Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Cumhuriyet Başsavcılığı İşlemleri-II

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Cumhuriyet Başsavcılığı İşlemleri-II"— Sunum transkripti:

1 Cumhuriyet Başsavcılığı İşlemleri-II
Ünite 7 Cumhuriyet Başsavcılığı İşlemleri-II

2 Amaçlarımız; Bu üniteyi tamamladıktan sonra;
Tevzi Modülünü ve altında yer alan ekranlar aracılığı ile yapılabilecek işlemleri açıklayabilecek; Kararlar Modülünü ve altında yer alan ekranlar aracılığı ile yapılabilecek işlemleri açıklayabilecek; Muhabere Modülünü ve altında yer alan ekranlar aracılığı ile yapılabilecek işlemleri açıklayabilecek; Emanet İşlemleri Modülünü ve altında yer alan ekranlar aracılığı ile yapılabilecek işlemleri açıklayabilecek bilgi ve beceriler kazanabileceksiniz. 

3 TEVZİ MODÜLÜ Hazırlık dosyalarının, soruşturulmak üzere savcı ve veya bürolara dağıtılması işlemlerini ve savcı tarafından hazırlanan kararların görüldüsünün yapılarak mahkemelere dağıtılması işlemlerini kapsamaktadır. Dağıtım yapılırken savcıların ve mahkemelerin üzerlerindeki iş yükü dikkate alınarak adil bir dağıtım yolu izlenmektedir. Program tarafından yapılan tevzi işleminde eşit olarak görevlendirilme esasına göre belirli bir puanlama sistemiyle tevzi işlemi yapılmaktadır.

4 TEVZİ MODÜLÜ Dosyayı Tevziye Gönderme Hazırlık kaydı yapılmış ve savcısı belli olmamış veya yanlış büroya tevzi edilmiş dosyanın tevziye gönderilmesi işleminin yapıldığı ekrandır. Dosyanın Tevzi Edilmesi Hazırlık kaydı yapıldıktan sonra veya yanlış büroya tevzi edilmiş olmasından dolayı tevziye gönderilen dosyaların tevzi edilmesi işleminin yapıldığı ekrandır.

5 TEVZİ MODÜLÜ Otomatik Tevziye Tabi Savcıların Belirlenmesi Otomatik tevzi işlemine tabi savcıların belirlendiği ekrandır. İddianame Görüldü İşlemleri Cumhuriyet Savcılarının dosya bulunan sanık sanıklar hakkında ceza hukuk davası açmak için düzenledikleri iddianamelerin davanamelerin görüldü işleminin yapıldığı ekrandır.

6 TEVZİ MODÜLÜ Takipsizlik Kararı Görüldü İşlemleri Cumhuriyet Savcılarının dosya bulunan sanık/sanıklar hakkında verdikleri takipsizlik kararlarının görüldü işleminin yapıldığı ekrandır. Savcı Dosyalarının Başka Savcıya Atanması Savcı dosyalarının başka savcıya atanması işleminin yapıldığı ekrandır. Günlük Tevzi Listesi Tevzi işlemi için günlük bazda rapor sağlayan ekrandır.

7 KARARLAR MODÜLÜ Belirli bir büro ve savcıya tevzi edilmiş soruşturma dosyası için savcı tarafından karar hazırlanması işlemlerinin gerçekleştirildiği modüldür. İddianame Bilgilerinin Kaydedilmesi İddianame hazırlanması için gerekli olan bilgilerin kaydedildiği ekrandır. Ek İddianame Bilgilerinin Kaydedilmesi Ek iddianame hazırlanması için gerekli olan bilgilerin kaydedildiği ekrandır.

8 KARARLAR MODÜLÜ Takipsizlik Kararı Bilgilerinin Kaydedilmesi Soruşturmanın takipsizlikle sonuçlandırılması halinde, takipsizlik kararı bilgilerinin kaydedildiği ekrandır. Ek Takipsizlik Kararı Bilgilerinin Kaydedilmesi Ek takipsizlik kararı bilgilerinin kaydedilmesi işleminin yapıldığı ekrandır.

9 KARARLAR MODÜLÜ Görevsizlik Kararı İşlemleri Suçun nevi ya da sanığın durumunun, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görev tanımının dışında olması halinde savcı, dosya hakkında görevsizlik kararı vermekte ve gerekli soruşturmanın ilgili kurum veya kuruluşlar tarafından yapılması için dosyayı bu kurum veya kuruluşlara sevk etmektedir. Bir soruşturma hakkında verilen görevsizlik kararı bilgilerinin kaydedildiği ekrandır.

10 KARARLAR MODÜLÜ Yetkisizlik Kararı İşlemleri İşlenen suçun vuku bulduğu yer başka bir adli yargı çevresinde ise, dosya hakkında yetkisizlik kararı verilerek hazırlık dosyası yetkili savcılığa sevk edilmektedir. Bir soruşturma hakkında verilen yetkisizlik kararı bilgilerinin kaydedildiği ekrandır.

11 KARARLAR MODÜLÜ Fezleke İşlemleri
Soruşturma dosyasının Cumhuriyet Savcısı tarafından fezleke düzenlenerek başka Cumhuriyet Başsavcılığı’na veya Adalet Bakanlığı’na sevk etme işlemlerini kapsamaktadır. İşlenen suç vuku bulduğu adli yargı çevresinde olmasına rağmen Cumhuriyet Başsavcılığı, bulunduğu yerde Ağır Ceza Merkezi olmaması nedeniyle soruşturma dosyasını fezleke düzenleyerek bağlı bulunduğu Ağır Ceza Merkezindeki Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk etmektedir. İzne tabi suçların soruşturulmasında ise Cumhuriyet Savcısı soruşturma dosyasını fezleke düzenlenerek Adalet Bakanlığı’na sevk etmektedir.

12 KARARLAR MODÜLÜ Dosya Birleştirme İşleminin Yapılması Soruşturma sonucunda savcı tarafından birleştirme kararı verilmesi durumunda yapılan işlemleri kapsamaktadır. Savcı, suçun türünün, müştekinin ve sanıkların başka bir dosyayla aynı olması ve benzeri hallerde hazırlık dosyasını başka bir dosyayla birleştirme kararı vermektedir. Soruşturma dosyasının birleştirilmesi işleminin yapıldığı ekrandır.

13 KARARLAR MODÜLÜ Dosya Ayırma İşleminin Yapılması Sanıkların durumu (sanıkların bir kısmının Firari bir kısmının mevcut olması, sanıklardan birinin çocuk olması, dosyada iki farklı suçtan bahsediliyor olması v.b. hallerde) ya da işlenen suçların türündeki farklılıklardan dolayı, daha önce hazırlık numarası almış bir dosyanın, farklı dosyalar halinde ele alınması gerekebilmektedir. Böyle bir durumda savcı, bu dosya hakkında ayırma kararı vermektedir. Hazırlık Dosyası Eski Karar Girişi Açılan derdest hazırlık dosyası için karar girişi yapılan ekrandır.

14 KARARLAR MODÜLÜ Davaname Bilgilerinin Kaydedilmesi Davaname hazırlanması için gerekli olan bilgilerin kaydedildiği ekrandır. Ankara Sistem Dışı Dosya Karar Girişi Soruşturma dosyası üzerinde sistem dışı yazılan kararların girişinin yapıldığı ekrandır. Birim (Basın, 5190 Sk. vs.) Değiştirme Açılan soruşturma dosyasının müzekkere ile ilgili birimine gönderildiği ekrandır.

15 MUHABERE MODÜLÜ Cumhuriyet Başsavcılığının muhabere işlemlerini kapsamaktadır. Savcılık Muhabere Kaydı Görüntüleme Muhabere dosyasının görüntülendiği ekrandır. Savcılık Muhabere Evrak İşlemleri Muhabere evrak hazırlama işlemlerinin yapıldığı ekrandır. Muhabere Defteri Hazırlama Ekranı Muhabere kaydı yapılmış evrakların belirlenen aralıkta listelenerek rapor çıktısı alınmasında kullanılan ekrandır.

16 MUHABERE MODÜLÜ Zimmet / Posta Zimmet Defteri Hazırlama Ekranı Muhabere Biriminde zimmetle verilmiş veya gönderilmiş belgelerin görüntülendiği rapor şablonu ekranıdır. Savcılık Muhabere Dosya İlişkilendirme İki muhabere dosyasının ilişkilendirildiği ekrandır.

17 Bakanlık Muhabere İşlemleri Alt Modülü
Adalet Bakanlığı’nın bilgi ve onayı doğrultusunda yürütülmesi gereken hakim, savcı, avukat ve noterler ile ilgili suçların soruşturulması işlemlerini kapsamaktadır. Bakanlık Muhabere Kaydı Açma Son soruşturma izni Adalet Bakanlığı tarafından verilen hakim, savcı ve avukatlara ait mülhakat savcılıklarından gelen fezleke veya ihbar/başvuru dilekçelerinin Adalet Bakanlığı’na gönderilmek üzere kaydedilmesi işleminin yapıldığı ekrandır

18 Bakanlık Muhabere İşlemleri Alt Modülü
Bakanlık Muhabere Dosyası Tevzi İşlemi Adalet Bakanlığı’ndan Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi almak amaçlı gönderilen yazışmaların tevzi işleminin yapıldığı ekrandır. Bakanlık Muhabere Kaydı Görüntüleme Bakanlık muhabere kaydı açılan dosyanın görüntülendiği ekrandır. Bakanlık Muhabere Evrak İşlemleri Bakanlık muhabere evrak hazırlama işlemlerinin yapıldığı ekrandır.

19 EMANET İŞLEMLERİ MODÜLÜ
Cumhuriyet Başsavcılıkları’nda emanetle ilgili tüm işlemlerin yapıldığı modüldür. Savcılık Zaptolunan Eşya İşlemleri Alt Modülü Savcılığa kolluk kuvvetleri ya da mahkemeden suç eşyası gelebilmektedir. Savcılık Zaptolunan Eşya İşlemleri alt modülü bu eşyaların kaydedilmesi ve makbuzunun hazırlanması işlemlerini kapsamaktadır. Zaptolunan Eşya Bilgilerinin Kaydedilmesi Savcılığa kolluk kuvvetleri ya da mahkemeden hazırlık tutanağıyla birlikte gelen emanet eşyaların kaydedildiği ekrandır.

20 EMANET İŞLEMLERİ MODÜLÜ
Kaydedilmiş Emanet Eşyanın Başka Bir Dosyayla İlişkilendirilmesi Emanet Numarası almış bir eşyanın başka bir dosya ile ilişkilendirilmesinin yapıldığı ekrandır. Zaptolunan Eşya Makbuzunun Hazırlanması Kaydı yapılmış eşyalara ait zaptolunan eşya makbuzu düzenlenmesi işleminin ya- pıldığı ekrandır. Marka Taklitli Numuneleri Emanete Alma Talep Bilgilerini Kaydetme Mekân araması sonucunda ele geçirilen taklit malların bulunması durumunda bu malların emanete alınması için emanet memurluğuna yapılan talep bilgilerini kaydetme işlemlerinin yapıldığı ekrandır

21 EMANET İŞLEMLERİ MODÜLÜ
Günlük Emanet Eşya Kayıt Listesi Kaydedilen emanet eşya bilgilerinin tarih bazında raporlama işlemlerinin yapıldığı ekrandır. Zaptolunan Eşya Makbuzu Silme Emanet eşyaya ilişkin hazırlanmış olan zaptolunan emanet eşya makbuzunun onay işlemleri tamamlanmamak kaydıyla silme işleminin yapıldığı ekrandır.

22 Emanet Memurluğu Kayıt İşlemleri Alt Modülü
Savcılıktan emanet memurluğuna gelen emanetin kaydedilmesi, bankaya emanet para yatırılması, silah ve patlayıcı için teslim tesellüm tutanağının hazırlanması işlemlerini kapsamaktadır. “Emanet Memurluğu Kayıt İşlemleri” alt modülü altında yer alan ekranlar; Gelen Emanet Kaydı Bankaya Para Yatırılması Silah Teslim Tesellüm Tutanağının Hazırlanması Patlayıcı Teslim Tesellüm Tutanağının Hazırlanması

23 Emanet Karar İşlemleri Alt Modülü
Emanet hakkındaki mahkeme kararının kaydedilmesi ve kararı gelmemiş emanetler için hatırlatma yazısı hazırlanması işlemlerini kapsamaktadır. Karar Hatırlatma Yazısı Hazırlanması Mahkemeden gelen karar, dava dosyasına bağlı tüm emanet eşyalar hakkında değilse, mahkemeye gönderilmek üzere karar hatırlatma yazısının hazırlanması işleminin yapıldığı ekrandır.

24 Emanet Karar İşlemleri Alt Modülü
Karar Talep Listesi Hazırlanması Kararı gelmemiş emanet eşyalar için mahkemeye gönderilmek üzere karar talep yazısının hazırlanması işleminin yapıldığı ekrandır.

25 Emanet Hazırlık İşlemleri Alt Modülü
Farklı birimlerde depolanmış emanet eşyaları geri almak için talep yazısı hazırlanması, muhafaza yazısı hazırlanması ve bankaya yatırılan paranın çekilmesi için yazı hazırlanması işlemlerini kapsamaktadır. Silah Talep Yazısı Hazırlanması Para Çekme Yazısı Hazırlanması Müsadere Sırasında Silahlarda Oluşan Eksikliğin Giderilmesi

26 Emanet Eşya İnceleme İşlemleri Alt Modülü
Mahkeme kararına göre emanet eşyanın incelemeye gönderilmesi, ilgili kuruma inceleme yazı hazırlanması, inceleme sonuç bilgilerinin kaydedilmesi işlemlerini kapsamaktadır. “Emanet Eşya İnceleme İşlemleri” alt modülü aşağıdaki ekranlardan oluşmaktadır. Emanet Eşyanın İncelenmesi İncelemeye Gitmiş Emanet İçin Yazı Hazırlanması İnceleme Sonuç Bilgilerinin Kaydedilmesi

27 Emanet Müsadere İşlemleri Alt Modülü
Silah teslim tesellüm tutanağı hazırlanması, geri gelen emanet eşya bilgilerinin güncellenmesi ve zimmet kaydının kapatılması işlemlerini kapsamaktadır. Bu alt modülde, dava sırasında mahkemeden müsadere kararı gelen silah ve patlayıcı türdeki emanet eşyalar ilgili kurumlara müsadereye gönderilir ve kayıtları kapatılır. “Emanet Müsadere İşlemleri” alt modülü altında yer alan ekranlar; Silah Müsadere Teslim Tesellüm Tutanağının Hazırlanması Müsadere Listesinin Hazırlanması Geri Gelen Silahlar İçin Teslim Tutanağının Güncellenmesi

28 Emanet Nakil İşlemleri Alt Modülü
Emanetin nakli için ön yazı hazırlanması işlemini kapsamaktadır. Bu alt modülde, dava sırasında mahkemeden nakil kararı gelen emanet eşyalar ilgili kurumlara nakledilir. Nakil Önyazısı Hazırlanması Mahkemeden nakil kararı gelen emanet eşyaların nakil ve mahkemede delil ola- rak kullanılması için ön yazı hazırlanması işleminin yapıldığı ekrandır.

29 Emanet İade İşlemleri Alt Modülü
Emanetin iade edileceği kişiye davetiye hazırlanması, bulunamayan davetiye adresi için adres talep yazısı hazırlanması, emanet eşya teslim tesellüm tutanağı hazırlanması ve altın kıymetli eşya kaydı kapanması işlemlerini kapsamaktadır. Bu alt modülde, dava sırasında hakkında mahkemeden iade kararı gelen emanet eşyalar ilgili kişilere iade edilir ve eşya kayıtları kapatılır. Davetiye Hazırlanması Emanet Eşya İadesi

30 Emanet Para İade İşlemleri Alt Alt Modülü
İade edilen paraya ait reddiyat makbuzu hazırlanması ve döviz kaydının kapatılması işlemlerini kapsamaktadır. Bu alt alt modülde, iade edilen paralar için iade edildiğine dair makbuz hazırlanır ve kayıtları kapatılır. “Emanet Para İade İşlemleri” alt alt modülü aşağıdaki ekranlardan oluşmaktadır. Reddiyat Makbuzu Hazırlanması Döviz Kaydının Kapatılması

31 Teslim Alınmamış Emanet İşlemleri Alt Alt Modülü
Karar talep yazısı hazırlanması İadesine karar verilmiş olup da yapılan tebligata rağmen sahipleri tarafından bir ay içinde alınmayan emanet eşyalar veya iki ay boyunca kendilerine tebligat yapılamayan kimselere ait emanet eşyalar ile on yıl boyunca hakkında karar verilmeyen emanet eşyalar hakkında karar verilmesi için emanet eşyaların listesinin kesinleşmiş kararları ile birlikte mahkemeye gönderilmesi işleminin yapıldığı ekrandır.

32 Teslim Alınmamış Emanet İşlemleri Alt Alt Modülü
b) Adres Talep Yazısı Hazırlanması Davetiyenin kişiye ulaşmadığı durumda mahkemeden kişinin yeni adresinin istenmesi işleminin yapıldığı ekrandır.

33 Emanet Yıl Sonu Para İşlemleri Alt Modülü
Emanet Yıl Sonu Para İşlemleri faiz bilgilerinin kaydedilmesi ve reddiyat işlemini kapsamakta olup aşağıdaki ekranlardan oluşmaktadır. Faiz Bilgilerinin Kaydedilmesi Bankadan Para Miktarı İstenmesi

34 Emanet Memurluğu Genel İşlemleri Alt Modülü
Emanet memurluğu genel işlemlerini kapsamaktadır. Emanet Dosya Bilgileri Görüntüleme Emanet dosya bilgilerinin görüntüleme işleminin yapıldığı ekrandır. Muhafaza / TasŞye Evrakı Görüntüleme / Silme Muhafaza/TasŞye evrak silme işleminin yapıldığı ekrandır.

35 Emanet Memurluğu Genel İşlemleri Alt Modülü
Emanet Karar Talep / Müsadere Listelerinin Oluşturulması Kararı alınmamış emanet eşyaların karar talebi için mahkemelere göndermek için emanet karar talep / müsadere liste oluşturma işleminin yapıldığı ekrandır. Emanet Liste Türleri Tanımlama Emanet liste türü tanımlama işleminin yapıldığı ekrandır.

36 Emanet Memurluğu Genel İşlemleri Alt Modülü
Emanet Eşya Yerleştirme Emanet memurluğu dâhilindeki depolarda saklanan emanet eşyaların Şziksel olarak bulunduğu yerin kaydedilmesi işleminin yapıldığı ekrandır. Derdest Emanet Dosyası Açma Hazırlık dosyası açılırken emanet eşya bilgisinin kaydedilmediği durumlarda emanet eşyanın hazırlık dosyasına derdest olarak kaydedilmesi işleminin yapıldığı ekrandır.

37 Ünite Özeti Tevzi Modülünü ve altında yer alan ekranlar aracılığı ile yapılabilecek işlemleri açıklamak Kararlar Modülünü ve altında yer alan ekranlar aracılığı ile yapılabilecek işlemleri açıklamak Muhabere Modülünü ve altında yer alan ekranlar aracılığı ile yapılabilecek işlemleri açıklamak Emanet İşlemleri Modülünü ve altında yer alan ekranlar aracılığı ile yapılabilecek işlemleri açıklamak


"Cumhuriyet Başsavcılığı İşlemleri-II" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları