Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VII. TÜRKİYE MUHASEBE UZMANLIĞI KONGRESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VII. TÜRKİYE MUHASEBE UZMANLIĞI KONGRESİ"— Sunum transkripti:

1 VII. TÜRKİYE MUHASEBE UZMANLIĞI KONGRESİ
VERGİ DENETİMİ Mehmet Ali KAYA-İstanbul Transfer Fiyatlandırması Grup Başkanı

2 SUNUM PLANI Vergi Denetiminde Değişim
Vergi İncelemesine Sevk ve Risk Analizi Sistemi İnceleme Süreci Mükellef Hakları VDK Mükellef Portalı İzaha Davet Müessesi İş Süreçlerini Standartlaştırma Çalışmaları Transfer Fiyatlandırması Vergi İncelemeleri YMM Sorumluluğu Eğitim Çalışmaları Yapılması Planlananlar

3 Vergi Denetiminde Değişim Uzmanlaşma ve İşbölümü
a) Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı b) Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı c) Organize Vergi Kaçakçılığı ile Mücadele Grup Başkanlığı ç) Örtülü Sermaye, Transfer Fiyatlandırması ve Yurtdışı Kazançlar Grup Başkanlığı Öngörülebilir bir vergi inceleme süreci Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

4 Vergi İncelemesine Sevk
Risk analizi İhbar ve şikâyet Teftiş, soruşturma, inceleme ve denetimler sırasında yapılan tespitler Kamu kurum ve kuruluşlarından intikal eden inceleme talepleri Vergi Müfettişleri tarafından riskli olduğu düşünülen sektörlere yönelik düzenlenen Görüş ve Öneri Raporları uyarınca yapılan incelemeler Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

5 Risk Analizi Sistemi Amacı;
Her türlü bilgi, veri ve istatistik kullanılarak mükelleflerin faaliyetlerinin; gruplar ve sektörler itibarıyla analiz edilmesi, mukayeseler yapılması ve bu suretle risk alanları tespiti Risk Analiz Modeli geliştirilmesi için ilgili mevzuat kapsamında yeni risk unsurlarının belirlenmesi ve önceden belirlenmiş risk unsurlarının geliştirilmesi Risk Analiz Programı Mali İstihbarat Modülü Mükellef Bilgi Raporu Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

6 Yeni İhbar ve İnceleme Taleplerini Değerlendirme Sistemi
Kamu yararı ilkesi ile gelen ihbarları objektif kriterlere dayalı araştırılması Vergi Müfettişlerinden gelen inceleme sürelerinin uzatılması taleplerinin değerlendirilmesi Vergi Müfettişlerinden gelen inceleme kapsamının değiştirilmesi taleplerinin değerlendirilmesi Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

7 İnceleme Süreci İnceleme görevinin verilmesi İncelemeye davet yazısı
İncelemeye başlama tutanağı düzenlenmesi Defter, bilgi ve belge isteme İnceleme tutanağı düzenlenmesi Vergi İnceleme raporunun düzenlenmesi Raporun RDK / MRDK tarafından değerlendirilmesi Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

8 MÜKELLEF HAKLARI KAPSAMINDA YAPILANLAR

9 Mükellef Hakları - I 6009 Sayılı Kanun’la Yapılan Değişiklikler
Vergi incelemesine başlanıldığı hususunun tutanağa bağlanması Vergi kanunlarıyla ilgili genel tebliğ ve sirküler ile özelgelere aykırı vergi inceleme raporu düzenlenememesi İncelemeye başlanıldığı tarihten itibaren, incelemenin niteliğine göre bir yıl veya altı ay içinde incelemelerin bitirilmesi İnceleme raporlarının meslekte on yılını tamamlamış en az üç Vergi Müfettişinden oluşturulacak RDK’lar tarafından vergi kanunları ile bunlara ilişkin kararname, tüzük, yönetmelik, genel tebliğ, sirküler ve özelgelere uygunluğu yönünden değerlendirilmesi Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

10 Mükellef Hakları - II Defter ve belgelerin yazılı istenmesi esası
İnceleme konusu ve dönemi ile ilgili olmayan herhangi bir hususa ilişkin mükelleften bilgi ve belge istenmemesi Tutanakta yer alan hususlar hakkında yapılması muhtemel işlemlerin neler olduğunun mükellefe izah edilmesi esası Tutanak taslaklarının paylaşılması Mükelleflerin itiraz ve mülahazalarını tutanağa geçirebilmelerini sağlamak amacıyla, tutanak taslaklarının iki gün önce mükelleflerin bilgisine sunulması RDK aşamasında dinlenme talebinin sağlanması İnceleme tutanağında mükelleflerin RDK’nda dinlenme talebinin olup olmadığına ilişkin ifade Vergi inceleme raporlarının RDK’ya gönderildiğinden mükellefin haberdar edilmesi Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

11 Mükellef Hakları – III Rapor Özetinin paylaşılması
RDK’larda dinlenilmeden önce mükellefleri bilgilendirmek amacıyla eleştiri konularını içeren “Rapor Özeti”nin kendilerine verilmesi Raporların RDK Tarafından Düzelttirilmesi Raporların %53’ü RDK’nın istediği düzeltmeler sonrasında işleme konulmuştur. RDK aşamasındaki değişikliklerden mükellefe bilgi verilmesi Kabul raporu düzenlenen mükelleflere durumun bildirilmesi Sahte belge kullanma raporlarında savunmayı kolaylaştırma Mükellef lehine işlemler hakkında gerekli düzeltmelerin yapılmasının istenmesi Takdire sevkleri engellemek maksadıyla tarihinde 2017/1 sıra nolu Vergi İnceleme ve Denetim İç Genelgesi çıkarılmıştır. Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

12 Mükellef Hakları – IV Mükellef Hakları Genelgesi
Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

13 Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir. mukellefportali.vdk.gov.tr

14 Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

15 Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

16 Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

17 İZAHA DAVET MÜESSESİ (VUK 370)
09/08/2016 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6728 sayılı Kanun’un 22’nci maddesi ile ‘İzaha Davet’ başlığı ile yeniden düzenlenmiştir. Maliye Bakanlığınca gerekli düzenlemeler 482 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ve 2017/6 Seri No’lu Uygulama İç Genelgesi ile yapılmış olup madde hükmünün uygulanmasına 01/09/2017 tarihi itibarıyla başlanılmıştır. İzaha davet müessesesi; Verginin zıyaa uğradığına ilişkin emareler bulunduğuna dair yetkili merciiler tarafından yapılmış ön tespitlerle ilgili olarak aynı merciler tarafından mükelleflerden açıklama talep edilmesi olup, Verilen izahata ilişkin yapılan değerlendirmeler sonucunda; vergi zıyaına sebebiyet vermediği anlaşılan mükelleflerin konuyla ilgili vergi incelemesini veya takdire sevk edilmesini önlemekte, vergi zıyaına sebebiyet verildiği durumlarda ise belirli şartlar dahilinde indirimli ceza uygulanmak suretiyle mükellefleri daha ağır yaptırımlardan korumaktadır. Bu düzenleme ile; İdare ve mükellefler arasındaki uyuşmazlıkların azaltılması, olayların gerçek mahiyetinin tespit edilmesine mükelleflerce daha çok katkıda bulunulması, vergiye gönüllü uyumun artırılması, AMAÇLANMAKTADIR.

18 İZAH DEĞERLENDİRME KOMİSYONU
Maliye Bakanlığınca yapılan belirleme ile; Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bünyesinde Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde ilgisine göre vergi dairesi başkanlıkları ile defterdarlıklara bağlı olarak görev yapacaklardır. Vergi Dairesi Başkanlıklarında oluşturulacak komisyon; Vergi Dairesi Başkanı veya Grup Müdürünün başkanlığında, Vergi Dairesi Müdürlerinden veya Müdürlerden Vergi Denetim Kurulu Başkanlığında ve Başkanlıkça uygun görülen Grup Başkanlıklarında;  Başkanlık tarafından biri komisyon başkanı olarak belirlenecek üç Vergi Müfettişinden oluşur. Defterdarlıklarda oluşturulacak komisyon; Defterdar veya Defterdar yardımcısının başkanlığında, Gelir Müdürü ile Vergi Dairesi Müdüründen Ayrıca, söz konusu komisyonlar için yeteri kadar yedek üye seçilir. olmak üzere toplam üç kişiden oluşur. Vergi dairesi başkanlıkları, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı veya Grup Başkanlıkları bünyesinde birden fazla komisyon kurulması mümkündür.

19 Standartlaştırma Çalışmaları - I
Vergi İncelemeleri ile İlgili Bilgi Taleplerinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge Sahte Belge Veya Muhteviyatı İtibariyle Yanıltıcı Belge Düzenleme Ve Kullanmaya İlişkin İncelemelerde Uyulacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönerge Vergi Suçu Raporlarının Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirler Hakkında Vergi Müfettişleri Tarafından Sorumluluk Raporu Düzenlenmesinde Uyulacak Usul Ve Esaslara İlişkin Yönerge Vergi Müfettişleri Mesleki Etik Davranış İlke ve Kuralları Yönergesi Sektörel İnceleme Rehberleri Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

20 Standartlaştırma Çalışmaları – II İADE İNCELEMELERİNE YÖNELİK OLUŞTURULAN EKİPLER
Mükelleflerin vergi iade taleplerine ilişkin olarak gerçekleştirilen iade incelemelerinin, en kısa sürede, etkin bir inceleme süreci sonucunda gerçekleştirilmesini sağlamak amacıyla 2017 yılının başı itibarıyla 19 Grup Başkanlığında “İade İnceleme Ekipleri” oluşturulmuştur. Başkanlıkça belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde standart inceleme süreci 391 Vergi Müfettişi görevlendirmesi 37 adet iade rehberi hazırlanması Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

21 Elektronik Belge Yönetim Sistemi
EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ve E-İmza Verimlilik Bilgi güvenliği Zaman ve para tasarrufu Doğanın korunması Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

22 Veri Güvenliği Çalışmaları
Önemli miktarda donanım ve yazılım yatırımları TSE tarafından yapılan denetimler neticesinde ISO27001 Bilgi Güvenliği Sertifikası Bilgi işlem sisteminin yılda en az bir defa güvenlik testine tabi tutulması ve Vergi Müfettişlerinin bilgisayar ve taşınabilir disklerinin şifreli hale getirilmesi çalışmalarının devamı Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

23 Transfer Fiyatlandırması Vergi İncelemeleri
İncelenecek mükellef seçimi (Risk analiz çalışmaları) Sektör ve mükellef analizi Mükelleflerin hazırladığı transfer fiyatlandırması raporları Veri tabanlarından faydalanma Dış emsal araştırmaları Emsallere uygun aralık Gizli emsal Transfer fiyatlandırması vergi inceleme raporlarının içeriği RDK süreci Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

24 Transfer Fiyatlandırması Vergi İncelemeleri
KDV indirimin reddi sorununa çözüm getirildi. İlişkili kişi kavramı daraltıldı. Peşin fiyatlandırma anlaşmaları 6728 sayılı Kanun’la dokümantasyonun tam ve zamanında hazırlanması halinde vergi ziyaı cezasından %50 indirim yapılacağı hükme bağlanmıştır. Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

25 YMM Sorumluluğu Cezai sorumluluk, disiplin sorumluluğu veya mali sorumluluk gerektiren hususlarda, meslek mensubunun yazılı savunmasının istenmesi Konuyla ilgili olarak meslek mensubundan ek bilgi ve açıklama talep edilerek, gerekli görülen defter ve belgeleri, çalışma kâğıtlarını, çalışma notlarını ve çalışma dosyasını istemek suretiyle sorumluğun tespitine ait kanıt toplanması Mali sorumluluk için illiyet bağının delilleri ile birlikte raporlarda açık bir şekilde ortaya koyulması, bu bağın kurulamadığı durumlarda sorumluluk raporu yazılmaması YMM sorumluluğunun tasdik kapsamı ile sınırlı olması Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

26 Eğitim Çalışmaları Ankara Eğitim Merkezi (Eğitim Grup Başkanlığı)’nda mükellef hakları odaklı eğitim Kurul içi eğitim çalışmaları Bilimsel Araştırma ve Sunum Teknikleri ve Bilgisayar (Microsoft Office Programları) eğitimleri Nitelikli Rapor Yazma Teknikleri eğitimi Bilgisayarlı Denetim Teknikleri eğitimi Ar-Ge Teşvikleri Kurumsal Bilgilendirme Mevzuat Takip ve Değerlendirme Mali Mevzuat Uyum eğitimi, temel eğitim, hizmet içi eğitim ve ihtiyaca yönelik paket eğitim programları Kurul dışı eğitim çalışmaları Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

27 Yapılması Planlananlar - I
Denetimde Standartlaşma Etkin, verimli, standart ve kaliteli bir vergi denetimi yapılması, gerek yargıya intikal eden işlem sayısının oransal olarak azaltılması gerekse de yargıda idare lehine sonuçlanan işlem sayısının artırılması için vergi inceleme raporlarına ilişkin gerekli ilke, standart, yöntem ve tekniklerin geliştirilmesi Sektörel Vergi İnceleme Rehberleri İnceleme yöntem ve tekniklerinin belirlenmesi ve standart, öngörülebilir bir vergi inceleme sürecinin sağlanması Vergi İnceleme Raporlarının Düzenlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönerge Raporların düzenlenmesinde uygulama birliğinin sağlanması Transfer Fiyatlandırması Vergi İnceleme Rehberi hazırlanması OECD Transfer Fiyatlandırması Rehberinin güncellenen hali yayımlandığında Türkçeye çevrilmesi Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

28 Yapılması Planlananlar - II
Mükellef İlişkileri Ofisi Mükelleflerin haklarını daha ayrıntılı ve kapsamlı bir şekilde öğrenmeleri ve bunlardan yararlanmalarını sağlamak üzere Grup Başkanlıklarında ofisler oluşturulması, bu ofisler yoluyla ilk irtibatın sağlanması, bazı bilgi ve belge taleplerinin yapılması Bilgilendirme ve Eğitim Video Görselleri Mükellefler için vdk.gov.tr ve VDK Mükellef Portalında Çalışan için VDK Portalında Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

29 Yapılması Planlananlar - III
Elektronik İnceleme Dosyası Vergi müfettişinin yapmakta olduğu vergi incelemesi işinde hangi aşamada olduğu, o ana kadar hangi kontrol ve çalışmaları gerçekleştirdiği, Başkanlık tarafından daha etkili takibin sağlanması, vergi incelemesi başka bir Vergi Müfettişine devredildiğinde eskiden yeniye veri aktarımı ve bilgi paylaşımının eksiksiz sağlanması Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

30 Yapılması Planlananlar - IV
VEDAS (Vergi Denetim Analiz Sistemi) Elektronik denetim altyapısının ve VEDAS yazılımının test edilmesi ile incelemelerden elde edilecek geri bildirimler yoluyla geliştirilmesi VEDAS'ın e-fatura kapsamında olmayan mükelleflerin incelemesinde de kullanılabilmesi amacıyla çalışmalar yapılması E-Tebligat Vergi hukuku, vergi borcu ilişkisi nedeniyle devlet-birey arasında ortaya çıkan zıtlığı, çıkarlar dengesi kurmak suretiyle belli kurallar çerçevesinde düzenleyen bir hukuk dalıdır. Vergi uyuşmazlıklarının yargısal planda giderilmesini düzenlediği sırada, aynı çıkarlar dengesinin kurulmasına da hizmet etmektedir.

31 TEŞEKKÜRLER…


"VII. TÜRKİYE MUHASEBE UZMANLIĞI KONGRESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları