Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR"— Sunum transkripti:

1

2 HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR

3 ALİBABA.COM Alibaba Group dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’ de yerel ve uluslararası ticaret için dünyanın en önde gelen çevrimiçi piyasalarından biridir. Alibaba.com üzerinde 200 ülkeyi aşkın 3.5 milyon şirket faaliyet göstermektedir. Kurucusu Jack Ma.

4 Merkezi Çin’de bulunan Alibaba
Merkezi Çin’de bulunan Alibaba.com internet sektöründe oldukça uzun zamandır hizmet veren şirketler arasında. İçinde bulunduğumuz yıl itibarıyla 25 bin kişinin çalıştığı Alibaba Group’un merkezi Çin’in Hangzhou kentinde yer alıyor. Şirketler arası  e-ticaret hizmeti sağlayan Alibaba’nın kuruluşu 1999 yılına dayanıyor. Jack Ma tarafından kurulan şirket, Alibaba Group’un da merkezi.

5 Alibaba.com'un ihracatçıların başka ülkelerdeki alıcılarıyla iletişime geçebilmeleri için gereken önemli bilgileri yönetebilmelerini sağlayan birçok sanal ürünü bulunmaktadır. Ayrıca müşteriler ürünlerini fotoğraflar ve açıklamalarla birlikte kategorilere göre sıralanabildiği, her müşterinin şirket profilini oluşturabileceği, iletişim bilgilerinin bulunduğu bir çeşit sanal showroom şeklinde mini-site sahibi olabilmektedir. Softbank ve Yahoo!, Alibaba'nın en büyük pay hissedarlarıdır. Yahoo!, 2005 yılında Alibaba’nın yüzde 40 hissesini, 1 milyar dolara satın aldı. 31 Ağustos 2014 itibariyle şirketin % 32.4'ü Softbank'a, %16.3'ü Yahoo!'ya aittir.

6 Alibaba ismini nasıl buldu
Alibaba İsmini Amerika'da Buldu          Ma, Alibaba'yı kurmadan önce ABD'ye gitmiş ve burada iyi bir e-ticaret portalının eksik olduğunu fark etmiş, Alibaba ismini de ABD'de bulmuş. Ma ismi bulurken, bulacağı isimin tüm dünya da bilinmesini ve aklında kalması gerektiğini düşünmüş. San Fransisco'da bir kafede aklına Ali Babaismi gelmiş ve etrafındakilere "Alibaba nedir biliyor musunuz?" diye sormuş. Hatta Ma, o anı bir röportajında şöyle anlatıyor ;" “Bir gün San Francisco'da bir kafede otururken Alibaba'nın çok güzel bir isim olabileceğini düşünüyordum. Bir garson geldi, ona ‘Alibaba'yı biliyor musun?’ dedim. ‘Evet’ dedi. Alibaba hakkında ne bildiğini sordum, 'Açıl susam açıl' dedi. İşte o an ‘Evet! İsmi bu olmalı!' dedim."Daha sonra sokağa çıkıp kişiye daha sormuş ve çoğunluğundan "evet biliyoruz" cevabı alınca kararını veriyor. Telaffuzu kolay, tüm dünyada da biliniyor. 

7 Büyük Rakibini Nasıl Bir Strateji Kullanarak Yendi
Dünyanın ‘Yangtze timsahı ile okyanus köpekbalığı’nın savaşı şeklinde izlediği Alibaba.com ile eBay rekabetinden galip çıkan Alibaba.com’un eski Başkan Yardımcısı Porter Erisman, “Sırrımız, Uzakdoğu dövüş sanatında gizli. Düşmanımızın gücünü kullandık. eBay’ın bizden söz etmesini sağlayarak onların reklam gücünü kullandık. Onlar bize cevap verdikçe, herkes Alibaba.com’u konuştu.

8 Alibaba, üç ana B2B pazarına hizmet etmekte
Alibaba, üç ana B2B pazarına hizmet etmekte. Bunlardan biri, 240 farklı ülkede İngilizce olarak hizmet veren Alibaba.com, ikincisi Çin pazarına yönelik olan 1688.com ve bunlara ek olarak da daha küçük çapta daha hızlı satın alma işlemi yapmak isteyen alıcılara yönelik olan AliExpress.com.

9 B2B Nedir? B2B, yani İngilizce açılımı "Business to Business" olan bu kısaltma, şirketler arası pazarlama ya da satış uygulamalarına verilen kısa tanımdır. B2B ve e-iş, geleneksel iş modellerini değiştirerek aşağıda sıralanan birçok faydayı sağlayacaktır: Daha iyi müşteri tatmini ve desteği Yeni ürün ve hizmetlerin pazara hızla sunulması Daha iyi servis Daha iyi alış ve satış işlemleri Daha az işletim maliyeti Daha az üretim maliyeti Daha düşük stok maliyeti

10 DOĞANCAN DEMİR 130907046 Teşekkürler.
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR Teşekkürler.


"HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları