Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YALNIZLIK GİZLİLİK SAMİMİYET

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YALNIZLIK GİZLİLİK SAMİMİYET"— Sunum transkripti:

1 YALNIZLIK GİZLİLİK SAMİMİYET
“Yalnızlık, gizlilik ve samimiyet” bu üç kelime beni ‘zarar görme korkusu’na götürüyor. Şöyle düşünüyorum. Kalabalık ortamlar, kişinin kendisini en fazla kapattığı ortamlardır. Daha az kişinin bulunduğu ortamlarda ise kişi daha doğal tepkiler verebilir ve dolayısıyla kendisini daha fazla yaşayabilir. Bu mantığın doğal sonucu olarak , kişinin en samimi olduğu an, en yalnız olduğu andır. Yani kişi kendi başına iken en samimi duygularını hissedebilir ve en samimi davranışlarda bulunabilir. Bu “zorunlu samimiyet” halidir. Yine bu mantıkla, kişinin samimiyetinin sağlanmasının, yani kendi istek ve menfaatlerini dile getirebilmesinin en kolay yolu, zarar görme korkusunun yenildiği, açıkça ve rahatça iletişim kurmalarına imkan veren, kapalılık ve gizlilik halinin sağlandığı andır. Bu nedenle arabuluculuğa başvuran tarafların gizlilik hakkındaki beklentileri, bir arabuluculuk sürecinin anlaşma ile sonuçlanması bakımından hayati önem taşımaktadır.

2 ARABULUCULUK SİZİ BAŞLADIĞINIZ NOKTANIN GERİSİNE DÜŞÜRMEZ
Tarafların, arabulucunun ve varsa arabuluculuk sürecine katılan üçüncü kişilerin sır saklama yükümlülüğü vardır. Sır olarak nitelendirilebilecek bu olguların arabulucunun taraflarla yaptığı özel oturumlarda arabulucu ile paylaşılması halinde, arabulucu, sır sahibinin rızası olmadıkça bu sırrı diğer tarafla da paylaşmamak durumundadır. ARABULUCULUK MAHKEMEYE TAŞINMASINI İSTEMEDİĞİNİZ OLAY VE BELGELERİ AÇIĞA ÇIKARMAZ. Dolayısıyla taraflar, müzakereler esnasında karşı tarafça edinilen ve başka şekilde ulaşılması ve ispatlanması mümkün olmayan bilgileri, anlaşma tekliflerini ve arabuluculuk faaliyeti dolayısıyla düzenlenen belgeleri gizlilik kapsamında düzenleme ve yargılama organları önüne taşınmasını engelleyebilirler.

3 UYUŞMAZLIK YAŞANDIĞINI KİMSENİN BİLMESİNE GEREK YOK.
SIKINTI YOK! Bir süredir birlikte yaşadığımız veya çalıştığımız insanlarla bir sorun yaşadığımızda ve dışarıdan biri, bir sorun olmadığını sorduğunda ‘kol kırılır yen içinde kalır’ mantığı ile “SIKINTI YOK” deriz. Arabuluculuk da işte tam olarak bize bunu sağlar Arabuluculuk sürecinin aleni olmaması nedeniyle hem uyuşmazlığın varlığı hem de uzlaşma süreci gizli tutulabilecektir.

4 Aksi halde taraflar ve/veya arabulucuya 6 ay hapis cezası verilir.
GİZLİLİK TORBASI a) Taraflarca yapılan arabuluculuk daveti veya bir tarafın arabuluculuk faaliyetine katılma isteği. b) Uyuşmazlığın arabuluculuk yolu ile sona erdirilmesi için taraflarca ileri sürülen görüşler ve teklifler. c) Arabuluculuk faaliyeti esnasında, taraflarca ileri sürülen öneriler veya herhangi bir vakıa veya iddianın kabulü. ç) Sadece arabuluculuk faaliyeti dolayısıyla hazırlanan belgeler. Yukarıda belirtilen bilgilerin açıklanması mahkeme, hakem veya herhangi bir idari makam tarafından istenemez. Bu beyan veya belgeler, delil olarak sunulmuş olsa dahi hükme esas alınamaz. Taraflar, arabulucu veya arabuluculuğa katılanlar da dâhil üçüncü bir kişi, belirtilen bu beyan veya belgeleri delil olarak ileri süremez ve bunlar hakkında tanıklık yapamaz


"YALNIZLIK GİZLİLİK SAMİMİYET" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları