Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Temel Kavramlar Değişken: Değişik değerler alabilen objelere, özelliklere yada durumlara denir. Sürekli değişken: iki ayrı ölçüm arasını kuramsal olarak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Temel Kavramlar Değişken: Değişik değerler alabilen objelere, özelliklere yada durumlara denir. Sürekli değişken: iki ayrı ölçüm arasını kuramsal olarak."— Sunum transkripti:

1 Temel Kavramlar Değişken: Değişik değerler alabilen objelere, özelliklere yada durumlara denir. Sürekli değişken: iki ayrı ölçüm arasını kuramsal olarak sonsuz parçalara ayrılır ve sonsuz değerler alır. Süreksiz değişken: 0-1 arası sonsuz değer alamaz, miktar yönünden değişiklik yerine tür yönünden değişikliği gösterir. Medeni durum, cinsiyet Bağımlı değişken: göbeği bir başkasına bağlı olan değişken Bağımsız değişken: göbeği başkasına bağlı olmayan ama başkasının göbeğini etkileyen değişkendir. Nicel değişken: Değişik derecelerde, az ya da çok değerler alabilen değişkendir. Nitel değişken: Bir gözlemden bir gözleme derece yönünde değil, kalite ve çeşit yönündedir. Farklılık gösterir. Sıfat, özellik, şöhret.

2 Temel Kavramlar Ölçek ve Ölçek Düzeyleri
Sınıflama/adlandırma ölçeği: (f, %, =, ≠) adını sen koy!. Mod Sıralama ölçeği: (f, %, =, ≠, <,>). Ortanca, Sıra farkları korelasyon katsayısı Ben senden daha güzelim/yakışıklıyım!. Eşit aralık ölçeği:(f, %, =, ≠, <,>, +, -) X, S, PMÇK Ben ölçme dersinden senden ançak 30 puancık daha başarılıyım!!!!!!!. Eşit oranlı ölçeği: (f, %, =, ≠, <,>, +, -, x, ÷) her türlü istatistik Sevgimi senin sevginle oranlayamam ama paralarımı, ağırlığımı vb. oranlayabilirim.

3 Ölçek Türleri


"Temel Kavramlar Değişken: Değişik değerler alabilen objelere, özelliklere yada durumlara denir. Sürekli değişken: iki ayrı ölçüm arasını kuramsal olarak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları