Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bitkiler * Diğer taraftan sebzecilikte iklim elemanlarından özellikle ışık, sıcaklık, yağış ve rüzgar önemli etkiye sahiptir. * Sebzelerde kuvvetli.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bitkiler * Diğer taraftan sebzecilikte iklim elemanlarından özellikle ışık, sıcaklık, yağış ve rüzgar önemli etkiye sahiptir. * Sebzelerde kuvvetli."— Sunum transkripti:

1 Bitkiler * Diğer taraftan sebzecilikte iklim elemanlarından özellikle ışık, sıcaklık, yağış ve rüzgar önemli etkiye sahiptir. * Sebzelerde kuvvetli bir gelişme ile birlikte yüksek kaliteli ürün alınabilmesi için iklim elemanlarıyla ilişkilerin çok dikkatli bir şekilde gözlenmesi gereklidir. * Örneğin, ülkemizde Antalya bölgesinde özellikle Mart ayında fidelerin seralardan alınarak tarlaya dikilme zamanında don ihtimaline karşı risk yüzdesinin saptanmasının büyük önemi vardır.

2 Bitkiler * Fidelerin erken dikilmesi, ürünün erken alınması ve bunun doğal bir sonucu turfanda olarak daha fazla bir gelir sağlar. * Buna karşılık erken dikim don riskini artırır.


"Bitkiler * Diğer taraftan sebzecilikte iklim elemanlarından özellikle ışık, sıcaklık, yağış ve rüzgar önemli etkiye sahiptir. * Sebzelerde kuvvetli." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları