Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ"— Sunum transkripti:

1 SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
ŞARAP

2 ŞARAP SERVİSİ İçinde buzlu su bulunan şarap kovasının içinde masaya götürülür ve şarap bitene kadar da kovanın içinde tutulur. Önce şişe, şarabı sipariş edene takdim edilerek gösterilir ve onayı alınır. Uygun şarap bardaklarının masaya konup konmadığı gözden geçirilir.

3 ŞARAP SERVİSİ Buz kovasının yanına tutuşturulmuş temiz bir peçetenin olup olmadığı kontrol edilir. Şişenin kapak kapsülü tirbuşonun bıçağıyla, yoksa normal bir bıçakla etraflıca kesilerek alınır. Mantarı, peçeteyle silinerek temizlenir.

4 ŞARAP SERVİSİ Mantar tirbuşonla usulünce çıkartılıp fena bir kokusu olup olmadığı kontrol edildikten sonra kovanın içine atılır. Eğer şarap pahalı bir marka ise, mantar bu kez küçük bir tabak içerisinde şarabı sipariş eden kişinin kuverinin ön kısmına konur.

5 ŞARAP SERVİSİ Şişenin ağzı peçeteyle iyice silinir.
Şişe, kovasından çıkarılarak güzelce bir peçeteyle kurulanır ve eğer ağız kısmında birikmiş mantar parçaları kalmışsa, hafifçe eğilerek 3-5 damla şarap kovasına akıtılmak suretiyle bu parçacıklardan arındırılır.

6 ŞARAP SERVİSİ Şarabın etiketi kapatılmayacak şekilde, şişe orta kısmından kurallara uygun şekilde tutularak sipariş edenin veya ev sahibinin kadehine tatması için bir miktar dökülür. Bu işlem, her zaman konuğun sağ tarafından yapılır.

7 ŞARAP SERVİSİ Konuğun onayı alındıktan sonra, önce bayanlar olmak üzere sağdan servisi yapılır. En son olarak şarabı sipariş edenin veya ev sahibinin bardağı doldurulur. Şarap bardakları 2/3 oranında doldurulur. Servis tamamlandıktan sonra şişe, tekrar kovasına konur.


"SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları