Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Doç. Dr. Ece UĞURLUOĞLU ALDOĞAN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Doç. Dr. Ece UĞURLUOĞLU ALDOĞAN"— Sunum transkripti:

1 Doç. Dr. Ece UĞURLUOĞLU ALDOĞAN
İŞLETME DERSİ Doç. Dr. Ece UĞURLUOĞLU ALDOĞAN

2 İŞLETME Tanım: İhtiyaç duyulan ekonomik mal ve hizmetleri üretmek ve/veya pazarlamak, böylece var olan talebi tatmin ederek fayda yaratmak, dolayısı ile kar elde etmek için faaliyette bulunan ekonomik kuruluştur.

3 İŞLETMENİN ÖZELLİKLERİ
1. Ekonomik mal ve hizmet üreterek fayda yaratmak 2. Üretim faktörlerini elde ederek uyumlu bir şekilde bir araya getirmek 3. Kar elde etme

4 GİRİŞİMCİ VE YÖNETİCİ

5 GİRİŞİMCİ Tanım: Ekonomik mal-hizmet üretmek, pazarlamak için üretim faktörlerini ele geçirip, düzenli bir biçimde bir araya getiren, kar amacı güden ve girişimlerinin sonucu doğabilecek tüm risklere katlanan kişidir.

6 YÖNETİCİ Tanım: Kar ve risk başkalarına ait olmak üzere ekonomik mal – hizmet üretmek, pazarlamak için; -üretim faktörlerini ele geçiren ve bir araya getiren, -işletmeyi amaçlarına uygun çalıştırma ve yönetme yetkisini girişimciden alan, -sorumluluk üstlenen kişidir.

7 İŞLETME YÖNETİMİ İşletmenin düzenli çalışması, Faaliyetlerini verimli ve karlı yürütebilmesi, Yönetim olgusunu dikkate alması ile mümkündür. İşletme yönetimi, işletme sisteminin başarıya ulaşmasında çok önemli bir rol oynayacaktır.

8 İŞLETME YÖNETİMİ Tanım: Belirli bir amaca ulaşmak için, işletmede çalışanların tüm uğraşılarını planlamak, örgütlemek, yöneltmek ve denetlemek, bu arada insan dışı tüm diğer kaynakların da en verimli bir şekilde amaca uygun kullanılmalarını sağlama sürecidir.

9 Kaynakça: Doğan Tuncer, Doğan Yaşar Ayhan, Demet Varoğlu Genel İşletmecilik Bilgileri Siyasal Kitabevi Halil Can, Semra Güney Genel İşletme Dilaver TENGİLİMOĞLU, E. Asuman ATİLLA, Meral BEKTAŞ. İşletme Yönetimi. Seçkin Yayınları.


"Doç. Dr. Ece UĞURLUOĞLU ALDOĞAN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları