Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar 130907052

2 KISACA  BİR TARİHCE 1970’li yıllarda IBM den ayrılan 5 kişinin oluşturduğu bir alman şirketi.Yani temelde SAP bir yazılım şirketi. İlk olarak şirketlerin finans bölümünün bilgisayar ortamına dökülmesi üzerine bir çalışma yapmışlar. Daha sonrasında muhasebe içeren bir çözüm sunmuşlar.

3 Başlangıçta yazılım üzerine daha çok müşteri merkezli çözümler üretmişler.1973 yılında ilk yazılımlarını (RF) tamamladılar ve bu yazılımı 40 şirket kullandı ve çalışan sayılarını 25 e çıkardılar.

4 1977 yılında SAP’ın ilk modülü olan SD’yi aktifleştirdiler,kendi serverları ile hizmet vermeye başladılar.1982 yılına kadar ilk kurumsal binası yapıldı ve bütün çalışanlar bir çatı altında toplandılar.1985 ‘ten 1990 a kadar şirket çalışanlarının sayısı her geçen gün arttı ve şubelerini açmaya başladılar.

5 CEBIT bilişim fuarında ilk tanıtımlarını yaptılar ve beklenenden çok daha hızlı bir büyüme gerçekleşti.1990’lı yıllardan sonra SAP nin yazılımlarını büyük şirketler kullanmaya başladı ve SAP 25.yılını kutladı. Günümüzde ise SAP dünya çapında bir şirket aslında bundan ziyade bir yazılım bütününün marka ismi.

6 250 binin üzerinde müşterisi bulunan SAP, Almanya'nın en değerli dünyanın 22. en değerli markasıdır. İş uygulamaları alanında dünyada lider yazılım olarak kabul edilmektedir.

7 Nedir bu SAP? SAP nin en güzel tanımı : bir şirketin herhangi bir bölümünün veya herhangi bir sürecinin bilgisayar ortamına dökülmüş hali. Bir örnekle somutlaştırmaya çalışırsak; bir gıda firmanız olduğunu düşünün.Bir çok ürün üretiyorsunuz,satışını yapıyorsunuz ,ithalat- ihracat kısacası bir şirketin yaptığı her şeyi gerçekleştiriyorsunuz.

8 Bu süreçte sizin üretimden, stoğa, satılan ürün sayısından alınan malzemeye, çalıştırdığınız personelinizin takibi ve bilgilerinin kontrolüne ihtiyacınız var. İşte SAP ile bütün bunları bilgisayar ortamına dökmeniz için gerekli yazılımdır.

9 SAP her ihtiyacı karşılamak için kendi içinde bölümlere ayrılmış ve bunlara modüller demiş.Yani kendisini meydana getiren modüller dediğimiz parçalardan oluşuyor. Mesela firmanızın satış ve dağıtımdan sorumlu modülü SD.Her bir modül için uzamanlar yetişmekte, çalışmakta.Ve her modül birbirine bağlı. Genel olarak belli modeller olsa da her şirket için özel olarak ihtiyaç ve istekler doğrultusunda analiz yapılmakta ve ona özel yazılım oluşturulmakta.Sonuç olarak aslında parça birleştirilmesi yapılmakta.

10 Peki ya ABAP ? İşin özelleşmesi kısmında ise devreye ABAP dediğimiz SAP nin programlama dili devreye giriyor.Yani SAP de müşterinin isteklerini karşılamak için yetersiz kalınan yerlerde SAP kendini geliştirme yöntemini bu dil ile sağlamış.ABAP programcıları gerekli düzenlemeyi arka planda gerçekleştiriyor.

11 SAP‘ın Türkiye Ofisi 2001 yılında kurulmuştur ve bugün 180'in üzerinde çalışanı bulunmaktadır. Bu ofis SAP ürünlerinin Satışı, Pazarlaması, Lokalizasyonu ve Türkiye'de bulunan iş ortaklarının arttırılması ve yönetilmesi konularında çalışmalar yapar.

12 Türkiye'de ilk akla gelen büyük holding ve firmalar başta olmak üzere, orta ve küçük ölçekli 1000'nin üzerinde firma SAP müşterisidir. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 24 farklı sektörde yazılımları kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalarda Türkiye'de ki ERP pazarında %45 ile pazar lideridir.

13 SAP ürün gamını 5 ana başlık altında toplamıştır.
1. başlık İş Uygulamalarıdır. İş uygulamaları altında Kurumsal Kaynak Planlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Tedarikçi İlişkileri Yönetimi, Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi gibi çözümler bulunmaktadır. 2.Başlık olan Analitik Uygulamalar detaylı veri analizi ve raporlama yapmayı sağlar. 3.Başlık Mobil Uygulamalardır. Her türlü uygulamanın mobil ortama taşınmasını sağlar.

14 4.Başlık Bulut uygulamalar altında İnsan Kaynakları, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Tedarikçi İlişkileri yönetimi gibi uygulamalar bulunmaktadır. 5.Başlık Veritabanı ve Teknoloji Uygulamaları altında en öne çıkan ürünü HANA' dır.  HANA platformu, üzerinde çalışan uygulamaların performansını 1000 kata kadar hızlandırabilme yeteneğine sahiptir. Yakın zamanda yaptığı satın alma ile Sybase veritabanını ürün gamına katmıştır.

15 SAP'nin belirtilen başlıklar altında satışını yaptığı 1000'in üzerinde ürünü bulunmaktadır.

16 KAYNAKÇA z/sap-cozumleri/sap-nedir

17 HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar


"HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları