Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yrd. Doç Dr. M. İsmail Bağdatlı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yrd. Doç Dr. M. İsmail Bağdatlı"— Sunum transkripti:

1 Yrd. Doç Dr. M. İsmail Bağdatlı mismailbagdatli@yahoo.com
UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK 9 Yrd. Doç Dr. M. İsmail Bağdatlı

2 Ekibinizle Mutlu Projeler! Ekip Üyelerini Yönetmek İçin 6 İpucu

3 Doğal kariyer döngüsü içinde kendizi bir şekilde insanları yönetirken bulacaksınız.
Yönetici olmak kişisel gelişiminiz açısından çok faydalı, bir o kadar da zorlu bir iştir. Yönetici, her zaman dikkatli, çevresindekilerin söylediklerini dinleyen ve sürekli arayış içerisinde olan kişidir.

4 İşinizi iyi tanıyın: Eğer elinizde yeni kurulmuş bir ekip varsa yada yeni bir sektöre giriyorsanız takımınızla veya sektörle ilgili gerekli bilgilere hakim olmalısınız. Eğer insanlara bu alanda bilgili ve uzman olduğunuzu gösterirseniz, onları inandırmak ve yönetmek sizin için daha kolay olacaktır.

5 Odağınızı geniş tutun:
Takımınızı hedefe ulastırmak için en etkili ve en akla uygun yolları seçmelisiniz. Odak noktanızı sadece bir kişiye vermemeye özen gösterin, unutmayın ki takımdaki herkes kendisini bu projenin bir parçası olarak görmektedir. Takımınızı ve projenizi olumlu yönde etkileyecek kararlar vermeye gayret edin.

6 Yönettiğiniz insanların
yeteneklerinin farkına varın: İnsanları yönetmek insanlara görevlerini verip bunları tamamlamalarını istemekten çok farklıdır. Tıpkı web sayfası dizayn etmenin kod yazmaktan farklı olduğu gibi... İnsaları dinleyerek onlara yapabilecekleri en iyi işleri vermeyi deneyin.

7 İnsanlarla aranızdaki mesafeyi doğru ayarlayın:
Bu hassas bir dengedir. İnsanlara emirler vermek yerine onlarla yakın ilişkiler kurarak işlerini en doğru şekilde yapmaları sağlarken aynı zamanda sizin verdiğiniz görevleri suistimal etmemelerine dikkat edin. Aradaki bu ince çizgiyi tutturmanız zaman alabilir ancak vazgeçmeyin.

8 Yaptıkları iş için tebrik edin:
İnsanlar yaptıkları işten dolayı tebrik edildiklerinde motivasyonları ve verimlilikleri artar. Fırsat bulduğunuzda insanları yaptıkları işte başarılı olduklarını söyleyin ve tebrik etmeyi unutmayın. Ayrıca bu tutumunuz yönettiğiniz insanların size bağlılığını arttıracaktır.

9 Toplantı yürüyüşleri düzenleyin:
Bu yeni bir trend olup yüz yüze iletişimden daha etkilidir. Takımınıza açık alanda temiz havada yapacaklarınızı ve yaptıklarınızı anlatabilirsiniz bu yöntemle takımınız üzerindeki stresi atabilir.

10 Program organizasyonu:

11

12 Neler yapılabilir?

13 Yrd. Doç Dr. M. İsmail Bağdatlı
Teşekkür ederim… Yrd. Doç Dr. M. İsmail Bağdatlı


"Yrd. Doç Dr. M. İsmail Bağdatlı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları