Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖRGÜTSEL DEĞİŞİM “Örgütler ekonomik, sosyal ve teknolojik sistemlerdir. Bu nedenle bir örgütün değişimini ya da örgütsel değişimi disiplinler arası bir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖRGÜTSEL DEĞİŞİM “Örgütler ekonomik, sosyal ve teknolojik sistemlerdir. Bu nedenle bir örgütün değişimini ya da örgütsel değişimi disiplinler arası bir."— Sunum transkripti:

1 ÖRGÜTSEL DEĞİŞİM “Örgütler ekonomik, sosyal ve teknolojik sistemlerdir. Bu nedenle bir örgütün değişimini ya da örgütsel değişimi disiplinler arası bir yaklaşımla ele almak gerekir.”

2 Örgütsel değişme toplumsal değişme ile yakından ilgilidir
Örgütsel değişme toplumsal değişme ile yakından ilgilidir. Toplumsal değişme kapsamındaki kalkınma ve çağdaşlaşma çabaları örgütlerin değişmesini de etkiler.

3 Örgütsel Değişimin Yapısı
Durgunluk: Kaynak sağlama ve faaliyetleri yapılandırmanın bir sonucudur. Değişim: İçsel ve dışsal koşulların yarattığı etkinin bir sonucudur.

4

5 Değişimin temel nedeni mevcut statükodan tatminsizliktir.

6 Tatminsizliğin nedenleri
Katı ve esnek olmayan örgüt yapısı Büyümenin yarattığı sorunlar Çevrenin örgütü zorlaması İçsel baskı ve sorunlar

7 Örgütsel değişimin düzeyleri
Ayarlama(dar kapsamlı-yavaş-sürekli) Uyma(dar kapsamlı-yavaş-sürekli) Yeniden yönelme(kimlik, vizyon,strateji değişimi-geniş kapsamlı-süreksiz) Yeniden yaratma(beklenmeyen değişimler ve krizler-geniş kapsamlı-süreksiz)

8 Örgütsel değişim yaklaşımları
Örgütsel değişimi insan davranışlarının değişimine dayandıran yaklaşımlar (Katılmalı yönetim, duyarlılık eğitimi, faaliyet araştırması, danışmanlık uygulamaları)

9 *Örgütsel değişimi yapısal değişime dayandıran yaklaşımlar
(işbölümü, uzmanlaşma, iletişim, karar verme, yetki dağılımı konusundaki değişmeler)

10 Örgütsel değişimi teknolojik değişime dayandıran görüşler
(Teknolojik yenilikleri izleme, mekanizasyon, otomasyon, bilişim teknolojisi kullanımı gibi uygulamalar)

11 Örgütsel değişime sistematik yaklaşımlar
(sistem görüşü, alt sistem-üst sistem, çevrenin etkisi, karşılıklı etkileşim konusundaki çabalar)

12 Mevcut durum Yeni durum Geçirme süreci Mevcut durum analizi:Sorunların ve değiştirilmesi gereken alanların belirlenmesi Geçirme Süreci: Değişim stratejilerini uygulama Yeni durum: Sonuçları gözden geçirme, yeni durumla ilgili sorunları çözme ve pekiştirme

13 Kurt Lewin’in örgütsel değişim süreci
Çözme Değiştirme Yeniden dondurma

14 Tartışma Nelerin değiştiğini görüyorsunuz?
Bir örgüt, bir işletme ya da bir kurumu gözünüzde canlandırın. Nelerin değiştiğini görüyorsunuz? Değişimi başlatanlar genellikle kimlerdir? Değişmeyi isteme nedenleri nereden kaynaklanıyor? Değişim sürecinde, eski durumdan yeni duruma geçerken hangi sorunlar yaşanıyor?


"ÖRGÜTSEL DEĞİŞİM “Örgütler ekonomik, sosyal ve teknolojik sistemlerdir. Bu nedenle bir örgütün değişimini ya da örgütsel değişimi disiplinler arası bir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları