Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1- Bir Eczacı oral kontraseptiflerin doğum kontrolünde kullanılmasına karşıdır. Bu ilaç reçetesinde yazılı olarak gelen hastaya bile bu ilacı satmak istememektedir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1- Bir Eczacı oral kontraseptiflerin doğum kontrolünde kullanılmasına karşıdır. Bu ilaç reçetesinde yazılı olarak gelen hastaya bile bu ilacı satmak istememektedir."— Sunum transkripti:

1 1- Bir Eczacı oral kontraseptiflerin doğum kontrolünde kullanılmasına karşıdır. Bu ilaç reçetesinde yazılı olarak gelen hastaya bile bu ilacı satmak istememektedir.

2 2- Hasta, akne tedavisinde kullanılan, retinoik asit içeren bir ilacı, cildini gençleştirmek üzere satın almak istemektedir ve bu ilacın yan etkilerinden habersizdir.

3 3- 16 yaşındaki genç bir kız, eczaneden doğum kontrol hapı satın almaktadır. Eczacı, kızın ailesini çok yakından tanıyor, bu durumu bildirmiştir ve kıza bu ilacı yazan doktorun sert tepkisiyle karşılaşmıştır. Eczacı durumu kızın ailesine bildirmekle haklı mıdır?

4 4- Eczaneye gelen bir polisin ağır antidepresif ilaçlar kullandığını bilen Eczacı polis teşkilatına durumu haber vermeyi düşünmektedir. Bu durumda doğru mudur?

5 5- Çatı tamiri işiyle uğraşan bir işçi, trafik kazası geçirmiştir
5- Çatı tamiri işiyle uğraşan bir işçi, trafik kazası geçirmiştir. Grand mal tipinde nöbet geçirmemesi için fenitoin ve primidon kombinasyonu antikonvülsan ilaçlarla tedavi edilmektedir. Buna rağmen hasta, günde ortalama bir kez nöbet geçirir hale gelmiştir. Bu arada eczaneye gelen hasta, size işine geri döndüğünü söylemiştir. Hastanın nöbet geçireceği ve çatıda ölüm tehlikesi altında olduğunu patronu bilmemektedir.

6

7


"1- Bir Eczacı oral kontraseptiflerin doğum kontrolünde kullanılmasına karşıdır. Bu ilaç reçetesinde yazılı olarak gelen hastaya bile bu ilacı satmak istememektedir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları