Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNGİLTERE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNGİLTERE."— Sunum transkripti:

1 İNGİLTERE

2 İçerik; İngiltere’ye Genel Bakış Eğitim Sistemine Giriş
Eğitim Yönetimi Öğretim Programı & Eğitim Denetim Sistemi Eğitimin Kademelendirilmesi Eğitimcilerin Profesyonel Gelişimi

3 Genel Bakış ; İdari Yapı: Dört ülkenin bir arada olduğu
yönetim (İskoçya, İrlanda, Galler, İngiltere) Başkent: Londra Yönetim: Parlamenter Demokrasi Nüfus: Yüz ölçümü: km2

4 Para Birimi: Sterlin Resmi Dili: İngilizce Din: Hristiyan, Müslüman, Hindu…

5 Eğitim Sistemine Giriş
190 gün Eylül başı – Haziran’ın 3. haftası Yıllık Eğitim Süresi İlköğretim: Sabah 9-12, Öğle arası arası açık İlköğretim: 4,5 saat Ortaöğretim: 5 saat Günlük Ders Saati 3 dönemi içerir. 8 hafta yaz dönemi (Haziran-Ağustos) 2 kısa 3 haftalık yılbaşı ve Easter tatili Her dönem arası 1 hafta Sömestri

6 Haftalık Ders Saati Program Geliştirme
İlköğretim Kademe (1-2. sınıf) : 21 saat Kademe (3-6. sınıf) : 23,5 saat Ortaöğretim 3. Kademe (7-9. sınıf) : 24 saat Kademe ( sınıf) 25 saat Haftalık Ders Saati Lokal otoritelerce Program Geliştirme

7 EURYDICE 2010 raporuna göre 6,2 milyon
öğrencinin; % 92’si devlet okullarında, % 1,1’i özel okullarda, % 6,9’u bağımsız okullarda öğrenim görmektedir.

8

9 Eğitim Bakanlığı & Ticaret, İnovasyon ve Beceriler Bakanlığı
Eğitimi Yönetimi Eğitim Bakanlığı & Ticaret, İnovasyon ve Beceriler Bakanlığı İngiltere’de bulunan okullardaki eğitim hizmetini planlamak ve takip etmek, Çocuklara okulla birlikte diğer hizmetlerin de sunulmasını sağlamak, Çocuklar ve gençlerle ilgili politikaları oluşturmak

10 6 temel stratejik hedef;
Çocuk ve gençlerin sağlığını koruma altına almak, Genç ve güçsüzleri koruma altına almak, Eğitimde dünya standartlarına ulaşmak, Dezavantajlı altyapıya sahip çocukları başarıya ulaştırmak için aradaki açığı kapatmak, Gençlerin eğitime katılımını garanti etmek, Çocuk ve gençleri başarıya odaklı tutmak.

11 İlk ve Orta Öğretim Kurumları
Halk Okulları Gönüllü Kurumlarca Yönetilen Okullar Vakıf Okulları

12 Eğitime Yön Veren Temel İlkeler
Okullar devlet tarafından finanse edilmeye başlanmıştır (1833) . Eğitim hareketi ile 3 aşamalı eğitim başlamıştır: İlköğretim (5-11 yaş), ortaöğretim (11-15 yaş) ve yükseköğretim (1944) . Eğitim hareketi doğrultusunda okul boyutuna bağlı olarak tüm okulların 2 ebeveyn ve 2 öğretmenden oluşan yönetim kurulları başlatılmıştır (1980) . Eğitim hareketi ile özel eğitim öğrencilerinin (SEN) eğitimi için çeşitli değişiklikler yapılmıştır (1981) .

13 İnsan Hakları Hareketi’ne göre; tüm çocukların eğitim sistemine ve etkin eğitime ulaşma hakkı vardır. Bunun yanısıra, ailelerin de kendi çocuklarına eğitim aldırdıkları okullarda dini veya felsefi görüşlerine saygı gösterilmesi gerekir.

14 Öğretim Programı- Eğitim Denetim Sistemi
(Office for Standards in Education)

15 Eğitim Sisteminin Kademelendirilmesi
Okul Öncesi Eğitim 3-4 yaşlarındaki tüm çocuklar Ücretsiz eğitim Müfredat yok 428 devlet anaokulu

16 6 temel alan; Bireysel, sosyal ve duygusal gelişim,
İletişim, dil ve okuryazarlık, Problem çözme ve mantık, Dünyayı anlama, Fiziksel gelişim, Yaratıcı gelişim.

17 Zorunlu Eğitim İlköğretim 5-11 yaş Tercih hakkı var Ücret talebi yok
devlet ilkokulu

18 Ortaöğretim 11-12 yaşında başlar ve 16 yaşında sona erer.
16 yaşından sonrada isteyenler okulda kalarak 18 yaşına kadar eğitim alarak yükseköğretim kurumlarına hazırlanabilirler. Ortaokullar branşlarına göre farklı kategorilere ayrılırlar.

19

20

21

22 Comprehensive School Yetenek vb. bakılmaksızın herkes kabul edilir.
Çok çeşitli dersler gösterilmektedir. Genelde yaş arasındakilere 6 yıl eğitim verilir. İsteyen 16 yaşından sonra da okulda kalabilir. Okula yakın oturan öğrencilere öncelik tanınır.

23 Secondary Grammar School
11-16 yaş arasındaki öğrencilere branş eğitimi verirler. Ancak 11-plus sınavıyla öğrenci alırlar. Her 100 öğrenciden yalnızca 25’i bu sınavda başarılı olabilmektedir. Dileyen öğrenciler 16 yaşından sonrada okulda kalabilmektedir.

24 High School 11-plus sınavını geçip Secondary Grammar School’a kabul edilmeyen öğrencileri alırlar.

25 Secondary Modern School
Grammar ve High School’a kabul edilmeyen yaş arasındakilerin gidebileceği okuldur. Branş eğitiminden ziyade genel bir eğitim verilir. Bu okullarda okula yakın oturan öğrencilere öncelik tanır.

26 City Technology School
11-18 yaş arası öğrencilere teknoloji ve bilim alanında eğitim verirler. Bu okullar genellikle İngiltere’nin yoksul mahallelerinde yer almaktadırlar.

27 Technical School 14-18 yaş arası öğrencilere mesleki ve teknik eğitim verirler. Bu okullar «Technical and Vocational Education Institute» programında yer alırlar. Finansmanları MSC(Manpower Services Commition) tarafından karşılanır.

28 Sixth Form College Diğer okullardan mezun olmuş 16 yaşını doldurmuş öğrencilerin 2 sene boyunca GCE A-levels sınavlarına hazırlayan okullardır.

29 A Level (GCE/A2) Nedir?  İngiltere’de lise eğitimi yerine geçen bir programdır. Bu programı bitirmiş olan öğrenciler iyi üniversitelere yerleşme şansı bulmaktadır. Program öğrencileri üniversite eğitimine hazırlamaktadır. Her A level iki aşamadan ve 6 üniteden oluşmaktadır.   Program süresi 2 yıldır. Program sadece collegeler tarafından öğrencilere verilmektedir. Bu program üniversiteler tarafından verilmemektedir.  Program süresince en az 3 en fazla da 5 ders alınılabilir. 

30

31

32

33

34

35

36 Eğitimcilerin Profesyonel Gelişimi

37

38

39

40

41

42


"İNGİLTERE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları