Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ARDS İLE PULMONER ACE VE ACE2 ARASINDAKI İLİŞKİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ARDS İLE PULMONER ACE VE ACE2 ARASINDAKI İLİŞKİ"— Sunum transkripti:

1 ARDS İLE PULMONER ACE VE ACE2 ARASINDAKI İLİŞKİ
ÇÜTF ÇYBÜ ABD MAKALE SUNUMU Dr.Semine Özdemir

2 1Department of Pediatric Intensive Care, Emma Children's Hospital/Academic Medical Center, Amsterdam, the Netherlands. 2Departments of Respiratory Medicine and Experimental Immunology, Academic Medical Center, Amsterdam, the Netherlands. 3Department of Pathology and Medical Biology, University Medical Center Groningen, University of Groningen, Groningen, the Netherlands. 4Department of Pathology, Academic Medical Center, Amsterdam, the Netherlands.

3 AMAÇ: Anjiotensin dönüştürücü enzim ve efektör peptid anjiotensin II akut solunum sıkıntısı sendromu patogenezinde suçlanmıştır. Son zamanlarda, anjiyotensin dönüştürücü enzim 2 (1-7), anjiyotensin-II için anjiyotensin dönüştürücü enzimin düzenleyici enzimi olarak tanımlandı. Bu çalışmanın amacı, pulmoner anjiyotensin dönüştürücü enzim ve ARDS olan hastalarda, anjiyotensin dönüştürücü enzim 2 aktivitesinin belirlenmesi için yapılmıştır

4 GÖZLEM:Prospektif gözlemsel bir pilot çalışma
Bir üniversite hastanesinin bir PICU. HASTALAR:14 hasta, RSV etkeni alt solunum yolu enfeksiyonu ( mekanik ventilasyon gerektiren)

5 ARDS Bakteri,viral etkenler Gastrik asit aspirasyon Sistemik etkenler
Anjiyotensin 1 dönüşümü Anjiyotensin 2(ACE) İnflamasyon,koagulasyon,fibrozis ACE2 Anjiyotensin 2 inh ederek pulmoner hasarlanmayı önleyici etki IL –B,NK-3,TNF,

6 NON ARDS ARDS p YAŞ 1,92+0,77 2,73+0,79 0,167 ERKEK 5 6 0,887
PIMS ,2+0, ,2+0, ,482 Pa02/Fİ ,86+45, ,8+13, <0,001 MV ,0+1, ,62+1, ,008

7 ÖLÇÜMLER VE ANA SONUÇLAR:
Iki grup hastalar 2 gruba ayrıldı: ARDS ve non ARDS  Anjiyotensin dönüştürücü enzim ve anjiyotensin-dönüştürücü enzim aktivitesi 2 bronkoalveolar lavaj sıvısı içinde ölçüldü. Akut solunum zorluğu sendromu olan hastalar, anjiyotensin dönüştürücü enzim aktivitesi artmış ve kontrol grubu ile karşılaştırıldığında, anjiyotensin dönüştürücü enzim 2 aktivitesi (p <0.001) azalmıştır.

8 SONUÇ: Bu durum, akut solunum zorluğu sendromu, geliştirilmiş bir anjiyotensin dönüştürücü enzim aktivitesi, akut solunum distres sendromu deneysel fare modelinde bulunan benzer bir anjiyotensin dönüştürücü enzim aktivitesi 2, ile paralel olduğu ilk kez gösterilmiştir.  anjiotensin dönüştürücü enzim 2 aktivitesinin dolayısıyla bu sendromu için yeni bir tedavi yöntemini gündeme getirir.

9 TEŞEKKÜRLER…


"ARDS İLE PULMONER ACE VE ACE2 ARASINDAKI İLİŞKİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları