Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SUC FAKTORLERI: IRK VE DiN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SUC FAKTORLERI: IRK VE DiN"— Sunum transkripti:

1 SUC FAKTORLERI: IRK VE DiN

2 IRK *Ana kaynak: T. Demirbas, Kriminoloji, 2012.
Irktan, diger insan gruplarindan birlikte sahip olunan belirli kalitimsal fiziki ozellikler (orn, goz, sac) vasitasiyla ayrit edilen, bir insan grubu anlasilir.

3 IRK IRK ve suc nasil bagli olabilirler? Nasyonal sosyalizm – suclar
Nasyonal sosyalistlere gore, yayildiklari ana bolgeler olan, Ingiltere, Iskandinavya, Kuzey Almanya, Hollanda ve Belcika'da sucluluk cok azdir. Bunu karsilik Yahudi ve Slav irklarinda sucluluk cok yaygindir.

4 IRK Zenciler Zenci kadinlarda, beyaz kadinlara gore, daha sk suc islerler. ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'da irki azinlik mensuplarinin sucluluklari artmaktadir, cunku toplumla butunlesmeleri yetersiz ve kendilerini itilmis ve dislanmis hisseder. Beyaz orta sinifin gorunusu ve refahin ve gucun sembolunu, suc isleyerek kolayca elde edebileceklerini dusunuyorlar, cunku onlarin sosyal ekonomik sartlari kotudur.

5 DiN Yaygin bir on yargi, dini ve ahlaki egiim eksikliginin suclar ve sucluluk icin onemli bir neden oldugu yonundedir. Din ve suc nasil bagli olabilir?

6 DiN Din savaslari Iskence Cadi yakmalar
Dini iddia bugun de dinsizlige ve azinlik sosyal sapmalarina karsi (homoseksuellik, fahiselik, uyusturucu kullanma) olum cezasi uygulayan korku rejimlerini desteklemektedir.

7 DiN Din suc mucaddelede cok onemli rol oynuyor.
Saf dini inanc, suclardan ve sucluluktan korumaya yetmemektedir. Cehennem cezalari, etkin korkutucu arac ortaya koyamamaktadir. Avrupa ve Kuzey Amerika'da karsilastirmali olarak daha az suc ve sucluluk rakamlarina sahiptirler; bu dini etkinin egitimin birlikte olusturulmasina ve muhafazasina baglidir.

8 Tesekkurler 


"SUC FAKTORLERI: IRK VE DiN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları