Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanAygül Cevahir Değiştirilmiş 6 yıl önce
1
ELİT SPORCULARDA BESLENMENİN ÖNEMİ VE DİKKAT ETMELERİ GEREKEN İLKELER
2
Sporcuların Diyetlerindeki Ortak Noktalar:
Günlük enerji ve protein gereksinimi karşılanmalıdır. Kas glikojen depolarında doygunluk sağlanması için yeterli karbonhidrat içermelidir. Yeterli sıvı alımı sağlanmalıdır. Öğün sayıları arttırılmış (3 ana öğün, 2-3 ara öğün).
3
Sporcuların Diyetlerindeki Ortak Noktalar:
Temel besin öğeleri öğünlere dağılmış olmalı öğün atlanmamalı. Antrenman ve müsabakaya yönelik olmalı.
4
Siklet sporlarında müsabakadan 3 gün öncesine kadar vücutta su tutucu özelliğinden dolayı çok az yada hiç tüketilmemesi gereken yiyecekler vardır, bunlar:
5
Müsabakada 3 gün öncesine kadar yenilmemesi gereken yiyecekler:
Tuzlu kraker, patates cipsi vb. Kaşar, tulum, zeytin. Tuzlanmış, kızarmış et ve et suyu. Hardal, turşu, ketçap. Bütün konserve yiyecekler. Tereyağ, kuruyemiş, kakao. Hazır salata ve et sosları Hazır çorbalar.
6
Müsabakadan 2 gün öncesine kadar bütün sporcular için gaz yapıcı ve bağırsaklarda kalış sürelerinin uzun olmasından dolayı yenilmemesi gereken yiyecekler vardır, bunlar:
7
Müsabakadan 2 gün öncesine kadar yenilmemesi gereken yiyecekler:
Kızartmalar Kuru yemişler Kuru meyveler Acılı baharatlı yiyecekler Çiğ sebze ve meyveler ( lahana, karnabahar)
8
TEŞEKKÜRLER
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.