Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GENEL BİLGİLER Demir gözden funda edildiğinde kuvvetli akacağından zincirden neta durulmalı, can emniyeti gözetilmelidir. Operasyon süresince mutlaka koruma.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GENEL BİLGİLER Demir gözden funda edildiğinde kuvvetli akacağından zincirden neta durulmalı, can emniyeti gözetilmelidir. Operasyon süresince mutlaka koruma."— Sunum transkripti:

1 GENEL BİLGİLER Demir gözden funda edildiğinde kuvvetli akacağından zincirden neta durulmalı, can emniyeti gözetilmelidir. Operasyon süresince mutlaka koruma gözlüğü takılmalıdır. Her bir kilit 27.5 metredir. Zincir üzerindeki her bir kilitten itibaren boya ile markalanan bakla sayısı kilit miktarını belirler. Her bir kilidi alma süresi saniyedir. Gemimizde sancak zincir 11, iskele zincir ise 10 kilit uzunluğundadır. Her bir bakla çapı 60mm’dir. Fren balatalarının durumları periyodik olarak kontrol edilmeli ve kullanım sürelerine göre değiştirilmelidir. Aylık periyotlarla ırgat dişlileri yağlanmalı ve cıvata / somunlar kontrol edilmelidir.

2 DEMİR ATILMASI Baş üstündeki çalıştırma butonuna basarak pompayı çalıştırın. Soğuk havalarda hidrolik yağın ısınması için pompanın bir süre çalışmasını bekleyin.

3

4 Demirin bosalarını sökün.(Zincir, Kaplumbağa sırtı vs.)

5 Eğer demir suya hayboci ile verilecek ise;
Kavramayı takın. Kastanyolayı açın. Vira / mayna kumanda kolu ile mayna edip, demiri suya verin.

6

7 Demirin gözden funda edilmesi durumunda ise;
Demiri haybociyle su seviyesine kadar verin. Kavramayı çıkartın. (Böylece demir sadece frende kalmış olur.) Kastanyolayı açarak demiri gözden funda edin.

8 Demir istenildiğinde kastanyola sıkılarak tutulur.
Demir zincirinin üzerindeki işaretlere göre (her kilitten itibaren boyanmış bakla sayısı) giden kilit sayısını rapor edin.

9 Demir istenildiği kadar verildiğinde kastanyola sıkılır ve kaplumbağa sırtı yerine tam olarak oturacak şekilde kapatılır.

10 Kastonyalanın sıkılması

11 Liftin ve / veya zincir vurularak demir neta edilir.
Kastanyola ayrılır. (Böylece kötü havalarda demire çok fazla güç binip, zincir kaçırdığında demir ırgatının zarar görmesine engel olunmuş olur.)

12 Pompa kapatılır. Demir küresi toka edilir.


"GENEL BİLGİLER Demir gözden funda edildiğinde kuvvetli akacağından zincirden neta durulmalı, can emniyeti gözetilmelidir. Operasyon süresince mutlaka koruma." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları