Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Menü Planlama.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Menü Planlama."— Sunum transkripti:

1 Menü Planlama

2 Öğle Menüsü :genel olarak a la kart ve tabldot menülerden oluşur
Öğle Menüsü :genel olarak a la kart ve tabldot menülerden oluşur. Basitlik, Hız ve Çeşitlilik öğle menülerinde birbirini tamamlayan üç anahtar kelimedir. Çalışan kesimin öğle vakitleri kısıtlı olduğu için işletmeler öğle menülerini kolay hazırlanıp sunulabilen ve aynı zamanda hazımı kolay hafif yiyeceklerden oluştururlar. Hergün aynı yerde yemek yiyen bir kişi için farklı öğelerin sunumu menü monotonluğunu engeller.

3 Akşam yemeği menüsü: Akşam yemeğine ayrılan zaman gerek kahvaltıya gerekse öğle yemeğine ayrılan zamandan daha fazladır. Bu yüzden işletmeler akşam menülerini hazırlarken daha fazla özen gösterirler.

4

5 Etkinlikler ve Özel Günlere Göre Menüler
 İş, düğün, toplantı, konferans, seminer, kutlama yemekleri vb. banket etkinlikleri kapsamında yer almaktadır. Menü etkinliğin temasını yansıtmalı, renk, dekor, yiyecekler ve servis etkinliğe uygun bir şekilde yapılandırılmalıdır. Bir davet için menüyü hazırlamadan önce ekipman, garson sayısı, hijyen ve gıda güvenliği unsurlarının ne şekilde sağlanacağı, seçilecek ürünlerin servisinin kolay olup olmadığı planlanmalıdır.

6 Ziyafet Menüleri Ziyafet menülerini üç başlık altında sınıflandırmak mümkündür: Kokteyl Menüleri Yemekli ziyafet menüleri Açık büfe menüleri

7

8 KOKTEYL MASALARI Karışık Lüks Çerez. Karışık Mısır&Patates Cipsi
*KOKTEYL MASALARI Karışık Lüks Çerez * Karışık Mısır&Patates Cipsi * Dip Soslu Havuç & Salatalık & Cherry Domates & Paprika & Lollorosso * Renkli Peynir Topları * Edamame (Japon Mutfağından) * Mozeralla, Cherry Domates ve Fesleğen Şişleri KANAPELER * Dana Jambonlu - Kornişon Turşu, Baby Corn, Halka Zeytin, Biberli Zeytin * Piliç Jambonlu – Havuç, Tane Mısır, Paprika Biber, Salatalık, Yumurta ile * Kaşar Peynirli – Kuru Kayısı, Üzüm, Brokoli, Ceviz ile * Zeytin Ezmeli – Mozaik, Kornişon, Doğranmış Yeşil Zeytin, Baby Corn, Örnek Kokteyl Menüsü

9 Yumurta ile. Tulum Peynirli – Ceviz, Cherry Domates, Yeşil Biber ile
Yumurta ile * Tulum Peynirli – Ceviz, Cherry Domates, Yeşil Biber ile * Meyveli – Muzlu, Narlı, Kivili, Portakal, Kiraz Şeker, Ceviz ile * Mezeli – Pembe Sultan, Paşa Meze, Rus Salata, Antep Ezme ile * Somon Fümeli ve Kaparili Kanepeler * Çin Kaşığında Füme Hindi ve Frambuazla Tatlandırılmış Mascarpone Peyniri Dolgulu Pancarlı Krep Dilimleri

10 ARA SICAKLAR. Mini İçli Köfte
ARA SICAKLAR * Mini İçli Köfte * Mini Sigara Böreği (Peynirli, Ispanaklı, Pastırmalı) * Barbekü Sosuyla Mittite Köfte * Mini Muska Böreği * Tatlı Ekşi Sosuyla Patates Kroket * Pita Ekmeğinde Finger Piliç Flambe * Özel Sosuyla Piliç Satay MASALARDA SERPME ÜRÜN ÇEŞİTLERİ * Tropikal ve Kuru Meyvelerle Süslenmiş Karışık Peynir Tabağı * Zeytin Yağlı Yaprak Sarması Tabağı * Bademli-Meyveli Tatlı Topları * Panna Cotta – (Kabaklı – Böğürtlenli) İÇECEKLER * Alkolsüz Kokteyl, Coca ColaDiyet Coca Cola, Coca Cola Zero, Sprite, Fanta * Karışık Meyve Suyu * Taze Naneli Soğuk Limonata * Su, Soda Örnek Kokteyl Menüsü

11

12


"Menü Planlama." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları