Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Vücut Tipleri Furkan GÜMÜŞ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Vücut Tipleri Furkan GÜMÜŞ."— Sunum transkripti:

1 Vücut Tipleri Furkan GÜMÜŞ

2 EKTOMORF Bu vücut yapısına sahip insanlar genellikle sıska insan olarak nitelendirilir. Ektomorf vücut yapısı hafif, küçük uzuvlara ve yağsız kas görünümüne ve genellikle ektomorflar uzun ince bacaklara ve lifli kaslara sahiptir. Omuzları ise diğer vücut tiplerine göre daha dardır.

3 Ektomorf Vücuda Sahip Olan Kişilerin Tipik Özellikleri;
Küçük ve hassas kemik yapısına sahiptir. Göğüs bölümü tahta göğüs diye nitelendirilir. Omuzları dardır. Uzun boyludur. Yağsız kas yapısına sahiptir. Zor kilo alırlar. Metabolizmaları hızlı çalışır.

4 MEZOMORF Mezomorf vücut yapısı büyük kas ve kemik yapısına sahip olmakla birlikte doğal atletik bir görünümü vardır. Mezomorf vücut geliştirme sporu için en iyi vücut tipidir. Mezomorflar kiloyu çabuk alır ve çabuk verir. Kiloyu çabuk alıp çabuk verme herkesin istediği bir yapıdır.

5 Mezomorf Vücuda Sahip Olan Kişilerin Tipik Özellikleri:
Atletik görünüme sahiptir. Sağlam bir vücuda sahiptir. Kasların görünümü bellidir. Güçlüdür. Kası kolay kazanırlar. Ektomorflara göre yağı daha kolay kazanırlar

6 ENDOMORF Endomorf vücut tipini ektomorf vücut tipinin tam tersi olarakta tanımlayabiliriz. Endomorflar çok kolay kilo alırlar. Bu nedenle görünümleri olarak yapılı dururlar fakat yağ oranı fazladır. Kalın kol ve bacakları vardır ve ektomorflara göre daha kısa vücut yapısına sahiptir. Özellikle üst bacaklar çok güçlüdür bu yüzden squat, deadlift hareketlerinde en iyi performansı endomorflar gösterir.

7 Endomorf Vücuda Sahip Olan Kişilerin Tipik Özellikleri:
Yağ oranı yüksek olduğundan dolayı yumuşak ve yuvarlak bir vücuda sahiptir. Yağı ve kası çok kolay kazanırlar. Genellikle kısa boylu olurlar. Yağı yakımı oldukça zordur Metabolizma yavaş çalışır. Kaslar vücutta iyi dağıtılmamıştır.

8 Vücut Tiplerinin Kombinasyonu
Yukarıdaki üç vücut tipinin bir arada olması mümkün değildir. Ama iki vücut tipi birlikte olabilir ve birçok insanda iki vücut tipi vardır. Bu vücut tipleri ektomorf/mezomorf veya mezomorf/endomorf olarak bulunmaktadır. Örneğin endomorf vücut tipli birisi nasıl ağırlığı kolay kazanıyorsa mezomorflar gibide kolayca kilo verebilir.


"Vücut Tipleri Furkan GÜMÜŞ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları