Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ"— Sunum transkripti:

1 CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ
Günlük Eğitim Akışı Doç. Dr. Müdriye YILDIZ BIÇAKÇI

2 Günlük eğitim akışı, öğretmenin o gün yapacağı çalışmalara düzenli bir şekilde yer verdiği çerçeve bir plandır. Beslenme ve dinlenme zamanı gibi rutin etkinlikler ile oyun ve etkinlik zamanında yapılacak eğitim etkinlikleri planlanır ve bu akışa kaydedilir.

3 Bir günlük eğitim akışı (36 ya ve üzeri) Güne başlama zamanı,
Bir günlük eğitim akışı (36 ya ve üzeri) Güne başlama zamanı, Oyun zamanı, Etkinlik zamanı Günü değerlendirme zamanı bölümlerinden oluşmaktadır.

4 Öğretmen her sabah günlük eğitim akışına o gün yapacaklarını kaydedip okul müdürüne imzalatır ve panosuna asar. Gün bittikten sonra çocuklarla günü değerlendirme zamanında yaptıkları değerlendirmeleri yine çocuk, öğretmen ve eğitim programı açısından ele alarak “Günü Değerlendirme Zamanı” bölümüne genel olarak kaydeder (Etkinlikleri değerlendirmede kullandığı soru sorma, resim yapma gibi çalışmaların sonucunda çocukların gösterdikleri performans, öğretmenin o günle ilgili düşünceleri, eğitimin planlandığı gibi geçip geçmediğine dair görüşleri gibi).

5 Değerlendirme bölümü doldurulmuş olan günlük eğitim akışı o gün uygulanan etkinlik planı/planları ile birlikte öğretmenin eğitim programı dosyasına kaldırılır. Böylece öğretmenin eğitim programı dosyasında aylık planlar aylık plan yapılırken doldurulan kavramlar ile kazanım ve göstergelere yer verme durumu çizelgeleri , günlük eğitim akışları ve etkinlik planları yer alacaktır.

6 YAŞ ARALIKLARINA GÖRE GÜNLÜK AKIŞIN TARTIŞILMASI

7 KAYNAKLAR Yıldız Bıçakçı, M. ve Köksal Akyol, A. “36-72 Aylık Çocuklar için Örnek Planlar”, Okul Öncesi Eğitim Programları, ed. A. Köksal Akyol, , Hedef Cs Yayınları, Ankara, 2015. Yıldız Bıçakçı, M. (Editör), Bebeklik ve İlk Çocukluk Döneminde (0-36 Ay) Gelişim, Duyuların Gelişimi ve Desteklenmesi, Eğiten Kitap, Ankara, 2015. Aral, N., A. Kandır, ve M. Can-Yaşar, Okul Öncesi Eğitim ve Okul Öncesi Eğitim Programı. Geliştirilmiş 4. Baskı, Ya-Pa Yayın Pazarlama Sanayi ve Tic. A.Ş., İstanbul, 2011. Okul Öncesi Eğitim Programı (36-72 Aylık Çocuklar için).T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü Yayınları, 2013. 


"CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları