Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Inmarsat C.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Inmarsat C."— Sunum transkripti:

1 Inmarsat C

2 Inmarsat Inmarsat (International Maritime Satellite) sözcüklerinin kısaltılmasından oluşan bu kelime ‘Uluslararası Deniz Uydu Haberleşmesi’ ni simgeler. INMARSAT sistemide , deniz seyyar uydu servisindeki rutin amaçlı kullanımının yanı sıra , öncelikle tehlike-emniyet kullanılabilme özelliği nedeniyle GMDSS’in bir parçası olarak kabul edilmiştir.

3 76 kuzey 76 güney enlemleri arasındaki deniz haberleşmesinde her türlü haberleşmeyi gemilerin ve istasyonların birbirleriyle olan haberleşmelerini sağlamaktadır. Türkiyenin yer istasyonları ATA1 ve ATA2 dir.

4 INMARSAT C Bir Inmarsat C terminali üzerinden yapılan haberleşme her zaman veri transferi şeklinde olacaktır Bu veri transferi her zaman ''depola ve gönder'' yöntemiyle gerçekleşir. Yani, Inmarsat C ile mesaj gönderilen istasyon arasında hiçbir zaman doğrudan bir bağlantı olmaz, bu nedenle Inmarsat C sistemi üzerinden telefon görüşmesi yapmak imkansızdır.

5 Normal işlemde, terminal mesajını NCS nin yönlendirdiği kanal üzerinden seçilmiş olan LES'e gönderecektir. Bu mesajın gönderilmesinden sonra LES depolanmış olan bu mesajı ilgili adrese iletir.  Mesaj gönderen, gönderdiği mesajın iletildiğine dair bir bilgilendirme hizmeti isterse, mesaj iletildiğinde, LES göndericiye bir dağıtım gerçekleşti notu (PDN) gönderir.

6

7 PDN LES tarafından ücretlendirilir
PDN LES tarafından ücretlendirilir. Mesaj gönderildiği adrese ulaştırılamazsa, gönderici dağıtım gerçekleşemedi notu (NDN) alacaktır. Bu NDN içinde dağıtımın neden gerçekleşemediği bir kod ile belirtilir. Normalde NDN ücretsizdir ancak kullanılan LES in uygulamasına göre değişebilir.

8 Inmarsat sisteminde iki haneli hizmet kodlarını kullanarak, doğrudan seçilmiş olan LES den bazı özel hizmetler alabilirsiniz. Örneğin; tıbbi konularda yönlendirmeye ihtiyacınız varsa hizmet kodu 32 girmeniz gerekir, girdikten sonra seçilmiş olan LES bu mesajı doğrudan bir doktor veya hasteneye yönlendirir. İki Haneli hizmet kodları ekler içinde bulunabilir.

9 Az yer kaplaması , yatırım maliyetinin Inmarsat A ve B ye göre daha düşük olması nedeniyle daha çok tercih edilir. Inmarsat C sisteminde aynı zaman EGC özelliği ile seyir ve meterolojik uyarılar Navtex mesajında olduğu gibi alınabilmektedir . Aynı zamanda EGC sisteminin ücretli özel hizmetlerinden de yararlanabilir .

10 EGC=Enhanced Group Call (Genişletilmiş grup çağrısı)
LES=Land Earth Station (Deniz kenarında olmayan istasyon) CES=Coast Earth Station (Kıyı Yer İstasyanu)


"Inmarsat C." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları