Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

H&M İsveç merkezli olan, hazır giyim markası 1947 yılında Erling Persson tarafından kurulmuş olup bugün kadınların en beğendiği on marka içerisindeki yerini.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "H&M İsveç merkezli olan, hazır giyim markası 1947 yılında Erling Persson tarafından kurulmuş olup bugün kadınların en beğendiği on marka içerisindeki yerini."— Sunum transkripti:

1 H&M İsveç merkezli olan, hazır giyim markası 1947 yılında Erling Persson tarafından kurulmuş olup bugün kadınların en beğendiği on marka içerisindeki yerini korumaktadır.

2 “Hennes” kelime anlamı itibari ile “kadın için” anlamını taşımaktadır
“Hennes” kelime anlamı itibari ile “kadın için” anlamını taşımaktadır. Erling Persson, Vasteras’ta “Hennes” ismini verdiği mütevazi mağazasında bayanlara yönelik olan tasarımlarını müşterileri ile buluşturur. 1968 yılında ise, faaliyetlerini geliştirmek adına Stokholm’da av malzemeleri dükkanı Mauritz Widfoss’u satın alır ve firmanın ismine ikinci bir isim daha eklemek ister. Bu isim “Maurizit dir. Bayan giyim üzerine çıktığı bu yola erkek giyim koleksiyonunu da ekleyebilmek adına bu ismi kullanmayı uygun görür. Ardından, erkekler için hazırladığı bir seri ile koleksiyonunu tamamlar.

3 1964 yılına gelindiğinde Norveç, 1967 yılında ise; Danimarka, Almanya ve İsviçre’de de faaliyetlerini yürütmeye başlar. 1982’den beri oğlu Stefan’ın yönetiminde olan H&M, Hollanda, Avusturya ve Finlandiya’nın gönüllerini fetih etmeyi başarır yılında ise Fransa ve ardından da ABD’yi fetheder.

4 Erling Persson’un, Hennes isimli küçük mağazasına Mauritz Widfoss’u eklemesi ile bayan ve erkek giyim sektörü tek bir çatı altında birleştirilmiş olur (H&M). Marka danışmanlık Interbrand 2009 ve 2010 yılında yirmi birinci en-değerli global marka olarak H&M yi seçmiştir.Bu H&M yi araştırmada en yüksek sıralardaki perake mağazası yapmıştır. Marka Değeri; $  olarak tahmin edilmektedir.

5 H&M Bugün 43 ülkede ‘den fazla mağazaya sahip ve 2011 itibarıyla kişi civarında istihdam sağlamaktadır. İsveç Klisesi zincirin ana ortaklarından biridir.


"H&M İsveç merkezli olan, hazır giyim markası 1947 yılında Erling Persson tarafından kurulmuş olup bugün kadınların en beğendiği on marka içerisindeki yerini." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları