Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen."— Sunum transkripti:

1 Mithat Cemal Kuntay (1885-1956)

2 Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen sanatçı için Mehmet Akif’le tanışması dönüm noktası olmuştur.

3 Yahya Kemal Beyatlı’dan etkilenmiştir
Yahya Kemal Beyatlı’dan etkilenmiştir. Meşrutiyet dönemi ile ilgili çalışmaları ile tanınmış , tek romanı olan Üç İstanbul ile adını duyurmuştur. 2.Abdülhamit , Meşrutiyet ve Mütareke yıllarını anlattığı romanda gerçekçi kişiler ve ayrıntılı tahliller sunmuştur.

4 Epik şiirleriyle tanınan sanatçının lirik şiirleri de vardır
Epik şiirleriyle tanınan sanatçının lirik şiirleri de vardır. Dil açısından Milli Edebiyat anlayışına bağlıdır; ancak aruz ölçüsü kullanmıştır. ‘Üç İstanbul’ adlı romanı, edebiyat tarihindeki yerini belirleyen romanlardır. Bu romanda 2.Abdulhamit 2.Meşrutiyet ve Mütareke yıllarının İstanbul’unu anlatmıştır.

5 ‘Üç İstanbul’ adlı romanı, edebiyat tarihindeki yerini belirleyen romanlardır. Bu romanda 2.Abdulhamit 2.Meşrutiyet ve Mütareke yıllarının İstanbul’unu anlatmıştır.

6 Mithat Cemal Kuntay , herhangi bir edebi topluluğa bağlı olmadan eserler vermiş şairimizdir. Şiirlerinin ana vasfı ‘epik’ ve ‘sosyal’ olmaktadır.

7 Mithat Cemal şahsi duygularını dile getiren şair değildir
Mithat Cemal şahsi duygularını dile getiren şair değildir. Konuları kendi iç dünyasından değil dışarıdan alınmıştır. Kahramanlık ve Yurt duygularını ve tarih sevgisini güzel taraflarını işlemiştir.

8 ESERLERİ: ROMAN: Üç İstanbul MONOGRAFİ: Namık Kemal, İstiklal Şairi Mehmet Akif,Sarıklı İhtilalcı Ali Suavi ŞİİR: Türk’ün Şehnamesi , Acem Şahına TİYATRO: Kemal, Yirmi Sekiz Kanun –ı Evvel.

9 ROMAN Çürüyen yozlaşan İstanbul ve bu İstanbul’un çürümüş yozlaşmış insanları… Bu romanda yazar İstanbul’un üç kötü dönemini okuyucuya yansıtmaktadır. Bu romana kısaca Osmanlı’nın yıkılış romanı da denebilir. 

10 MONOGRAFİ Mithat Cemal Kuntay’ın, Namık Kemal ve Yeni Osmanlı Hareketi hakkında hâlâ aşılamamış 3 ciltlik dev eseri: Namık Kemal - Devrinin İnsanları ve Olayları Arasında “… vesikaların Namık Kemal’ini yazmağa çalıştım.

11 MONOGRAFİ Ali Suavi’nin hayatını anlattığı eseridir.

12 MONOGRAFİ Kitapta Mehmed Akif, son yüzyılın önemli edebi şahsiyetlerinden biri olmasının yanında, mütevazı ve mücadeleci yönüyle de tanıtılıyor. Akif’in şair söylemiyle eylemini özdeşleştiren bir eser.

13 ŞİİR Mithat Cemal KUNTAY ‘ın şiirlerinin olduğu bir kitaptır.


"Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları