Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

(Özgün adı: Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain, Tr

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "(Özgün adı: Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain, Tr"— Sunum transkripti:

1 (Özgün adı: Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain, Tr
(Özgün adı: Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain, Tr.: Amélie Poulain'in Masalsı Kaderi), Audrey Tautou’nun başrolünde olduğu, Jean-Pierre Jeunet filmi. Fransız yapımı bu romantik komedi, Jeunet ve Guillaume Laurant tarafından yazılmıştır. Avrupa Film Ödüllerinde en iyi film ödülünü almış, ikisi En İyi Film ve En İyi Yönetmen dallarında olmak üzere dört César Ödülü almış, En İyi Senaryo dalıyla birlikte iki BAFTA Ödülü ile ödüllendirilmiştir ve Akademi Ödüllerine aday gösterilmiştir. Bunların dışında da pek çok ödülün sahibi olmuştur

2 / Yarından Sonra The Day After Tomorrow, 2004'te çekilmiş Hollywood yapımı sinema filmi. Film, Küresel Isınma ve doğurabileceği sonuçları anlatmaktadır. İklim bilimci Jack Hall (Dennis Quaid), kutuplarda araştırma yaparken, buz katmanın kırıldığına şahit olur. Bunun nedeninin ise küresel ısınma olduğunu düşünmektedir. Dünya, bir buzul çağına girmek ve bunun sonucunda köklü bir değişikliğe uğramak üzeredir. Jack, uluslararası küresel ısınma konferansında bu konuyu dile getirmiş ama istediği etkiyi yaratamamıştır. Jack'e göre, Dünya'nın iklim dengesi Kuzey Atlantik'teki akışa göre düzenlenmektedir. Kutuplarda küresel ısınma yüzünden eriyen buz dağlarından gelen soğuk sular Kuzey Atlantik'teki bu dengeyi bozuyor ve sonuçta yazın karın yağması, kışın çiçek açması gibi tuhaflıklarla karşılaşılıyor.

3 /13.30 Kış uykusu yapımcı Zeynep Özbatur ; senaryo Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan, Anton Chekhov ; yönetmen Nuri Bilge Ceylan. Artık emekliye ayrılmış ve emeklilik günlerini geçirmek üzere Orta Anadolu'nun küçük bir şehrine taşınan ve burada bir otelde çalışmaya başlamış eski bir oyuncu olan Aydın'ın (Haluk Bilginer), eşi (Melisa Sözen) ve kardeşi (Demet Akbağ) ile sorunlu ilişkisini anlatan filmin çekimlerinin önemli bir kısmı Kapadokya bölgesinde yapıldı. Türk sinemasının yurtdışında en prestijli ödülleri kazanmış yönetmeni Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filminden sonra hayata geçirdiği son yapım olan Kış Uykusu'nda Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Nejat İşler gibi isimler yer alıyor. Filmde Ceylan, tıpkı bir önceki filminde olduğu gibi yine Orta Anadolu'yu kendine mekan olarak seçti. Film, 2014 Cannes Film Festivali'nde büyük ödül Altın Palmiye'yi kazanarak 1982 yapımı Yol'un ardından bu ödülü kazanan 2. Türkiye yapımı film oldu. Film ayrıca Oscar ödüllerine Türkiye'nin adayı olarak katıldı.

4 / Prometheus Yönetmen Ridley Scott ; yapımcı David Giler , Walter Hill ; senaryo Jon Spaihts , Damon Lindelof ; oyuncular Noomi Rapace, Michael Fassbender, Guy Pearce, Idris Elba, Logan Marshall-Green, Charlize Theron Bilim-kurgu türünün öncüsü, Alien ve Blade Runner filmlerinin yönetmeni Ridley Scott’tan kanınızı donduracak bir gerilim. Bir grup bilim adamı ve kaşif, insanlığın başlangıcını araştırmak üzere, yeryüzünün en karanlık noktasına doğru yola çıkıyor. Fakat burada buldukları şey Dünya’daki yaşamı ve insanlığı yok edecek kadar tehlikelidir. Kahramanlarımız yeryüzünün ve insanlığın geleceğini kurtarmak için korkunç bir savaşa girerler!


"(Özgün adı: Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain, Tr" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları