Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ABDESTİN ALINIŞI “Şüphesiz ümmetim kıyamet Gününde abdest uzuvları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ABDESTİN ALINIŞI “Şüphesiz ümmetim kıyamet Gününde abdest uzuvları"— Sunum transkripti:

1 ABDESTİN ALINIŞI “Şüphesiz ümmetim kıyamet Gününde abdest uzuvları
Bembeyaz olarak gelecekler” Hadis-i şerif İiiiiiiiiii

2 GENEL BİLGİLER ABDESTİN TANIMI:
Belli organları usulünce yıkamaktır.Dini bir temizlik olup,hadesten Teharetin yerine getirilmesidr. ABDESTSİZ YAPILAMAYACAK ŞEYLER: Namaz kılınmaz,kabe tavaf edilmez,Kur’an’a el sürülmez. Bile bile abdestsiz namaz kılan kişi dinden çıkar. FARZLARI: 1.Yüzü yıkamak 2.Elleri dirseklerle beraber yıkamak. 3.Başın dörtte birini meshetmek 4.Ayakları topuklarla beraber Yıkamak. SÜNNETLERİ: 1.Niyet etmek 2.Euzü besmeleyle Başlamak.3.Evvela elleri bileklere Kadar yıkamak 4.Abdest uzuvlarını Üçer defa yıkamak 5.Kulakları Meshetmek.

3 1.Önden ve arkadan çıkan idrar,meni,mezi,gaita gibi şeyler.
ABDESTİ BOZAN HALLER: 1.Önden ve arkadan çıkan idrar,meni,mezi,gaita gibi şeyler. 2.Vücuttan çıkan ve çıktığı yerin etrafına yayılan ve pis sayılan Şeyler.Kan,irin v.s 3.Yellenmek 4.Yatarak ve dayanarak uyumak. 5.Bayılmak 6.Ağız dolusu kusmak 7.Namaz içinde başkasının İşiteceği şekilde gülmek. ABDESTE BAŞLAMA Abdest alınırken,mümkünse kıbleye karşı dönülür.Niyet ettim Allah Rızası için abdest almaya diye niyet edilir.”Eûzü billâhi Mineşşeytanirracim bismiiahirrahmanirrahim” Denir ve abdeste başlanır.

4 ABDESTİN RESİMLERLE ALINIŞ ŞEKLİ
Eller bileklere kadar yıkanır. Eller yıkanırken.bir elin Parmakları diğer elin parmakları Arasınageçirilerek hilallenir. Yüzük varsa oynatılarak Altına su geçmesi Sağlanır.

5 Üç defa,ağıza dolusunca sağ elle su alınıp
Çalkalanır.Yalnız oruçlu olanlar boğazla- Rına su kaçmaması için ağızlarına suyu dolu, dolu almazlar Buruna üç defa sağ elle su verilir sol elle Temizlenir.Yine oruçlu olanlar buruna Suyu çok hızlı çekmezler.

6 Yüz üç defa sağ avuca su alınarak yıkanıur.
Yüzde yıkanacak yerler;başın ön kısmında Saç bitimi yerinden itibaren çene altına Kadar olan ve iki kulak yumuşağı arasında Bulunan kısımdır. Yüz yıkanırken su yüze hızla çarpılmaz. Önce sağ sonra sol kol dirsekle beraber. Üçer defa yıkanır.Sağ avuca su alınıp, Dirseğe doğru akıtılır.Sol elle ovulur. Sol kol da sağ avuçla su alınıp yıkanır, Ovulur.

7 Sağ el ıslatılır,başın ön tarafından arkaya Bir defa mesh edilir.
Kulakların içi serçe parmakları ile,arkası da Baş parmağın içi ile birer defe meshedilir.

8 Baş ve serçe parmakları hariç,diğer üç
Parmağın dışıyla boyun bir defa meshedilir. Eller öne doğru çekilirken çene altına Doğru değil,kulak altından yüze doğru Getirilir. Üçer defa,önce sağ sonra sol ayak topuk Kemikleriyle beraber,sol elle yıkanır. Parmak araları sağdan sola doğru Hilallenir.

9 Abdestin manevi yönden bir çok yararı olduğu gibi,maddi yönden de pek
Çok hikmeti ve faydaları vardır.Abdest alan bir müslüman temizliğe Uymuş bir çok hastalıklardan kendisini korumuş olur.Bunlardan bazıları: 1.Sinüzit 2.Damar sertliği 3.Kalp düzensizliği 4.Ayak mantarları

10 Sübhaneke Allahümme ve bihamdike estağfiruke ve etûbu ileyke
ABDEST DUASI Sübhaneke Allahümme ve bihamdike estağfiruke ve etûbu ileyke Anlamı:Rabbim seni tenzih ederim.Allah’ım hamdim sanadır, Senden bağışlanmak isterim,tevbem de sanadır . ÂMİN


"ABDESTİN ALINIŞI “Şüphesiz ümmetim kıyamet Gününde abdest uzuvları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları