Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
ISO 22000 HACCP ve ISO22000
2
HACCP nedir?
3
HACCP Prensipleri
4
HACCP YAKLAŞIMI GÜVENLİ OLUP OLMADIKLARININ BELİRLENMESİ YAKLAŞIMIDIR
BESİNLERİN İNSAN TÜKETİMİ İÇİN GÜVENLİ OLUP OLMADIKLARININ BELİRLENMESİ YAKLAŞIMIDIR
5
HACCP Sadece mikrobiyal kaliteyi değil; DUYUSAL BESİN DEĞERİ
KALİTESİNİ DE SAĞLAR
6
HACCP Böylece; SAĞLIK BESLENME ve KALİTE GÜVENCELERİ DE
SAĞLANMIŞ OLUR.....
7
HACCP SİSTEMİNDEKİ ANA TANIMLAR
TEHLİKE KRİTİK SINIR KRİTİK KONTROL NOKTASI( CCP) KONTROL NOKTASI(CP) TEHLİKE ANALİZİ
8
TEHLİKE ANALİZİNİN YARARLARI NELERDİR?
9
TEHLİKELER NELERDİR? TÜKETİCİYE ZARAR VEREBİLECEK HER ŞEY MİKROBİYOLOJİK BULAŞICILAR KİMYASAL “ FİZİKSEL “ ALLERJENLER
10
HACCP TE KİMLER GÖREV ALMALIDIR?
11
BİR YİYECEK HİZMETİ SERVİSİNE AİT YİYECEK AKIŞ ŞEMASI
12
KRİTİK DURUMLAR VE YİYECEK AKIŞI
MENÜ PLANLAMA SİPARİŞ VERME SATIN ALMA/MAL KABUL ÖN HAZIRLIK/HAZIRLAMA SICAK SERVİS PİŞİRME SOĞUK SERVİS SOĞUTMA SICAK TUTMA YENİDEN ISITMA TAŞIMA/SERVİS ARTIKLARIN KALDIRILMASI BULAŞIKLARIN YIKANMASI
13
BESİNLERLE İLGİLİ BAZI TEHLİKE OLASILIKLARI
14
MENÜ VE TARİFELERİN İNCELENMESİ
15
SATIN ALMA PROSEDÜRÜ
16
TESLİM ALMA
17
DEPOLAMA PROSEDÜRÜ
18
HAZIRLAMA
19
PİŞİRME
20
SOĞUTMA
21
SICAK SAKLAMA
22
YENİDEN ISITMA
23
SERVİS / TAŞIMA
24
TESLİM ALMA Süre/Sıcaklık CP Süre/Sıcaklık CP Süre/Sıcaklık CP ISITMA
YİYECEK AKIŞ ŞEMASINA GÖRE CP ve CCP’lerin BELİRLENMESİ TESLİM ALMA Süre/Sıcaklık CP DEPOLAMA Kros-Kontaminasyon Süre/Sıcaklık CP HAZIRLAMA Kros-Kontaminasyon Süre/Sıcaklık CP ISITMA Süre/Sıcaklık CCP SOĞUTMA Süre/Sıcaklık CCP PİŞİRME Süre/Sıcaklık CCP SICAK BEKLETME Süre/Sıcaklık CCP SERVİS Süre/Sıcaklık CCP
25
POTANSİYEL TEHLİKELİ BESİNLER
26
POTANSİYEL TEHLİKELİ OLMAYAN BESİNLER
27
Çeşitli Yemeklere Ait Yiyecek Akışı ve Kritik Kontrol Noktaları
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.