework ? Çalışma imla, dilbilgisi ve noktalama yönünden, şekil no/metin ve tablo no/ metin uyumu yönünden nasıl ? Referans(kaynakça) listesi, nokta virgül hataları dahil özenli olarak kontrol edilmiş mi ? Bu çalışma daha kısa bir şekilde yazılabilir miydi ? Eğer öyle ise hangi bölümler daha kısa olabilir ? Gereksiz resim ve/veya tablolar var mı? Her tablo ve şekil için tek tek sorgulanmalıdır.

5 Çalışmanın anlatığı hikaye kendi içerisinde tutarlı mı
Çalışmanın anlatığı hikaye kendi içerisinde tutarlı mı ? Giriş-Gelişme-Sonuç sırası takibinde sorun var mı ? Alt hikayeler için aynı değerlendirme hepsi için teker teker yapılmalıdır Sonuçlar net mi? Sonuçlar yeterli açıklıkta ve basitlikte anlatılmış mı ? Amaç ve sonuç uygunluğu geçerli mi? Sonuçlar çalışma hedeflerine uygun mu? Sonuçlar hangi şartlar altında geçerli ? Yayın sunduğu sonuçları genele(geniş perspektive) yansıtabiliyor mu ? Sonuçlar büyük resmi ı nasıl etkiler ? Bulduğu sonuçları tarafsızlıkla yorumlayabiliyor mu Reklamdan uzak mı ?

6 Teşekkür ederim


"Akademik Bilişim 2008 İnşaat Bilişimi Oturumu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları