Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FRANCİS CRİCK Çocukluğu Kariyeri Büyük Eserleri Ödülleri Ve Başarıları Kişisel Yaşamı Ve Mirası Kitapları Ölümü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FRANCİS CRİCK Çocukluğu Kariyeri Büyük Eserleri Ödülleri Ve Başarıları Kişisel Yaşamı Ve Mirası Kitapları Ölümü."— Sunum transkripti:

1 FRANCİS CRİCK Çocukluğu Kariyeri Büyük Eserleri Ödülleri Ve Başarıları Kişisel Yaşamı Ve Mirası Kitapları Ölümü

2 ÇOCUKLUĞU Francis Harry Compton Crick 8 Haziran 1916'da Northampton'da Harry ve Annie Elizabeth Crick'e doğdu. Babası ve amcası ailenin çizme ve ayakkabı fabrikasını yönetti. O Northampton Gramer Okulu katıldı ve 14 yaşında en iyi arkadaşı John Shilston ile burs ve çalışılan matematik, fizik, kimya ve Londra'da Değirmen Tepesi Okuluna kaymıştır. 1937'de Londra Üniversitesi'nden fizik bölümünden mezun oldu. Doktora öğrencisi ve Gonville ve Caius Koleji'nin Onursal Üyesi olarak, Cavendish Laboratuarı'nda çalıştı. Doktora İkinci Dünya Savaşı'ndaki bir bomba aletinin üzerine düştüğünde, yüksek sıcaklıktaki suyun viskozitesini ölçme projesi harabeye döndü. Doktora öğrencisi olarak ikinci yılında, Crick Carey Foster Araştırma Ödülü aldı.

3 KARİYERİ II. Dünya Savaşı sırasında, Manyetik ve Akustik Madenlerin Tasarımı konusunda Amirallik Araştırma Laboratuarı'nda çalıştı ve Alman mayın tarayıcılarına karşı etkili yeni bir mayının tasarlanmasında etkili oldu. 1947'de, Crick, Şeref Bridget Fell'in başında bulunduğu Tıbbi Araştırma Konseyi öğrencisi olan Strangeways Laboratuvarı'na taşındı ve kültürlenmiş fibroblast hücrelerdeki sitoplazmanın fiziksel özelliklerini inceledi. 1949'da Cavendish Laboratuarındaki Tıbbi Araştırma Birimine katıldı ve Nobel Ödüllü Sir Lawrence Bragg'ın genel yönetimi altında doktorasını aldı. beş yıl sonra Cambridge Üniversitesi'nden. Genç bir Amerikalı olan James Watson, 1951'de laboratuarda çıktı ve o ve Crick, DNA yapısının gizemlerini çözen ortak bir çalışma ilişkisi kurdular.

4

5 1953'de DNA'nın X-ışını kırınım analizlerini kullanarak, iki araştırmacı DNA'nın bilinen özelliklerini temsil eden ve "çift helezon" olarak adlandırılan iki iç sarmal tellerden oluşan bir moleküler model kurdu. 28 Şubat 1953'te James D. Watson ve Frances HC Crick, insan genleri içeren molekül olan DNA'nın çift sarmal yapısını belirlediklerini açıkladı. 1956'da, Crick ve Watson küçük virüslerin yapısı üzerinde spekülasyon yaptı ve Domates ağacının dublör virüsü gibi küresel virüslerin, icosahedral simetriye sahip olduğunu ve 60 aynı altbirimden yapıldığını önermişti. 1956'da, bir nükleik asitin kısa dizilerine hidrojen bağlayacak ve aynı zamanda amino asitlerin birine bağlanacak karşılık gelen bir dizi küçük "bağdaştırıcı molekül" olduğunu önermişti.

6 1970'lerin başında, İngiliz kimyageri Crick ve Orgel, spekülasyonlu canlı sistemleri, moleküllerden kaynaklanıyor ve uzay seyahat teknolojisi kullanarak akıllı yaşam formları ile yayılıyordu. Bu süreç onlar için panspermi yönlendirdi. 1977'de, Kaliforniya, La Jolla'daki Biyolojik Araştırmalar Salk Enstitüsünde sabaha karşı geçen bir yılın ardından Cambridge'de bir profesör olarak çalışmak üzere ayrıldı ve kendisine nöroanatomi ve sinirbilimi öğretti. 1983'te Crick ve Mitchison, REM uykusunun serebral kortekste hücrelerin ağlarındaki belirli etkileşim modlarını ortadan kaldırmak için kullanılmasını önerdi; Buna 'ters öğrenme' ya da 'öğrenmeyi bırakma' deniyorlardı. 1988'de yayınladığı "Ne Mad Pursuit: Bilimsel Keşfi'nin Kişisel Bir Görünümü" adlı kitabı, DNA yapısı, moleküler biyoloji biliminin merkezi dogması, genetik kod ve sinirbilimi üzerine çalışmalarını sağlamıştır.

7

8 1994'te bilinçle ilgili Şaşırtıcı Hipoteks adlı kitabı yayımladı ve çalışmalarını daha geniş bir sosyal bağlam içine yerleştirdi. Ona göre insan bilinci, insan varlığının merkezi.

9 BÜYÜK ESERLERİ Watson ve Crick, DNA çift helezonik yapısını özetleyen bir makaleyi 1953'te Nature dergisinde yayınladılar. Ardından yapılan araştırmalar genin ve kromozomun replikasyon sürecinin açıklanmasına yol açtı. 1958'de Crick, bir biyolojik sistem içindeki genetik bilgi akışına ilişkin moleküler biyolojinin merkezi dogmasını açıkladı. Bu tür bilgiler proteinten protein ya da nükleik aside geri aktarılamaz.

10 ÖDÜLLERİ VE BAŞARILARI 1961'de Fransız Bilimler Akademisi'nden Prix Charles Leopold Meyer ödülüne layık görüldü ve akademi tarafından her yıl biyolojik bilimlerde üstün çalışmalar için araştırmacılar tarafından ödüllendirildi. 1962'de Gairdner Vakfı'nın Üstün Başarı Ödülünü, tıp bilimlerine olağanüstü keşifler veya katkılar sağlamak için aldı. Geleneksel olarak Tıp'da Nobel Ödülünü kazanmanın bir öncüsü olarak görülüyor. Nükleik asitlerin moleküler yapısına ilişkin keşifler ve canlı materyaldeki bilgi aktarımı için önemi Crick, 1962'de James Watson ve Maurice Wilkins ile birlikte Fizyolojide Nobel Ödülü'nü paylaştı.

11 1991 yılında Amerikan Sanat Akademisi'nin Yabancı Onursal Üyeliğine seçildi ve İngiliz Emanet Mektebi'ne layık görüldü. Şövalyelik ve CBE teklifini reddetti. Francis Crick Enstitüsü şu anda yapım aşamasında olan Londra'daki 660.000 £ biyomedikal araştırma merkezi. 2015'te faaliyete geçtiğinde, Avrupa'da biyomedikal araştırma ve yenilikçiliğin en büyük merkezi olacak.

12 KİŞİSEL YAŞAMI VE MİRASI Crick, Ruth Doreen Dodd ile evlendi ve bir oğlu Michael vardı. 1949'da Crick, Odile Speed ​​ ile evlendi ve iki kızı vardı - Gabrielle ve Jacqueline. Örgütlü dinle ilgili şüphe uyandıran kendisi, "ateizme karşı güçlü bir eğilimi" olan bir agnostik olarak değindi. 'Moleküllerin ve Erkeklerin' adlı kitabında, bilimle din arasındaki ilişki üzerine görüşlerini dile getirdi.

13 KİTAPLARI

14

15

16

17 ÖLÜMÜ Crick, La Jolla'daki California San Diego (UCSD) Thornton Hastanesi'nde 28 Temmuz 2004'te kolon kanserinden öldü ; csedi yakıldı ve Pasifik Okyanusu'na dağıldı. 27 Eylül 2004 tarihinde La Jolla'daki Salk Enstitüsünde, San Diego, California yakınlarındaki bir halka açık anma düzenlendi ; Konuk konuşmacılar arasında James D. Watson, Sydney Brenner, Alex Rich, Seymour Benzer, Aaron Klug, Christof Koch, Pat Churchland, Vilayanur Ramachandran, Tomaso Poggio, Leslie Orgel,Terry Sejnowski, oğlu Michael Crick ve en küçük kızları Jacqueline Nichols. Aile ve meslektaşları için özel bir anıt 3 Ağustos 2004'te düzenlendi.James D. Watson

18 ÖZGÜR ERDEM 9-C 378


"FRANCİS CRİCK Çocukluğu Kariyeri Büyük Eserleri Ödülleri Ve Başarıları Kişisel Yaşamı Ve Mirası Kitapları Ölümü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları