Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SYSLOG NEDİR SYSLOG’UN GÖREVİ RSYSLOG IPSWITCH SYSLOG SERVER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SYSLOG NEDİR SYSLOG’UN GÖREVİ RSYSLOG IPSWITCH SYSLOG SERVER"— Sunum transkripti:

1 SYSLOG NEDİR SYSLOG’UN GÖREVİ RSYSLOG IPSWITCH SYSLOG SERVER
X Benson Kyçyku SYSLOG SYSLOG NEDİR SYSLOG’UN GÖREVİ RSYSLOG IPSWITCH SYSLOG SERVER

2 Syslog Bir ağda bulunan sunucuların loglarını bir merkezde toplamak oldukça mantıklı bir durumdur. Bu şekilde, tüm sunucularınıza ait logları belli bir düzen içerisinde tutabilir ve ilerisi için derli toplu bir şekilde arşivleyebilirsiniz. Aynı zamanda sunucu loglarını herhangi bir araç ile tek yerden monitor etme şansına da sahip olursunuz.

3 SYSLOG Syslog, Unix sistemlerdeki çeşitli kaynaklar ya da uygulamalarca üretilen kayıtları (ileti) işlemekle görevli bir uygulamadır. Syslogd isimli bir daemon olarak çalışan syslog, üretilen iletilerin ne şekilde değerlendirileceğini belirler. 

4 SYSLOG’UN GÖREVİ Örneğin, üzerinde de bir smtp sunucusu çalışan Unix sisteminde,  klasik olarak smtp  daemon’ı, mail aktivitesi ile ilgili logları syslog’a gönderir, syslog bu logları alıp, bir dosyaya yazar ya da belirli bir adresine postalar ve ya direk olarak konsola basar.  Sonuç olarak siz, herhangi bir kaynaktan gelen logların ne şekilde değerlendirilmesini istediğinizi syslog’a söylersiniz ve syslog bu istekleri yerine getirir.

5 RSYSLOG Eğer Fedora ya da Debian Lenny kullanıyorsanız, rsyslog kullanmak için herhangi bir kurulum yapmanıza gerek kalmıyor. Çünkü, rsyslog bu iki dağıtımda ön tanımlı syslog daemon’ı olarak geliyor.  Ancak, rsyslog’un iletileri bir database’de tutmasını istemeniz durumunda db desteği sunan rsyslog paketlerini ayrıca kurmanız gerekmektedir. Örnek olarak rsyslog’a MySQL desteği kazandırmak için rsyslog-mysql kurulmalıdır.

6

7

8

9 SYSLOG SERVER Birçok uygulama ve cihaz günlük dosyaları tutarak yaptığı işlemleri kayıt altına almaktadır. Her bir cihaz ve uygulama loglarını farklı formatlarda farklı yerlere alırlar. Logların tutulma amacı ise geçmişe dönük olarak yapılacak bir incelemeye yardımcı olmaktır. Her bir uygulama ve cihaza ait logu bir merkezde toplama hem veriye erişimi hızlandırır hemde verilerin kolay arşivlenebilmesini sağlar. Syslog sunucu işte bu logları toplayan merkezdir. Günümüzde birçok firmaya ait paralı, parasız ve kısıtlı kullanımı olan Syslog programları çıkmıştır.

10 En çok kullanilan Syslog Yaz.
5. The DUDE

11 4.Splunk Light

12 3.PRTG Syslog

13 2.Snmp

14 1.Kiwi

15 Kaynaklar


"SYSLOG NEDİR SYSLOG’UN GÖREVİ RSYSLOG IPSWITCH SYSLOG SERVER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları