Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2016 YILINDA ULUSLARARASI ALANDA GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NİN ADINI DUYURAN YAYIN, ATIF, KİTAP/KİTAP BÖLÜMÜ, EDİTÖRLÜKLERİ ve PATENT/ENDÜSTRİYEL TASARIM/PROJEYİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2016 YILINDA ULUSLARARASI ALANDA GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NİN ADINI DUYURAN YAYIN, ATIF, KİTAP/KİTAP BÖLÜMÜ, EDİTÖRLÜKLERİ ve PATENT/ENDÜSTRİYEL TASARIM/PROJEYİ."— Sunum transkripti:

1 2016 YILINDA ULUSLARARASI ALANDA GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NİN ADINI DUYURAN YAYIN, ATIF, KİTAP/KİTAP BÖLÜMÜ, EDİTÖRLÜKLERİ ve PATENT/ENDÜSTRİYEL TASARIM/PROJEYİ TEŞVİK ADIYLA VERİLECEK ÖDÜLLERE BAŞVURU ESASLARI 1-Makale Ödülü:   ISI Web of Knowledge-Journal Citation Report* veri tabanında yer alan dergilerde, tam araştırma (original research article) veya derleme (review) olarak yayımlanan Gazi Üniversitesi adresli makalelere, dergi Etki (Impact) Faktörü (IF) baz alınarak ödül verilir. Ödül başvurusunda, makalenin basılmış olması şartı aranır. Sadece DOI numarası almış yayınlar değerlendirmeye dâhil edilmez. Değerlendirmede, 2015 yılı Impact faktörleri baz alınır. Yalnızca SSCI/AHCI kapsamında yer alan, 2016 yılı içerisinde basılmış olan makalelerden 2015 yılına ait Impact faktörü (IF) olmayan makalelere, makalenin değerlendirildiği yılda Web of Science veri tabanında olması şartıyla, en düşük IF (0,1-0,5) aralığı baz alınarak ödül verilir. (Emerging Sources Citation Index (ESCI) de yer alan yayınlar değerlendirmeye dahil değildir.) Verilecek ödül miktarının belirlenmesinde aşağıdaki oranlar uygulanır:  i) IF 0,1-0,5 arası **P×0,5 ii) IF 0,51-1,00 arası P×1,0 iii) IF 1,01-2,00 arası P×1,5 iv) IF 2,01-5,00 arası P×2,5 v) IF 5,01-10,00 arası P×5,0 vi) IF 10,01 ve üzeri P×10

2 2- Atıf Ödülü: Web of Knowledge*** veri tabanında yer alan dergilerde Gazi Üniversitesi adresli yayımlanmış makalelerine, Gazi Üniversitesi adı girilerek yapılan taramada 2016 yılında fen bilimleri alanında 30 (otuz), sosyal bilimler alanında 5 (beş) ve üzerinde atıf almış olan Gazi Üniversitesi kadrosunda çalışan öğretim elemanlarına verilir.     Bu ödülün hesaplanmasında: Fen Bilimleri Alanında Sosyal Bilimler Alanında; arası atıf için P× arası atıf için P×1 50-99 arası atıf için P× arası atıf için P×2 arası atıf için P× arası atıf için P×3 arası atıf için P× arası atıf için P×4 200 ve üzeri atıf için Px ve üzeri atıf için Px5 katsayıları esas alınır. Yazarın kendi çalışmalarına yaptığı atıflar ve Web of Science dışındaki veri tabanları değerlendirmeye alınmaz.

3 3- Patent Ödülü: Tescilli patentler için patent tescil tarihinden itibaren, ödül başvurusunun son günü olan 31 Mart tarihine kadar korunma sürelerinin yarı süresini geçmeyen (incelemeli patent 20/2=10 yıl, incelemesiz patent: 7/2=3,5 yıl) patent buluş sahibi Gazi Üniversitesi öğretim elemanına verilir. Gazi Üniversitesi öğretim elemanı olan buluş sahibi birden fazla ise bu tutar eşit oranda paylaştırılır. Türk Patent Enstitüsü tarafından tescilli incelemeli patent buluş sahiplerine Px5 ve incelemesiz patent buluş sahiplerine Px2 tutarında ödül verilir. Aynı patent ailesinde aynı buluş ile ilgili patentler, diğer ülkeler için tescil ettirildiğinde her yeni ülke için incelemeli patente verilen bu ödül tutarı tekrarlanır. Üçlü (triadic) patent başvurusunun Avrupa Patent Ofisi’nde, ABD’de ve Japonya’da tescil edildiğine ilişkin tescil belgelerinin sunulması halinde ise incelemeli patent için verilen ödül tutarının iki katı verilir. Aynı patent ailesinden aynı ülkede alınan tescil belgesi sadece bir kez ödüllendirilebilir. Patent ödül başvurularında ödüle başvuran buluş sahiplerinin Gazi Üniversitesi adresli olma şartı aranır.

4 4-Endüstriyel Tasarım Ödülü:
Tescilli endüstriyel tasarımlar için endüstriyel tasarım tescil tarihinden itibaren ödül başvurusunun son günü olan 31 Mart tarihine kadar korunma süresinin yarı süresini geçmeyen (5/2: 2,5 yıl) endüstriyel tasarımın tasarımcısı olan Gazi Üniversitesi öğretim elemanına verilir. Gazi Üniversitesi öğretim elemanı tasarımcı birden fazla ise bu tutar eşit oranda paylaştırılır. Türk Patent Enstitüsü tarafından tescilli endüstriyel tasarımlara PX2 tutarında ödül verilir. Aynı tasarım ile ilgili diğer ülkeler için tescil belgesi alındığında her yeni ülke için bu ödül tutarı tekrarlanır. Aynı tasarım için aynı ülkede alınan tescil belgesi sadece bir kez ödüllendirilebilir. Endüstriyel tasarım ödül başvurularında ödüle başvuran tasarımcıların Gazi Üniversitesi adresli olma şartı aranır.

5 5-Dergi Editörlüğü Ödülü:
2016 yılında SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI’da taranan dergilerin Baş Editörü olan öğretim elemanlarına Editörlük için PX3 oranında ödül verilir. Ödül, önceki yıllarda aynı nedenle aynı dergi için bu ödülü almamış olan öğretim elemanlarına verilir. Editörlük başvurularında editör adresinin Gazi Üniversitesi olma şartı aranır.

6 6-Kitap/Kitap Bölümü ve Kitap Editörlüğü Ödülü:
2016 yılında, Book Citation Index**** (konferans bildirisi-conference proceedings hariç) kapsamında yayımlanan veya TÜBA Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri Programında (TEÇEP) yer alarak ödül alan veya Türkçeden; İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça olmak üzere 5 (beş) dile çevrilmiş bilimsel nitelikli, yurtdışında basılmış, Gazi Üniversitesi adresli kitap/kitap bölümü ve editörlük çalışmalarına ödül verilecektir. Çok isimli kitap/kitap bölümü çalışmalarında, Gazi Üniversitesi kadrosunda bulunan ilk isimli yazar başvuruyu yapabilecektir. İlk ismin başvurmaması durumunda sıradaki Gazi Üniversitesi öğretim elemanı başvuru yapabilir. Bu ödülün hesaplanmasında kitap bölümü PX2, kitap editörlüğü PX3, kitap için PX4 aralığından ödül verilir.

7 7-Proje Ödülü: 2016 yılında Gazi Üniversitesi öz kaynağıyla yapılmayan ve üniversitemiz tüzel kişiliği adresli, bilimsel nitelikli, proje çalışmalarına ödül verilecektir yılı içerisinde kabul edilmiş ve sözleşmesi imzalanmış projelere; proje koordinatörü/ yürütücü/yönetici kişiden Gazi Üniversitesi mensubu olan bir kişiye ödül verilecektir. Ödül başvurularının proje sözleşmesi ile yapılması gerekmektedir. Verilecek ödül miktarının belirlenmesinde, Gazi Üniversitesi öğretim elemanlarınca yapılan projelerin toplam proje bütçesi dikkate alınır. Diğer kurum/kuruluşlarla yapılan ortak projelerde ise, proje bütçesinden Gazi Üniversitesine düşen pay baz alınarak proje bütçelerine göre aşağıdaki oranlar uygulanır: Proje payı; i) bin TL ye kadar P×1,0 ii) bin TL-500 bin TL aralığı P×1,5 iii) 500 bin TL-1 milyon TL aralığı P×2,5 iv) 1 milyon TL-5 milyon TL aralığı P×5,0 v) 5 milyon TL ve üzeri Px10

8 Başvurular: 1. Başvuru sahibinin 2016 yılı içinde Gazi Üniversitesi kadrosunda çalışıyor olması gerekmektedir. İlk sıradaki yazarın başvurmaması veya Gazi Üniversitesi kadrosunda çalışıyor olmaması durumunda, sırası ile Gazi Üniversitesi öğretim elemanları ön başvuruda bulunabilir. Çok merkezli çalışmalarda, Gazi Üniversitesi akademik kadrosundaki öğretim elemanları sırası ile başvuruda bulunabilir. Ödül, başvuruyu yapan ilk sıradaki öğretim elemanına verilir. 2. Lisansüstü tez çalışmalarından yapılan yayınlarda, ödül Gazi Üniversitesi kadrosundaki tezi yapan kişiye verilir. Gazi Üniversitesi’ne kayıtlı olarak tez çalışmalarını yürütmüş olan öğrencinin Gazi Üniversitesi kadrosunda bulunmaması durumunda ödül için başvuruyu yayında adı geçen Gazi Üniversitesi kadrosundaki tez danışmanı öğretim üyesi yapabilir. Başvuruların Kabulü ve İtirazlar: Başvuruların kabulü, değerlendirilmesi ve ödüller ile ilgili itirazların incelenmesi Gazi Üniversitesi Teşvik Ödülleri Komisyonu tarafından yapılır. Komisyon kararları kesindir ve bu kararlara itiraz edilemez.

9  NOTLAR: 1. SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI alanında yapılacak makale başvurularında makalelerin basılmış olması şartı aranır. 2. Makale başvurularının, makalenin tam metni ve derginin ISI Web of Knowledge-Journal Citation Report’da IF göstergesi ile atıfların ise Web of Science veri tabanından alınacak bir çıktı ile belgelenmesi gerekmektedir. 3. Kitap/kitap bölümü ve kitap editörlüğü başvurularının ilgili metinin tam metni ve Book Citation Index/TÜBA Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri Programı (TEÇEP) kapsamında yer aldığını gösteren metin çıktısı ile yapılması gerekir. 4. Patent ve endüstriyel tasarım ödül başvurularında patent ofisleri tarafından verilen patent/endüstriyel tasarım belgeleri ile başvuru yapılması gerekir. 5. Proje başvurularında ilgili kurum/kuruluşlardan alınan, proje payını ve proje koordinatörü/yürütücü/yönetici olduğunu gösteren ilgili belgelerle birlikte başvuru yapılır. Proje sözleşmesi bulunmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

10 6. Bütün ödül başvurularında, başvuru belgelerinde Gazi Üniversitesi adresli çalışmalara ödül verilir. yıllarında indeksten çıkarılan dergiler değerlendirmeye dâhil edilmez. 8. Bütün çok isimli ödül kategorilerinde, ödüle başvuruyu yapan isim dışındaki Gazi Üniversitesi kadrosunda görev yapan öğretim elemanlarına talep etmeleri durumunda belge ödülü verilecektir. yılı başvuruları, ilgili belgelerle birlikte 13 Şubat - 31 Mart 2017 tarihleri arasında Akademik Ölçütler ve Ödül Bürosu’na (Rektörlük Müze Katı) şahsen yapılacaktır. Belirtilen tarihten sonraki başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Ödül töreni Haziran 2017 içerisinde belirlenen tarih ve yerde yapılacaktır. 10. Başvuru formlarında, TC Kimlik ve IBAN numaralarının, isim benzerlikleri olması nedeniyle mutlaka belirtilmesi gerekmektedir.

11 İlgili Linkler: * **P değeri mevcut bütçe imkânlarına göre belirlenecektir. *** **** İLETİŞİM Serpil ÖZ (Şef) Zeynep DEMİRBAĞ (Bilg.İşlt.)


"2016 YILINDA ULUSLARARASI ALANDA GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NİN ADINI DUYURAN YAYIN, ATIF, KİTAP/KİTAP BÖLÜMÜ, EDİTÖRLÜKLERİ ve PATENT/ENDÜSTRİYEL TASARIM/PROJEYİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları