Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazırlayan: Seda Nur DEDE TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 2. ÖĞRETİM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazırlayan: Seda Nur DEDE TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 2. ÖĞRETİM"— Sunum transkripti:

1 Hazırlayan: Seda Nur DEDE TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 2. ÖĞRETİM
WEB 2.0 ARAÇLARI Hazırlayan: Seda Nur DEDE TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 2. ÖĞRETİM

2 WEB 0.2 ARAÇLARI Web 2.0 You Tube Prezi Myspace Bloger wikipedi

3 WEB 0.2 NEDİR Web 2.0 ın tam anlamıyla hiç bir zaman tanımlaması yapılmadı tamamen soyut yada hayali bir kavram olarak kaldı. Hatta böyle bir şeyin var olmadığını söyleyenler bile vardı. Gerçek profesyoneller bu trendin kaçınılmaz olduğunu ve web in geleceğini oluşturacağını bilirler.

4 WEB 2.0'ın oluşmasında en önemli etken teknolojik gelişmeler(Ajax, RSS, XML, CSS ...). Ve tabi bence en önemlisi pazarın reklam gelirinin hayallerimizin ötesinde de bir artış göstermesi.

5 YouTube Nedir? Üç Amerikalı iş arkadaşının (Chad Hurley Steve Chen ve Jawed Karim) eğlence için açtıkları daha sonra Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınan, kısaca "Video Paylaşım Sitesi" olarak adlandırabileceğimiz bir web sitesidir.

6 PREZİ Klasik slayt sıralaması mantığı ile çalışmıyor. Birbirine bağlanan nesnelerin, belirli bir hareket sırası verilerek oynatılması ile canlanıveriyor. Uzaklaşan ve aniden yakınlaşan yazılar, birbiri ile çakışan geometrik nesneler ile capcanlı sunumlar.

7 MySpace Arkadaşlarınızın arkadaşlarıyla tanışmanızı sağlayan online bir topluluktur. Myspace’de bir topluluk oluşturarak, fotoğraflarınızı, yazılarınızı ve ilgi alanlarınızı arkadaş çevrenizle paylaşabilirsiniz.

8 Blog Ağ günlüğü veya Ağ kütüğü; teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri şekilde yazan insanların oluşturabildikleri, günlüğe benzeyen web siteleridir.

9 wikipedi Amacı herkes tarafından değiştirilebilir ve erişilebilir bir ansiklopedi oluşturmaktır. Nitekim Vikipedi'nin kurucusu Jimmy Wales'in hazırladığı bir tanıtım videosunda gerek videonun ismi gerekse Vikipedi'nin amacının tanımı olarak Tüm İnsanlığın Bilgisine Serbest Erişim, ifadesi kullanılmıştır.


"Hazırlayan: Seda Nur DEDE TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF 2. ÖĞRETİM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları