Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sorumlu Mahalleler Projesi İş Planı Eğitimi Bu proje T. C

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sorumlu Mahalleler Projesi İş Planı Eğitimi Bu proje T. C"— Sunum transkripti:

1 Sorumlu Mahalleler Projesi İş Planı Eğitimi Bu proje T. C
Sorumlu Mahalleler Projesi  İş Planı Eğitimi   Bu proje T.C. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenmektedir.

2 İŞ PLANI

3 1)Motivasyona Sahip Olmak
Girişimcinin; Kendi geleceğini kendi karar ve çabaları ile şekillendirme isteği Bağımsız ya da esnek bir iş ortamına sahip olmak İş fırsatlarını değerlendirme isteği

4 2)Başarılı Bir İş Fikri Belirlemek
Kendi işini kurma motivasyonuna sahip girişimci için başarının ilk koşulu başarı potansiyeli yüksek bir iş fikrine sahip olmaktır. İş fikri belirlenirken,girişimci öncelikle “iş deneyimlerini,ustalıklarını ve becerilerini” ele almalıdır.

5 3)Çalışma Programı Hazırlamak
İş kurma aşamasına başarıyla ulaşmak için bu dönem en başından planlanmalı,iş kurma hazırlıkları eksiksiz ve gerektiği kapsamda yapılmalıdır.

6 4)İş Fikrinin Ön Değerlendirmesini Yapmak
İş fikrinin gerçekleştirilmesi ve uygulanması için öncelikle işin başarı şansı ve gelir potansiyeli araştırılır. Diğer yandan,girişimci bu araştırmaya paralel olarak işin kurulması ve başarılı olarak yürütülebilmesi için neler gerektiğini belirlemelidir. Kısaca iş fikrinin yapılabilirliğinin araştırılması gerekir.

7 5)İş Fikrinin Yapılabilirlik Araştırmasını Yapmak
Girişimcinin iş fikrinin yapılabilirliğini ve başarı potansiyelini belirlemesinde çeşitli ve geniş kapsamlı sorular ile işin kuruluşunda ortaya çıkabilecek seçeneklerden en doğrularını belirlemesi,bunun yanında girişimci olarak sahip olduğu özellik ve kaynakları işin gerekli kıldığı özelliklerle objektif olarak karşılaştırması gereklidir.

8 6)İş Planını Hazırlamak
Yapılabilirlik araştırmasında projenin kapsamı belirlenmiştir. Ancak uygulama aşamasına geçilmesi için bir “İŞ PLANI”na gereksinim vardır. Temel Amacı:İşi kuran girişimcinin iş kurma sürecinde hangi hedefler için neleri nasıl ve ne zaman yapacağını belirlemesidir.

9 İş Planının Öğeleri Giriş İşletmenin Tanımı Pazarlama Planı
Yönetim Planı Üretim planı Araştırma ve geliştirme bölümü Önemli riskler bölümü Zaman tablosu bölümü Ekler

10 İş planın hazırlanmasında rehber İlkeler
İş planını kendiniz yazınız Planı olabildiğince kısa tutun Planın her bir bölümünde ortaya konmak istene anahtar noktaların taslağını hazırlayın Planı düzgün bir şekilde organize edin ve bütün haline getirin Planı gelecekle uyumlaştırın Abartmalardan kaçının

11 İş planın hazırlanmasında rehber İlkeler
Önemli riskleri aydınlatın Girişim ekibinin etkinliğini vurgulayın Aşırı çeşitlendirmeye gitmeyin Hedef pazarı belirleyin Planın yazımında üçüncü şahıs kullanın (Ben yerine Biz) Okuyucu ilgisini planın üzerinde tutun Planı değerlendirin( eleştirel gözle bakabilme)


"Sorumlu Mahalleler Projesi İş Planı Eğitimi Bu proje T. C" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları