Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİNNESOTA ÇOK YÖNLÜ KİŞİLİK ENVANTERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİNNESOTA ÇOK YÖNLÜ KİŞİLİK ENVANTERİ"— Sunum transkripti:

1

2 MİNNESOTA ÇOK YÖNLÜ KİŞİLİK ENVANTERİ
Bu kitapçıkta sıra ile numaralanmış bir takım sorular bulacaksınız. Her soruyu okuyarak, KENDİ DURUMUNUZA GÖRE DOĞRU YA DA YANLIŞ olup olmadığına karar veriniz. Vereceğiniz karara göre her sorunun yanıtını, yanıt formuna işaretleyiniz. Sağ tarafta örneği verilen yanıt kağıdını gözden geçiriniz. Soruya vereceğiniz yanıt sizin durumunuza göre doğru veya çoğu zaman doğru ise D harfinin altına rastlayan aralığa (sağdaki örneğe bakınız) koyu olacak bir şekilde (X) işaretini koyunuz. Sorunun yanıtı sizin durumunuza göre yanlış veya genel olarak doğru değilse Y harfi altına rastlayan aralığa (sağdaki örneğe bakınız) (X) işaretini yerleştiriniz.  Kendiniz hakkında kendi kanınızı bildireceğinizi hatırdan çıkarmayınız. Bütün soruları yanıtlamaya çalışınız. Yanıt kağıdını işaretlerken sorunun numarası ile işaretlediğiniz yerin numarasının aynı olmasına dikkat ediniz. Değiştirmek istediğiniz yanıtı iyice siliniz ve bu kitapçık üzerine hiçbir işaret koymayınız.

3 LÜTFEN HER SORUYU YANITLAMAYA ÇALIŞINIZ
Teknik yazılardan hoşlanırım. İştahım iyidir. Çok defa sabahları dinç ve dinlenmiş olarak uyanırım. Kütüphaneci olarak çalışmayı seveceğimi sanıyorum. Gürültüden kolayca uyanırım. Cinayet haberlerini okumaktan hoşlanırım. Çoğu zaman el ve ayaklarımın sıcaklığı iyidir. Günlük hayatım beni ilgilendirecek şeylerle doludur. Bugün hemen hemen eskisi kadar iyi çalışabiliyorum.

4 Validity scales of MMPI
The F scale: “faking good” or “faking bad.” asks questions designed to determine if test-takers are contradicting themselves in their responses. The L scale: “lie scale,” this validity scale was developed to detect attempts by patients to present themselves in a favorable light. The K scale: “defensiveness scale,” is a more effective and less obvious way of detecting attempts to present oneself in the best possible way. TRIN Scale: The True Response Inconsistency Scale - to detect patients who respond inconsistently. This section consists of 23 paired questions that are opposite of each other. VRIN Scale: The Variable Response Inconsistency Scale - to detect inconsistent responses. The Fb Scale: This scale is composed of 40 items that less than 10% of normal respondents support. High scores on this scale sometimes indicate that the respondent stopped paying attention and began answering questions randomly. Number of items unanswered: 30 or more

5

6 Rorschach supplemental info

7 Scoring Summary The nine questions: What is the location?
What is the developmental quality What are the determinants? What is the form quality? Is there a pair? What are the contents? Is it a popular? Are there any special scores?


"MİNNESOTA ÇOK YÖNLÜ KİŞİLİK ENVANTERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları