Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME"— Sunum transkripti:

1 ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI

2 LA BLANCHE HOTELS La Blanche Hotels bünyesinde bulunan La Blanche Resort & Spa otelimiz Turgutreis merkezinde kendisine has dalgakıranı ve altın kumlu plajı ile , LA Blanche Island otelimiz ise Güvercinlik Pina Yarımadası’nda iki plajı ile eşsiz doğanın ve manzaranın içinde misafirlerine hizmet etmektedir. La Blanche Resort & Spa otelimiz m2 lik alan üzerine kurulu 362 odadan oluşmaktadır. La Blanche Island otelimizi m2 lik alan üzerine kurulu 508 odadan oluşmaktadır. Otellerimizde misafirlerimizin kullanımı için hamam, spor salonu, buhar odası ve masaj olanaklarının sunulduğu Spa hizmetleri verilmektedir. Her iki otelimizde ISO 9001 , ISO , ISO Sistem Belgelendirmelerine , Rentokil Gıda ve Su Güvenliği Sertifikalarına sahiptir.

3 2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Etkinliğin adı Tarih Yapılan eğitim etkinliği ile ilgili kısa öz değerlendirme (etkinliğe katılım nasıldı, katılımcıların görüşleri neler oldu, Etkinlik faydalı oldu diyebilir misiniz gibi) 1 La Blanche Hotels’de Turçev Çevre Danışmanlık Firması tarafından çalışanlara eğitimler verilmesi Katılımcılara atık ayrıştırma ve geri dönüşüm hakkında bilgi verildi. Eğitim sonunda katılım sertifikası dağıtıldı. 2 Bir dernek öğrenci ve öğretmenlerinin otelimize davet edilerek bilgilendirilmesi Çağdaş yaşamı destekleme derneği burslu öğrencileri ve öğretmenlerine otel çevre faaliyetleri yerinde gösterildi. Geri dönüşüm eğitimi verildi. Etkinlikler yapıldı. Çok etkin bir faaliyet gerçekleştirildi. 3 Bölgede yer alan bir okulda Çevre konulu resim, şiir, kompozisyon yarışması düzenlenmesi Katılım yapan öğrencilere tohumlu kalem hediye edildi, dereceye giren arkadaşlar otelimize davet edilerek otelimizin çevre için yaptığı çalışmalar hakkında yerinde bilgi verildi. 4 TEMA VAKFI ağaçlandırma çalışmasına bağış 13 Eylül 2017 TEMA VAKFI – Balıkesir / Erdek ağaçlandırma çalışmasına bağış yaparak katılım sağlandı . 5 ÇEKÜLVAKFI - “7 Ağaç Ormanları Projesi’’ ne bağış ÇEKÜL VAKFI - “7 Ağaç Ormanları Projesi’’ TEKİRDAĞ, Gaziköy - Ağaçlandırma projesine bağış yaparak katılım sağlandı. 6 La Blanche Hotel Animasyon Çocuk Klübü’nde misafir çocuklar için Faaliyetler düzenlenmesi 8 Haziran 2017 La Blanche Hotel Animasyon Çocuk Klübü’nde çevre haftasında misafir çocuklar için Çevre Bilinçlendirme Faaliyeti düzenlendi. 7 Tedarikçi Bilgilendirme Sezon süresince Tedarikçilerimize otel geri dönüşüm bilgilendirme kitapçıkları dağıtılarak bilgilendirildi. Olumlu geri dönüşler alındı. 8 Geri Dönüşüm ve Atık Ayrıştırma konulu İç Eğitim verilmesi 10 Ağustos 2017 Otel personeline LBH Çevre Yönetim Temsilcisi tarafından “Yaşamımızda Tehlikeli Atıklar ve Geri Dönüşüm Atıkları,Otel Çevre Belgeleri Bilgilendirme” konulu sunum yapıldı. 9 Kırlangıçları ve yuvalarını koruma projesine katılım 5 Haziran 2017 LBH olarak SKAL Int. Antalya Çevre Kulubünün Kırlangıç Projesi’ne destek veren oteller arasına dahil olundu. 2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ (Tablonun tek slayta sığmaması durumunda diğer slayta devam edebilirsiniz.)

4 ENVIRONMENTAL EDUCATION ACTIVITIES PERFORMED
IN THE YEAR 2017 Name of the activity Date Short Assesment of the activity (did many people participate, what was the outcome, etc). 1 The advisor of Environmental Consulting Firm of La Blanche Hotel provided training for Hotel’s staff The advisor Enviromental Engineer of Environmental Consulting Firm of La Blanche Hotel provided training about “ Recycle Wastes and Waste Vegetable Oils” for Hotel’s staff. The Firm gave participating certificates. 2 Invitating of an association's students and teachers to our hotel and informing them about environment. Participation was high. It was a useful activity in terms of creating environmental awareness in children. It was a very useful event to inform the students about the recycling of packaging waste. 3 In a school in the region, environment-related painting, poetry, composition competition will be organized. The students who participate presented with seed pens, invited to our hotel and information has been given about the activities of our hotel for the evironment. Small gifts presented to students. 4 Money will be donated to the Project of TEMA Foundation for afforestation. La Blanche Hotel donated the money for planting new trees aimed for participating to the Project of ÇEKÜL Foundation named “The Forests of 7 Trees” -Balıkesir / Erdek and TEMA Foundation sent a participating certificate 5 Money will be donated to the Project of ÇEKÜL Foundation named “The Forests of 7 Trees ” La Blanche Hotel donated the money for planting new trees aimed for participating to the Project of ÇEKÜL Foundation named “The Forests of 7 Trees” -TEKİRDAĞ, Gaziköy ÇEKÜL Foundation sent a participating certificate 6 The Activities will be organized for guest children in La Blanche Hotel –Kids Club of Animation Group. The kids spent a fun time painting the environmental weekend. They are also informed about the environment. 7 Information sharing with suppliers During the season Suppliers has been informed about environment acitivites of hotel with a flier about recycling. 8 Training to hotel staff about environment The presentation ,named “Hazardous & Recycled Wastes in Our Life and Information of Hotel’s Environmental Cetificates” was presented to the hotel stuff by Environmental Management Representative of La Blanche Resort &SPA 9 Participation in the protection of swallows and nests La Blanche Hotels was among the hotels which support the Project of «Protection of Swallows» organized by SKAL Int. Antalya. ÖRNEK

5 La Blanche Resort & Spa Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İle Otelde Çevre Faaliyetleri Uygulama Gezisi ve Çevre Konulu Eğitim Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği burslu öğrencileri ve eğitmenleri La Blanche Resort & Spa tesisimize davet edilerek birlikte öğle yemeği yenildi. Otel animasyon ekibi ile eğlence etkinliği yaptırıldı.

6 Daha sonrasında otel atık ayrıştırma alanları gezilerek yerinde uygulamalar anlatıldı. Kids Club’ta çevre konulu eğitim verilerek bu konuda resimler yapmaları sağlandı.

7 Resim etkinliği sonrasında kendilerine katılım sertifikası, tohumlu kalem ve tohum bombası verilerek etkinlik sonlandırıldı.

8 Karabağ Zeyyad Mandalinci İlkokulu Resim Yarışması ve
La Blanche Resort& Spa Karabağ Zeyyad Mandalinci İlkokulu Resim Yarışması ve Otel Daveti Turgutreis’te La Blanche Resort & Spa otelimize yakın bir lokasyonda bulunan Zeyyat Mandalinci İlkokulu öğretmenleri ile görüşülerek ‘’Çevre Ve Geri Dönüşüm’’ konulu resim yarışması düzenlendi. Yarışmada yapılan 70’e yakın resim tarafımızdan teslim alınarak otelimiz toplantı salonunda sergilendi.

9 Departman yöneticileri tarafından değerlendirmeye alınan resimlerden en çok puan alan 10 resim veya şiir sahibi ögrenci otelimize öğretmenleri ile davet edildi. Çevre ve otel uygulamaları yerinde anlatıldı.

10 Tüm katılımcılara tarafımızdan emek verilerek hazırlanmış geri dönüştürülebilir kağıtlardan yapılmış tohum bombaları, yine geri dönüştürülebilen kağıda basılı isimlerine özel hazırlanmış sertifikaları, kitap ayraçları ve tohumlu kalemden oluşan set kişiye özel çantalara konularak hediye edilmiştir.

11 13 EYLÜL 2017 Çekül Vakfı ‘7 Ağaç Ormanları Projesi’ ne Bağış
Her yıl olduğu gibi ÇEKÜL Vakfı ‘’7 Ağaç Ormanları Projesi’’ ne otel adına 7 Fidan bağışı yapıldı.

12 EYLÜL 2017 Tema Vakfı 7 Fidan Bağışı
Her yıl yapılan uygulamaya ek olarak TEMA Vakfı ‘’7 Ağaç Projesi’’ kapsamında Balıkesir Hatıra Ormanı’na otel adına 7 Fidan bağışı yapıldı.

13 23.05.2017-23.08.2017 Turçev Çevre Danışmanlık Dış Eğitimleri
La Blanche Resort & Spa Turçev Çevre Danışmanlık Dış Eğitimleri Turçev Çevre Danışmanlık Ve Ölçüm Hizmetleri İnş. Ener. Or. Ürün. San. ve Tic. Ltd. Şti Çevre Görevlileri tarafından otel personelimize geri dönüşüm atıkları ve atık yağlar geri dönüşümün otelde uygulamaları konulu çevre bilgilendirme eğitimi verildi .

14 Tedarikçi Çevre Bilgilendirme Çalışmaları
La Blanche Resort & Spa Tedarikçi Çevre Bilgilendirme Çalışmaları La blanche resort & spa tedarikçilerine sevkiyat esnasında geri dönüşüm kağıdından basılmış tedarikçi bilgilendirme el kitapçıklarımız dağıtılarak çevre ve geri dönüşüm hakkında bilgilendirme ve otel uygulamaları bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.

15 La Blanche Island Hotel Turçev Çevre Danışmanlık Otel Dış Eğitimi Ve Departman Yöneticileri Çevre Bilgilendirme Toplantısı tarihinde TURÇEV yetkilisi Muhammet Yıldırım ve departman yöneticilerimizin de katılımı ile çevre bilgilendirme ve oteldeki çevre ve atık ayrıştırma uygulamaları hakkında toplantı gerçekleştirilmiştir.

16 Otelde bulunan tüm departmanların katılımı ile çevre bilgilendirme ve atık ayrıştırma genel eğitimi yapılmıştır.

17 6 Haziran 2017 La Blanche Island Otel Kids Club’ta Misafir Çocuklara Çevre Eğitimi
Animasyon Çocuk Klübü ’ nde misafir çocuklara çevre koruma haftası etkinliği olarak Otel Çevre Yönetim Temsilcisi ve animasyon ekibi tarafından Çevre Bilgilendirme Faaliyeti resim ve boyama etkinliği yapıldı.

18 La Blanche Island olarak SKAL Antalya Çevre Kulübü ‘’Kırlangıç Projesi’’ Örnek Otelleri Arasına Katılım SKAL Antalya Çevre Klübü Çevre Projeleri kapsamında ‘’kırlangıçları ve yuvalarını koruma’’ temelli bir çalışma olarak başlattıkları çalışmaya dahil oteller arasına La Blanche Hotels’i de eklemiştir.

19 2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Aktivite adı ve kategorisi Hedef grup ve yeri Aktivitenin amacı ve içeriği Planlanan tarih Name and category of the activity Target Group and place Aim and content of the activity Date of the activity 1 La Blanche Hotel Animasyon Çocuk Klübü’nde misafir çocuklar için Faaliyetler düzenlenecek Otel Misafiri Çocuklar Doğa ve Çevrenin Korunması ve Geri Dönüşüm Sezon Boyunca The Activities will be organized for guest children in La Blanche Hotel –Kids Club of Animation Group. Children in hotel Protection of Nature and Recycling During the season 2 Çevre Danışmanlık firması danışmanlarının düzenleyeceği eğitimler Otel Çalışanları Çevrenin Korunması, Atık Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Haziran- Temmuz 2018 The trainings that will be organized by the Environmental Advisors of the hotel. Hotel Staff June-July 2018 3 Çevre Konulu Resim ve Kompozisyon Yarışması Öğrenciler Öğr. ve velilerin çevre ve sürdürülebilirlik konularına dikkatelerini çekmek Mayıs 2018 Painting and composition competition about environment Students To attract attention to environment cleaning May 2018 4 ÇEKÜL ve TEMA VAKIFLARI - “7 Ağaç Ormanları Projesi Ağaçlandırma projesine bağış yaparak katılım sağlanacak. Otel Çevre bilincinin artması, Doğanın Korunması Temmuz 2018 La Blanche Hotel donated the money for planting new trees aimed for participating to the Project of ÇEKÜL and TEMA Hotel Increased awareness of the environment July 2018 5 Otel misafirleriyle birlikte plaj temizliği Otel misafirleri Mavi Bayrak tanıtımı Ağustos-Eylül 2018 Beach cleaning activity with hotel guests Hotel staff and guests Blue Flag presentation August-Septemb.2018


"ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları