Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇAMAŞIR TOPLAMA VE DAĞITMA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇAMAŞIR TOPLAMA VE DAĞITMA"— Sunum transkripti:

1 ÇAMAŞIR TOPLAMA VE DAĞITMA

2 Kirli çamaşırların toplanması
Kirli çamaşırlar sabah ve öğleden sonra olmak üzere, saat 07:00 ve 14:00’ te 2 defa toplanır. Hasta taburcu olduktan sonra mutlaka ve her kirlendiğinde yatak takımları değiştirilir. Çamaşır toplamak için görevlendirilmiş bir personel tarafından toplanır. Kirli çamaşırların toplanması

3 Kirli çamaşırların toplanması
Toplanacak olan tüm çamaşırlar kirli ve enfekte kabul edilir. Kat personelleri, kirli çamaşırları içerisinde araç gereç, iğne, plastik materyal gibi malzemeler olup olmadığını kontrol ettikten sonra, kırmızı kirli çamaşır torbalarına koyarak depoda tutar. Çamaşır içerisinde atık varsa bunları uygun atık kutularına atar. Kirli çamaşırların toplanması

4 Kirli çamaşırların toplanması
Torbaların ağzı kapalı olarak saklanır. Personel torba üzerine hangi kata ait olduğunu belirtir etiket iliştirir. Hasta çıkartıları ile bulaşmış olan çamaşırlar, ayrı bir poşete konulduktan sonra kirli torbasına aktarılır.

5 Kirli çamaşırların toplanması
Çamaşırları toplama ve dağıtmada görevli personel, bu iş için ayrılmış olan arabayla, kat personellerinin depoda biriktirdikleri çamaşırları; Sayarak alır, “Çamaşır Toplama Ve Dağıtma Kontrol Formu” na kaydeder.

6 Kirli çamaşırların toplanması
Kirli çamaşırlar toplama için özel olarak belirlenmiş arabayla taşınır. Arabanın kırmızı kısmı kirli, mavi kısmı ise temiz çamaşırlar için kullanılır.

7 Kirli çamaşırların toplanması
Ameliyathane çamaşırlarının toplanması ve dağıtımında ayrı personel görevlendirilir. Ameliyathane çamaşırları kırmızı atık poşetlerinde toplanarak, bu iş için ayrılmış olan yeşil renkli arabayla, saat 07:00 ve 14:00’ te, günde 2 defa taşınır.

8 Kirli çamaşırların toplanması
Toplanan çamaşırlar anlaşmalı kuruma sayı ile teslim edilir.

9 Temiz çamaşırların toplanması
Temiz çamaşırlar, anlaşmalı kurum tarafından sayı ile beyaz temiz çamaşır torbalarında, çamaşır dağıtım ve toplama görevlisine teslim edilir.

10 Temiz çamaşırların toplanması
Kontrolleri yapıldıktan sonra, kullanılana kadar, kirli çamaşırlardan ayrı, uygun bir yerde saklanır. Dağıtım, çamaşır arabasının mavi kısmı kullanılarak, günde 2 defa yapılır.

11 TEŞEKKÜRLER


"ÇAMAŞIR TOPLAMA VE DAĞITMA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları