Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih"— Sunum transkripti:

1 ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih

2 Atatürk bu sözü doğrultusunda hangi
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih / Türk Tarih Kurumu’nun Kurulması Atatürk bu sözü doğrultusunda hangi kuruluşu kurmuştur? Fransa’daki Coğrafya kitaplarında Türklerin ikinci sınıf insan olduğu ve sarı ırktan geldiği yazıyor. Ayrıca “Türkler zengin bir kültüre sahip olmadığı için medeniyete de katkıları yoktur.” diyorlar. Büyük devletler kuran atalarımız, büyük kapsamlı medeniyetlere de sahip olmuşlardır. Bunları aramak, incelemek, Türklüğe ve Dünya’ya bildirmek bizim için bir borçtur.

3 ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih / Türk Tarih Kurumu’nun Kurulması
Milli tarihçilik anlayışına ihtiyaç duyulması Türk Tarih Heyeti kuruldu Türkiye ile ilgili haksız iddiaların çürütülmesi Yabancı dile ait Türk tarih kitapları Türkçe’ye çevrildi Atatürk’ün direktifleriyle 16 üye tarafından 15 Haziran 1931’de Türk Tarihi Tetkik Cemiyeti kurulmuştur. Bu kurumun adı 3 Ekim 1935’de Türk Tarih Kurumu olmuştur. Tarihimizle ilgili başka neler yapılmıştır? Türk Tarih Kurumu neden kurulmuştur? Türk Tarihi’nin köklü geçmişini araştırmak Okullar için Tarih Kitapları basıldı. Türk Tarih Kurumu Türklere yönlendirilen ön yargıların silinmesi Türklerin bilime katkıları üzerinde duruldu.

4 ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih / Türk Tarih Kurumu’nun Kurulması

5 Atatürk bu sözü doğrultusunda hangi
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih / Türk Dil Kurumu’nun Kurulması Türk milletinin dili Türkçe’dir. Türk Dili Dünya’da en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yükseltmek için çalışır. Türk dili Türk milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği sayısız felaketler içinde ahlakının, geleneklerinin, hatıralarının, çıkarlarının, kısaca bugün kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde korunduğunu görüyor. Türk dili, Türk milletin kalbidir, zihnidir. Atatürk bu sözü doğrultusunda hangi kurumu kurmuştur?

6 Türk Dil Kurumu’nun kuruluş amacı nedir?
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih / Türk Dil Kurumu’nun Kurulması Mustafa Kemal Atatürk, birinci Türk Tarih Kurultayı’nda Türk Tarihi gibi Türk Dilinin de bilimsel yollarla araştırılması için 12 Temmuz 1932’de Türk Dili Tetkik Cemiyeti’ni kurdurmuştur. Bu kuruluşun adı daha sonra Türk Dili Araştırma Kurumu adını aldıysa da, bu isim bir süre sonra tekrar değiştirilmiş ve son olarak Türk Dil Kurumu adını almıştır. Türkçe’nin zenginliklerini ortaya çıkarmak Türkçe’deki halk tarafından benimsenmemiş kelime ve kuralları kaldırmak Yabancı kelimeler yerine Türkçe karşılığını bulmak Türk Dil Kurumu’nun kuruluş amacı nedir? Türkçe’nin bilim dili haline gelmesini sağlamak Uyarı: Atatürk, Türk Dili ve Türk Tarihi için vasiyet olarak İş Bankası’ndaki hisselerin yıllık gelirini bırakmıştır.

7

8


"ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Yeni Dil, Yeni Tarih" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları