Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN: TEVFİK TOLGA SEVİM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN: TEVFİK TOLGA SEVİM"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN: TEVFİK TOLGA SEVİM 120106103089
HİBRİT ARAÇLAR HAZIRLAYAN: TEVFİK TOLGA SEVİM

2 İÇİNDEKİLER Hibrit Araç Nedir? Hibrit Araç Tarihçesi
Hibrit Araç Nasıl Çalışır? Hibrit Araç Modeli Hibrit Motor Çeşitleri Neden Hibrit Araç? Avantajları Dezavantajları Hibrit Araçların Diğer Araçlarla Karşılaştırılması Ekonomik Açıdan Hibrit Araçlar

3 Hibrit Araç Nedir? Hibrit kelime anlamı olarak “melez” anlamına gelmektedir. Bu nedenle hibrit olan bir araçta elektik motoru ve benzin motoru olmak üzere 2 adet motor bulunur. Hibrit (melez) otomobillerin amacı benzin sarfiyatını azaltmaktır. Bunu sağlamak için sıkışık trafikte, düşük hızlarda benzin motoru yerine elektrik motorunu kullanmakta ve bu sayede kısmen 0 emisyon salınımı sağlamaktadırlar.

4 Hibrit Araç Tarihçesi Mixte-Wagen TOYOTA C-HR

5 Hibrit Araç Tarihçesi Hibrit motorlarla ilgili ilk çalışmalar 20.yy başlarına dayanmaktadır. İlk Hibrit araç 27 yaşındayken Ferdinand Porsche tarafından yapmıştır.

6 Hibrit Araç Nasıl Çalışır?
Hibrit araçlar benzin motorunun gücünü bir elektrik motorunun gücüyle entegre olarak çalışır. Elektrik motoru, benzin motoruna bir yan itme görevi görür, fazladan güç gerektiğinde yardımcı olur. Hibrit araçlarda bulunan içten yanmalı motor normal araçlardaki motorlardan daha küçüktür.

7 Hibrit Araç Nasıl Çalışır?
Küçük hibritler aracı bağımsız olarak çalıştırımaz.

8 Hibrit Araç Modeli

9

10 Hibrit Motor Çeşitleri
Hibrit araçlar kendi aralarında paralel ve seri hibrit olmak üzere 2 ye ayrılır.

11 Hibrit Motor Çeşitleri
Paralel Hibrit : Motora benzin sağlayan bir yakıt tankı ve motora güç sağlayan akü vardır. Bu sayede hem benzin motoru hem de elektrik motoru araca müdahale edebilir.

12 Hibrit Motor Çeşitleri
Seri Hibrit: Benzin motorunun dinamoyu çevirir dinamo aküyü şarj etmesine denir.Bundan dolayı benzin motoru araca direkt müdahale edemez.

13 Neden Hibrit Araç? Fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmak
Aynı sınıfındaki diğer araçlara göre %50 daha az egzoz salınımı yapar. Şehiriçi kulanımı için uygun bir araç tasarımıdır. Küresel ısınmayı azaltmak

14 Avantajları Çevreyi diğer araçlara göre daha az kirletirler.(düşük CO2 salınımı) Daha az yakıt ile daha fazla mesafe (düşük yakıt tüketimi) Araçların sessiz çalışması Geri kazanım (akünün hareket halinde frenlemede şarj etmesi)

15 Avantajları Standart araçlara göre daha az bakım gereksinimi
Daha uzun motor ömrü

16 Dezavantajları Türkiye’deki fiyatlarını pahalı olması
Yüksek performans kullanımına uygun olmaması Bataryalar pahalı ve zehirli atıklar Egzoz salınımı yok edilememiştir

17 Hibrit Araçların Diğer Araçlarla Karşılaştırılması

18 Ekonomik Açıdan Hibrit Araçlar
Hibrit otomobiller için geçtiğimiz hafta önemli bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeyle bu araçlardaki ÖTV'de indirime gidildi. Düzenlemeye göre, elektrik motoru 50 kW'yi geçip silindir hacmi 1800 cc'yi geçmeyen araçlardaki ÖTV oranı yüzde 90'dan yüzde 45'e düşürüldü.

19

20 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…


"HAZIRLAYAN: TEVFİK TOLGA SEVİM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları