Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ramazan Ayı Ve Oruçla İlgili Kavramlar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ramazan Ayı Ve Oruçla İlgili Kavramlar"— Sunum transkripti:

1 Ramazan Ayı Ve Oruçla İlgili Kavramlar
RAMAZAN AYI VE ORUÇ Ramazan Ayı Ve Oruçla İlgili Kavramlar

2

3 ORUÇ İslamın beş şartından biri de oruçtur.Oruç niyet ederek tanyerinin ağarmaya başlamasından itibaren, akşam güneş batıncaya kadar yememek, içmemek suretiyle yerine getirilen bir ibadettir. “Ey iman edenler! Oruç sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.Ola ki, korunup sakınırsınız.” (Ayet-i Kerime) “Kim inanarak ve mükafatını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.”(Hadis-i Şerif)

4 SAHUR Oruç tutmak maksadıyla gece kalkıp imsak vaktinden önce yemek yemektir. “Sahurda yemek yiyiniz, çünkü sahur yemeğinde bereket vardır.”(Hadis-i şerif) “…Sahur yapın, bir yudum su ile de olsa, Allah’ın bağışı, sahura kalkanlarladır.”(Hadis-i Şerif)

5

6 İMSAK Tanyerinin ağarmaya başlama anına denir. Orucun başladığı zamandır.

7 İFTAR Oruçlunun, akşam namazı vakti girdikten,yani güneşin battığı iyice anlaşıldıktan sonra, yiyerek veya içerek orucunu açmasıdır. “Oruçlu için iki sevinç vardır; biri iftar ettiği vakit, diğeri de Allah’a kavuştuğu zamandır.”(Hadis-i şerif)

8

9

10 İFTAR DUASI Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve ala rızgıke eftartü
Allahım senin için oruç tuttum, sana iman ettim ve senin verdiğin rızıkla orucumu açıyorum.

11

12 MUKABELE Ramazan ayında Kuran-ı Kerim’in karşılıklı okunup takip edilmesidir. R

13

14 TERAVİH Ramazan ayında yatsı namazından sonra kılınan yirmi rekatlık nafile namazdır.

15

16 Aşağıdaki kavramları hikayedeki boşluklara yerleştiriniz
Oruç tutmak için sabah namazından önce kalkarım…………ni yerim………. vakti geldiğinde yemek yemeyi keserim.Böylece …….. başlamış olur.Gün boyunca……………….dan kaçınırım.Ailemle birlikte …….ye gideriz.Orada birkaç kişi yüksek sesle ……… okur.Biz de takip ederiz.Akşam ezanı ile birlikte orucumuz sona erer.Ailemle birlikte ………. ederiz.Ramazan ayında en çok sevdiğim şeylerden biri de ………. namazı kılmaktır.Ramazan ayı boyunca oruç tuttuktan sonra coşkuyla …………… kutlarız. Sahur yemeği Teravih Yalan ve dedikodu Kuran Oruç Ramazan Bayramı İmsak İftar Mukabele


"Ramazan Ayı Ve Oruçla İlgili Kavramlar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları