Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mustafa ESER Kamu Satış Direktörü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mustafa ESER Kamu Satış Direktörü"— Sunum transkripti:

1 Mustafa ESER Kamu Satış Direktörü
Akıllı Teknolojiler ile Büyük Hastanelerin Yönetimi

2 Sağlıkta Yeni Bir Dönem
Dünya’da ve ülkemizde geleneksel sağlık sistemleri, hastaneler, tedavi süreçleri, hasta-doktor ilişkileri teknolojik bir dönüşüm yaşayarak yeni bir yapıya bürünmekte. Akıllı robotlar, sensörler, gelişmiş veri depolama ve analiz sistemleri ve daha birçok teknoloji bu dönüşümde kilit rol oynamaktadır. Kendi kendini yönetebilen, denetleyen ve optimize eden bu otonom sistemler vatandaşlarımızın günlük yaşamını özellikle sağlık alanında şekillendirmeye başlamıştır. Teknolojinin bu nimetleri sağlık alanında mekân sınırlamasını kaldırmış, hastaneleri; hizmetini gereken her yere ulaştırabilen, son teknolojilere hâkim, vatandaşlarımıza daha hızlı teşhis ve tedavi olanakları sunan merkezler haline getirmiştir. Türk Telekom olarak bizim de sağlık alanındaki vizyonumuz teknolojinin şekillendirdiği bu dönüşümde ülkemize, bakanlığımıza, özel sağlık kurumlarımıza ve sağlık bilişimi sektöründeki tüm yerel firmalara destek vermek ve pazarı geliştirmektir. Vizyonumuzu, sağlık sektöründe bizi bekleyen yeni dünyayı ve bu yolda bizim attığımız adımları 3 maddede özetlemek isterim.

3 Sağlık Bilişim Ağı Projesi
2746 Lokasyon Türkiye Bilişim Derneği Bulut Bilişim Ödülü Öncelikle amacımız, bakanlığımız tarafından başlatılan ve bizim de hizmet sağlayıcılığını üstlendiğimiz Sağlık Bilişim Ağı Projesini tüm sağlık sistemi üzerine yayarak sağlık ekosistemini güvenli, kesintisiz ve tek bir platform üzerinde buluşturmaktır. Bu platform ile Türkiye’de tüm sağlık datası tek noktada toplanmış olacak ve bu ağa onay alarak entegre olan tüm paydaşlar sinerji içinde innovatif ürünler çıkarma fırsatı yakalayabilecekler. Bu çalışmanın ilk adımı olarak Sağlık Bilişim Ağı Projesi ile Sağlık Bakanlığımıza bağlı tüm taşra teşkilatını güvenli bir ağ üzerinden birbirine bağlayan networkü 3 yıl önce kurmuş bulunuyoruz. Şu ana kadar lokasyonu TTVPN ile birbirine güvenli bir şekilde bağlamış durumdayız. Bunun yanında, Bakanlığımızın tüm donanımlarını, Türk Telekom İstanbul ve Ankara’daki Veri Merkezlerinde barındırıyor ve en gelişmiş güvenlik önlemleriyle koruyoruz. Türkiye Bilişim Derneği 33.Ulusal Bilişim Kurultayında Bulut Bilişim Ödülü Sağlık Bakanlığımız Sağlık Bilişim Ağı (SBA) Projesine verildi, bu çalışmada Sağlık Bakanlığı’mızın iş ortağı olmaktan gurur duyuyoruz.

4 Merkezi Hastane Randevu Sistemi
108 Milyon Çağrı 57 Milyon Tekil Vatandaşa Hizmet Merkezi Hastane Randevu Sistemi ’de bir diğer gurur kaynağımız yılında şirketimizin desteği ile Erzurum ve Kayseri illerinde  başlayan proje 2012 Mart ayı itibari ile İstanbul dâhil tüm Türkiye’ de hizmet vermeye başlamıştır. Grup şirketimiz AssisTT’in yönetimi altındaki çağrı merkezleri üzerinden 2016 yılında toplam 108 milyonun üzerinde çağrı alınan projede ilk günden bu güne 57 milyon tekil vatandaşımıza randevu verilmiştir. Bu projede hem ülkemize ciddi istihdam sağlıyor, hem de vatandaşlarımızın sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırarak değer yaratan Sağlık Bakanlığımıza destek oluyoruz.

5 Şehir Hastaneleri - Mersin Şehir Hastanesi
İlk Bebek Muhammet Miraç İkinci bahsetmek istediğim konu akıllanan dünyamız ile ilgili. Türk Telekom olarak yenilikçi teknoloji uygulamalarımızla Türkiye’yi, araçların, evlerin, okulların, şirketlerin ve şehirlerin akıllandığı bir geleceğe taşıyoruz. Yıllardır akıllı teknolojilere yatırım yapıyoruz ve müşterilerimizi, yeni nesil şehirlerde yenilikçi hizmetlerimizle buluşturuyoruz. Akıllı ulaşım, akıllı çevre, akıllı yaşam, akıllı ekonomi, akıllı toplum ve akıllı yönetim başlıkları altında sunduğumuz yeni nesil uygulamalarla şehir hayatını kolaylaştırıyoruz. Akıllı Yaşam başlığımızın altındaki en önemli maddelerden biri de akıllı sağlık yatırımlarımız. Sağlık Bakanlığımızın sağlıkta dönüşüm vizyonu ile dünyaya örnek olan “Sağlık Kampüsleri” projelerinde de geniş kapsamlı bilgi teknolojileri hizmeti sağlayarak stratejik bir iş ortağı olmaktan gurur duyuyoruz. Bildiğiniz gibi şehir Hastaneleri ile sağlık hizmeti yeni bir boyut kazandı. Bu dönüşümün temel etkenlerinden biri de hizmet alan vatandaşlarımızın aldıkları sağlık hizmetine ilişkin daha çok bilgiyi ve bilgiye daha hızlı ulaşmayı, kısa sürede tedavi hizmetini sonuçlandırmayı beklemesi. Bu da geçmişe kıyasla çok daha büyük hastaneleri uzun vadede planlama gerekliliği doğurdu. Artık sağlık hizmet sağlayıcıları, sağlık çalışanları kompleks teknolojilerle donatılmış hastanelerde yoğun bir iş yükü ile en kısa sürede ve en verimli şekilde hizmet veriyorlar. Ankara ve Mersin’deki sağlık kampüslerinin stratejik iş ortağı olarak: Vatandaşlarımızın verilerinin güvenli ortamda hastane bilgi yönetim sistemi ile toplanmasını ve veri merkezinde saklanmasını, Yönetsel ve tıbbi alanda büyük veri analizleri ile kararlar alınmasını, Hastane çalışanlarının birbiri arasında ve vatandaşlarımız ile yazılı ve sözlü iletişimini, Ve hatta hayata yeni gözlerini açmış bebeklerimizin fiziksel korumasını bile yeni teknoloji ürün ve servislerimiz ile sağlıyoruz. Bu kampüslerde vatandaşlarımıza daha hızlı ve konforlu bir sağlık hizmeti deneyimi sunulması için grup şirketlerimiz Innova ve AssisTT ile beraber çalışıyoruz.

6 Dijital Sağlık Vizyonumuz
Son olarak gelecek vizyonumuzdan bahsetmek istiyorum. Teknolojideki gelişmeler, dijital yenilikler, hastadan doktora, hizmet sağlayıcıdan tıbbi malzeme tedarikçilerine kadar tüm paydaşları etkiliyor. Ameliyattan, tıbbi görüntülemeye, rehabilitasyondan, ilaç uygunluğuna, bileğimizde taşıdığımız saatlere kadar hayatın her alanında giyilebilir teknolojilerden yararlanacağımız bir gelecek öngörüyoruz. Yeni dünya giyilebilir cihazlar ile gerçek zamanlı olarak teşhis ve gözlemleme işlemlerini uzaktan yapabilmenin mümkün olduğu farklı bir tedavi, takip, teşhis anlayışını zorunlu kılacak. Fizyolojik verileri doğru, hassas bir şekilde ölçmek, saklamak, ilgililere gerçek zamanlı göndermek ve hasta verilerinin güvenliğini sağlamak çözülmesi gereken bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Bu gereksinimleri de göz önüne alarak daha önce bahsettiğim, güvenli bir platformda bu bilgilerin toplanması, değerlendirilmesi ve sağlık paydaşlarının hizmetine sunulmasının hasta takibi, hastalıkların önceden tespitini ve alınacak önlemleri çok hızlandıracağını, kolaylaştıracağını düşünüyoruz. Ayrıca burada toplanan büyük verinin de bundan sonraki projelere zemin hazırlayacağını öngörüyoruz. Ülkemizi her zaman ilklerle buluşturan bir şirket olarak, sağlık sektörünün teknolojinin sunduğu imkânlar ile büyümesi ve daha fazla insanımızın bu imkânlardan faydalanabilmesi için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.

7 Teşekkür Ederim...


"Mustafa ESER Kamu Satış Direktörü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları