Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tarih zaman metotları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tarih zaman metotları."— Sunum transkripti:

1 Tarih zaman metotları

2 DateTime doğum_gunu = new DateTime (2002, 11, 13)
NET içerisinde tarih ve zaman değerleri genel olarak Datetime veri türü ile ifade edilir. DateTime doğum_gunu = new DateTime (2002, 11, 13) 13 Kasım 2002 dir bu verinin karşılığı

3 Datetıme nesnesinin özellikleri
DateTime.Now.ToLongDateString: uzun tarihi gösterir DateTime.Now.ToShortDateString: kısa tarihi gösterir DateTime.Now.ToShortTimeString: kısa şekilde saati gösterir DateTime.Now.ToLongTimeString: uzun şekilde saati gösterir

4

5 Subtract( ) Metodu Bu metot ile DateTime türünde türetilmiş bir nesnenin değerinden, parametre olarak verilen DateTime veya TimeSpan türündeki değer çıkartılır ve geriye TimeSpan türünde bir değer döndürür.

6

7 Tarih ve zaman üzerinde ekleme ve çıkarma yapmak
AddDays : Belirtilen gün değeri kadar, geçerli tarih değeri üzerine ekleme yapar. AddHours : belirtilen saat değeri kadar, geçerli zaman değeri üzerine ekleme yapar. AddMilliSeconds : Belirtilen milisaniye değeri kadar, geçerli zaman değeri üzerine ekleme yapr. AddMinutes: AddMonths: AddSeconds: AddYears :

8

9 TIMESPAN nesnesi tarih ve zaman nesnesi üzerinden ekleme ve çıkarma işlemleri yaparken bu nesne sayesinde birimlere ayırabiliriz.

10

11


"Tarih zaman metotları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları