Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HILLSIDE NATIONAL BANK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HILLSIDE NATIONAL BANK"— Sunum transkripti:

1 HILLSIDE NATIONAL BANK
Gülay Selvi Onur Duygu

2 HILLSIDE NATIONAL BANK
Phil Forbes Jeff Stevens’ın ofisinde oturmaktadır.Jeff koltuğunda arkasına yaslanırken, Phil elindeki kalem ve kağıtla oynamaktadır. 1992 yılı Ocak ayı başlarıydı.Forbes Hill Side National Bankasındaki görevine 5 yıl önce başlamıştı. Yönetim Kurulu Başkanı’nın onun için öngördüğü gibi Finans bölümünde yöneticilik görevine yukselmişti. Beş yıl içinde banka yavaş fakat istikrarlı biçimde büyüyerek 80 milyon dolar aktif büyüklüğüne ulaşmıştı. Hillside nüfusu civarında idi ve pek fazla bir artış öngörülmüyordu. Jeff’in önderdiğinde banka sorunsuz olarak işini sürdürüyordu.Jeff bulunduğu çevrede sevilen, olaylara analitik olarak bakabilen, kredi politikalarını ve bankanın diğer iç işleyişini bilen bir yöneticiydi.

3 MARCY STATE BANK Jeff Marcy yakınındaki Marcy State Bankasının alınması konusundan söz etti ve Phil’den bankanın finansal verilerini dikkatle incelemesini istedi.Yönetim Kuruluna satın alma bedeli dışında ilave bir nakit sermaye koyma ihtiyacı olmayacağı konusunda güvence vereceğini ve burada bir sürprizle karşılaşmak istemediğini söyledi. Hill Side National Bankasının Holding Şirketi olan Hillside Bancorp satın alma işini gerçekleştirecek. Satın alma işlemi için Holding Şirketine 1.2 milyon dolarlık sermeye ilave edilmesi gerekmektedir. Jeff Marcy State Bankasının hissedarlarının kendileriyle çalışmak istediğini söyledi ve şirketin satın alma fiyatının şu anki defter değeri olan 2.4 milyon dolar olduğunu söyledi. Son zamanlarda gerçekleşen bazı küçük bankaların satın alımlarında fiyatın defter değerinin 1.2 ile 1.8 katı ve getirilerinin ise 6 ile 10 katı arasında gerçekleşmiş olduğunu söyledi.

4 MARCY STATE BANK Kredilerden sorumlu kişiler ve kendisinin Marcy State Bankasının kredi portföyünü incelediğini ve bir takım problemler olduğunu söyledi. Kredilerdeki problemlerinin kredilerin yönetiminde doğru kişilerin bulunmaması olduğunu, ayrıca geçmiş yıllarda emlak piyasasında çalkantı yaşanmış olsaydı,banka kesinlikle bugünkü dururmundan daha kötü bir durumda olacaktı. Phil, Marcy State Bankasının satın alınmasının Hill Side Bancorp’un geleceği için ele geçirilmiş önemli bir fırsat olacağını düşünmektedir. Hillside National Bank şimdiye kadar bulunduğu bölgede kendini güçlendirmek için gereken herşeyi yapmıştır ve ilerleyen zamanlarda karşılaşacakları rekabet koşulları nedeniyle bulundukları bölgede büyümelerinin sınırlı kalacağını düşünmektedir.Phil, bazı yöneticilerin aksine Marcy bölgesinde büyük potansiyel olduğunu düşünmektedir.

5 MARCY STATE BANK Marcy bölgesi Hillside bölgesinin 30 km batısında ağaçlı bir göl kıyısında dinlenme tesisleri olan bir yerdir.Ortalama nüfusu 7000 civarında olmakla birlikte Hillside yöneticileride dahil olmak üzere artan oranda nüfus belli mevsimlerde buradaki ikinci evlerinde yaşamaktadır.1980lerde petrol ve gaz endüstrisinde yaşanan bölgesel kriz nedeniyle şehrin büyümesi durmuştur, son zamanlarda yeniden büyüme başlamış ve önümüzdeki dönemde büyümenin hızlanması beklenmektedir. Marcy’ de toplam üç banka bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi Marcy State bankası ile aynı büyüklükte ve şehir merkezinde yerleşik orta büyüklükteki bir holding şirketi tarafından yönetilmektedir.

6 MARCY STATE BANK Diğeri olan Denovo bankası ise 2 yıl önce lisansını almış ve halen 12 milyon dolar mevduatı bulunmaktadır. Hillside National Bankasının almayı hedeflediği Marcy State ise 38 milyon dolarlık bir bankadır. 15 yıl önce lisansını alan bu banka her yıl veya 2 yılda bir başkanı işten çıkarmakta ve yeni birini almaktadır. Şimdiki sahipleri 1991 başlarında ciddi bir sermaye arttırımı (injeksiyon) yapmak zorunda kalmışlardır.

7 FİNANSAL VERİLER 2A VE 2B de şirketin yeni tamamlanan 31 Aralık 1991 dahil son 2 yıllık bilanço ve gelir tablosu yer almaktadır. Düşünülen satın alma ile ilgili şirketin finansal verileri-koşulları hakkında bazı açıklamalar şöyledir; 1.Phil,1992 de kredilerden kötümser yaklaşımla 1milyon doların zarar yazılacağını ve bunun kredi portföyünü daraltacağını işaret etti. 2.Phil, satın alma sürecinde uygulanacak muhasebe kuralları nedeniyle Marcy State’in kredi ve sermaye değerinde azalış olacağını , yapılacak düzeltmenin yaklaşık dolarının şirket itibarını gösteren şerefiyeden, dolarının ise maddi olmayan duran varlıklar için yapılacak artışla karşılanacağını dikkate aldı. 3.Planlanan birleşme tarihi olan 15 Ocak 1992 de bankanın yaklaşık net faaliyet zararı dolar civarında olacak, bunun yıllık dolarlık kısmı vergi yasasından yararlanabilir.

8 GELECEK TAHMİNİ Phil Forbes yönetim kurulunun yakın dönemde ilave bir sermaye koymaya gerek olmayacağına ilişkin güvence istediğini bilmektedir. Hillside National Bankasının ana şirketinin sermayesi şu anda yeterli düzeydedir, ancak satın almanın gerçekleşmesi durumunda satın alma fiyatının yarısı bankaya nakit sermaye olarak konulmak zorunda kalacaktır. Ek 3 te Forbes’in hazırladığı 1992 ve 1993 yıllarına ilişkin taslak bilanço ve gelir tablosu yer almaktadır. Bankanın 1991 tarihli riske dayalı sermaye standartlarına ilişkin FDIC Improvement Act kriterlerini karşıladığını bilmektedir.

9 GELECEK TAHMİNİ 4A bölümünde Riske Dayalı sermaye standartlarına göre ağırlıklandırılmış bilgileri içeren tablo yer almaktadır. Tablo 4B ise otoritelerin riske göre ağırlıklandırılmış sermaye rasyosunun an az %8,Tier I ise %4 olmasını istediklerini göstermektedir. Düzenleyiciler sorunlu bankalarda daha yüksek sermaye yeterlilik rasyoları isteyebilmektedir.Tablo 5 ise Phil Forbes tarafından yapılacak riske göre sermaye ihtiyacı projeksiyonlarda kullanılabilecek tablodur.


"HILLSIDE NATIONAL BANK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları