Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OFFİCE 2010 POWERPOİNT 2010.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OFFİCE 2010 POWERPOİNT 2010."— Sunum transkripti:

1 OFFİCE 2010 POWERPOİNT 2010

2 Günlük hayatta bir çok meslek sahibi sunularla çalışılır. Bunlar:
Şirket çalışanları, Satış ve Pazarlama görevlileri, Okul yöneticileri, Kurum müdürleri, Eğitim görevlileri, Teknik grupta çalışanlar, Finans ve Bütçe uzmanları, Meslek odaların temsilcileri ve daha bir çok meslek grubu, kamu ve tüzel kişileri bu gruba eklenebilir. Hazırlayacağınız bir sununun çok etkileyici, güzel ve bilgilendirici olması tamamen size bağlıdır.

3 Daha önceki Office programlarında olduğu gibi PowerPoint 2010 ‘da başlamak için BaşlatTüm Programramlar Microsoft OfficeMicrosoft Office PowerPoint 2010 tıklanır. Yeni bir sunu açılacaktır. Aç tıklanarak daha önce var olan bir sunu da açılıp üzerinde çalışılır

4 POWERPOİNT BİLEŞENLERİ
Slaytlarınız üzerinde sürekli değişiklikler yaparak daha güzel mantıklı bir şekilde gösterebilirsiniz. Resimde hangi bileşenin nerede yer aldığı gösterilmektedir

5 GİRİŞ SEKMESİ

6 GİRİŞ SEKMESİ Giriş SekmesiŞekiller düğmesi tıklanarak şekil eklenir.
Pano bölümünde kopyalama, kesme, yapıştırma işlemleri ayarlanır. Çoğalt düğmesi ile seçili olan nesne ya da sayfanın aynısı çoğaltılır. Paragraf bölümünde; Yazı düzenlemeleri, Girintileme artırma azaltma, SmartArt çalışması yapılır. Giriş SekmesiParagraf SmartArt ile düzenlemeler yapılır.

7 GİRİŞ SEKMESİ Slaytlar bölümünde; yeni slayt oluşturma,
slaytları düzenleme, sıfırlama, yeni bölüm oluşturma gibi ayarlar yapılır.

8 GİRİŞ SEKMESİ Giriş sekmesiBölüm Ekle ile bölüm eklenir.
Yazı Tipi bölümünde; yazının tipi, boyutu, rengi, çizili olup olmaması gibi durumlar ayarlanır.

9 GİRİŞ SEKMESİ Giriş SekmesiÇizim ile çizimler ve ayarlamaları yapılır. Giriş sekmesiYerleştir ile bir resmi ya da metni öne, en öne veya arkaya atma gibi işlemler yapılır.

10 Sayfalari düzenlemek Slayt Önizlemekopyası alınmak istenen sayfanın üzerine sağ tıklanıpSunu Çoğalt seçilir. Giriş SekmesiYeni Slayt ile bir sayfa eklenir. Slayt Önizleme kısmına sağ tıklanıp çıkan kısayol menüsünden slaytı silebilir, düzenleyebilir yada gizleyebilirsiniz. Slayt Önizleme kısmında sırası değiştirilmek istenen sayfa farenin sol işaretçi düğmesi basılı tutularak sırası değiştirilmek istenen sayfanın üzerine bırakılır. Slayt önizleme kısmında sağ tıklayıpekrana çıkan menüdenarka planı biçimlendir sekmesi ile sayfanın arka planı biçimlendirilir. Slayt önizleme kısmındaAnahat tıklanarak farklı sayfalar üzerinde işlemler yapılır

11 EKLE SEkMESİ Tablo Eklemek
Powerpoint sekmesinde Tablolar, Resimler, Çizimler, Bağlantılar, Metin ve Medya bölümlerinden oluşmaktadır.

12 EKLE SEkMESİ Ekle SekmesiTablolar düğmesi ile yeni bir tablo eklenir.
Sütun ve satır sayısını girilip Tamam düğmesi tıklanır. Düzen sekmesinden; tablo yeniden boyutlandırılır, hücreler birleştirebilir, hücrelerin genişlik ve yüksekliği ayarlanır.

13 EKLE SEkMESİ Tasarım SekmesiTablo Araçlarını ile tablo Stilleri değiştirilir, farklı WordArt Stilleri, efektler, kenarlıklar ve gölgelendirmeler eklenir.

14 EKLE SEkMESİ Resim ve Ekran Görüntüsü Eklemek
Ekle SekmesindenResim ile resim eklenir. Ekle SekmesiEkran görüntüsü ile arka planda açık olan pencerelerden herhangi biri veya belli bir kısmı alınabilir. Ekle SekmesiResim ile dosyadan resim yolu gösterilip resim eklenir.

15 EKLE SEKMESİ Slayta Şekiller ve Eylem Eklemek
Ekle sekmesiŞekiller ile şekiller eklenir. Ekle sekmesiEylem düğmesi aktif olur, ardından eylem düğmesi tıklanır.

16 EKLE SEKMESİ Şeklin hangi durumda kullanılacağına ilişkin eylem ayarları yapılır. Bu eylemde şekilden de görüldüğü gibi istenen seçenekler seçilir.

17 EKLE SEKMESİ Metni SmartArt Grafiğine Dönüştürme
Şeritten Giriş SekmesiSmartArt Grafiğine Dönüştür ya da Ekle SekmesiSmartArt düğmesi ile dönüştürme yapılır.

18 EKLE SEKMESİ Metni WordArt’a Dönüştürmek
Tasarım Sekmesinden farklı SmartArt Stilleri, şekil ve madde işareti vb. eklenir. Tasarım SekmesiDüzenler kısmından çok farklı SmartArt düzenleri değiştirilir. Tasarım SekmesiDüzeni DeğiştirTüm Düzenler ile farklı farklı SmartArt grafik şekilleri seçilir. Metni WordArt’a Dönüştürmek Biçim SekmesindenWordArt Stillerini ile metin dönüştürülür. Biçim SekmesindenMetin Dolgusu, Metin Efektleri ve Metin Anahattındaki düğmeler ile metnin görüntüsü değiştirilir. Biçim SekmesiŞekil Stilleri ile farklı stiller uygulanır.

19 EKLE SEKMESİ Grafik Eklemek
Ekle SekmesindeÇizimler bölümündenGrafik düğmesi ile istenilen veriler grafiğe dönüştürülür.

20 EKLE SEKMESİ Fotoğraf Albümü Oluşturmak
Ekle SekmesindenFotoğraf Albümü düğmesi ile fotoğraf albümü oluşturulur. Her resim için farklı bir Resim Düzeni, Çerçeve Şekli ve Tema eklenebilir. Ekle SekmesiFotoğraf Albümü Fotoğraf Albümü Düzenle iletişim kutusu ile Güncellemeler yapılır.

21 EKLE SEKMESİ Ses Öğesi ve Multimedya Eklemek
Ses ve Video eklenen slayt seçilir. Şeritten Ekle SekmesiMedya bölümü Video veya Ses düğmesi tıklanır. Herhangi bir dosyadan ya da Clip Organizerden ses ve video dosyası eklenir.Daha önce kaydedilmiş bir ses, Cd ses kaydı eklenebilir.

22 EKLE SEKMESİ Ekle SekmesiSes DüğmesiSes Kaydet seçeneği ile yeni ses kaydı eklenir. Kayıt için bir ad girilir ve Kayıt düğmesi tıklanarak işlem tamamlanır. Görüntünün Boyutlandırma tutamaçları sürüklenerek boyutlandırma yapılır.

23 EKLE SEKMESİ Video ayarlarını değiştirmek için video seçip Kayıttan Yürüt Sekmesi tıklanır. Biçim Sekmesinden videonun; önizlemesini, video stilleri, çerçeve ekleme, renk düzenlenmesi, kırpma gibi farklı ayarlar yapılır. Çerçeveden yeni resim eklenebilir.

24 EKLE SEKMESİ Seçili video veya ses dosyası üzerinde Kayıttan yürüt sekmesi tıklanır. Bu sekmenin altında video veya ses dosyasının çalışma şekli bir de videoya yer işareti ekleme gibi ayarlar yapılır. Bir videoya yer işareti eklemenin temel mantığı videoda belirlenen noktaları anında bulmaktır.

25 EKLE SEKMESİ Konuşma Kaydetmek
Ekle SekmesindenSes düğmesi tıklanıpSes Kaydet düğmesi ile konuşma kaydedilir. Önceden kaydedilmiş bir konuşma değiştirilip gösteri biterken tekrardan kaydedilebilir.

26 EKLE SEKMESİ Üstbilgi ve Altbilgi Eklemek
Ekle SekmesindenÜstbilgi ve Altbilgi düğmesini ile ekleme yapılır. Eklenilen altbilginin sadece seçili slaytta görünmesi isteniyorsa Uygula düğmesi tıklanır. Eğer tüm slaytlarda görünmesi isteniyorsa Tümüne Uygula düğmesi tıklanır. Notlar ve dinleyici notlar kısmından yine alt bilgi ve üst bilgiler eklenir.

27 EKLE SEKMESİ Slaytları Biçimlendirmek
Giriş SekmesiHızlı Stiller ve Giriş SekmesiŞekil Dolgusu düğmesi kullanılarak farklı stil ve dolgu türleri kullanılır. Giriş SekmesiŞekil Efektleri ile farklı effektler seçilir. Giriş SekmesidenMetin Yönü düğmesi ile metnin yönü ayarlanır.

28 TASARIM SEKMESİ Değiştirilmek istenilen slaytı seçip Tasarım SekmesindenArka Plan StilleriArka Plan Biçimlendir düğmesini tıklanır. Arka Planı resim, küçük resim, dolgu vb. şekilde ayarlanır. Tüm bu değişiklikler yapıldıktan sonra saydamlığı da yine bu ayarlardan yapılır.

29 TASARIM SEKMESİ Tasarım SekmesiRenkler düğmesini tıklayıp uygulamasını görüp istenilen renk seçilir. Tasarım SekmesiRenkler DüğmesindenYeni Tema Rengi Oluştur seçeneğinden yeni tema rengi oluşturulur. Tasarım SekmesiTemalar Temalara Gözat adımından çalışmaya uygun yeni bir tema eklenir. Bu tema dosyada bulunan bir tema olabileceği gibi internetten indirilen bir tema da olabilir.

30 TASARIM SEKMESİ Tasarım SekmesiArka Plan Grafiklerini Gizle düğmesini tıklanarak seçilen temadaki arka plan grafiği gösterilmez ya da seçilmeyerek gösterilir.

31 GEÇİŞLER SEKMESİ Bu sekme Powerpoint 2010’nun özelliklerinden biridir. Bu sekmedeki özellikler Powerpoint 2007’ de farklı sekme altında yer almaktadır. Bu sekmede slayda geçiş uygulanır. Her slaytta farklı geçiş uygulanabileceği gibi farklı efektler de uygulanabilir. Slayt geçişlerinde aynı veya farklı sesler eklenir.

32 GEÇİŞLER SEKMESİ

33 GEÇİŞLER SEKMESİ Geçişler SekmesiGeçiş Düzeni düğmesi tıklanarak sayfaların geçiş düzeni ayarlanır. Yine Geçişler SekmesiEfekt Seçenekleri düğmesinden sayfaya veya sununun tamamına efekt eklenir. Yapılan çalışmayı görmek için Önizleme düğmesi tıklanır.

34 ANİMASYON HAZIRLAMAK VE ÖZELLEŞTİRMEK
Bir animasyon hazırlamak için bir metin kutusu seçilir. Animasyonlar SekmesindenListe Kutusu tıklanıp istenilen animasyon türü seçilir. Slaytlara geçiş efekti eklemek için Animasyon SekmesiAnimasyon bölümü ya da Animasyon Ekle düğmesi tıklanır. Slaytların otomatik veya tıklandığında çalışması için seçenekler verilmiştir.

35 ANİMASYON HAZIRLAMAK VE ÖZELLEŞTİRMEK
Animasyon SekmesiOtomatik Olarak seçeneği tıklanarak her bir slayda ya da sunuya ait otomatik olarak ses, geçiş efektleri vb. eklenir. Efekt seçenekleri iletişim kutusundan effekt seçimleri yapılır.

36 ANİMASYON HAZIRLAMAK VE ÖZELLEŞTİRMEK
Zamanlama kısmında hangi sürelerle animasyonların çalışacağı ayarlanır. Yineleme ve hız zamanlama kısmından belirlenir. Metin animasyonunda metnin geçişi ve zamanı ayarlanır.

37 ANİMASYON HAZIRLAMAK VE ÖZELLEŞTİRMEK
Animasyonlar Sekmesinden Animasyon Bölmesi tıklanarak metnin animasyon geçişi ayarlanır. Animasyonlar sekmesi Animasyonları Yeniden Sırala düğmesi tıklanarak cümlelerin önce başlama durumu değiştirilir.

38 Slaytlarin İÇERİĞİNİ VE SIRASINI DEĞİŞTİRMEK
Bir slaytın içeriğini değiştirmek için; Normal görünümde Anahat sekmesi tıklanır. Buradan metin üzerinde ekleme, silme, değiştirme işlemleri ve metnin konumunu değiştirme işlemleri yapılır.

39 Slaytlarin İÇERİĞİNİ VE SIRASINI DEĞİŞTİRMEK
Slaytların sırasını değiştirmek için Slayt Sıralayıcısı görümüne geçilir. Sununun farklı bir kısmındaki slaytı seçip sürükleyerek taşımak istenilen yere bırakılır. Bu taşıma işlemini aslında Normal Görünümden de seçip sürükleyerek yapılabilir. Sunuda olması istenilmeyen ve aynı zamanda silmek istenilmeyen bir slaytı Slayt Gösterisi SekmesindenSlayt Gizle düğmesine tıklanarak ya da gizlemek istenilen slaytın üzerine sağ tıklanarak kısa yol menüsünden Slayt Gizle Seçeneği işaretlenir.

40 Slaytlarin İÇERİĞİNİ VE SIRASINI DEĞİŞTİRMEK
Burada gizlenmek istenilen sayfanı üzerine sağ tıklanıp Slayt Gizle sekmesi tıklanır. Slayt gizlendiğinde bu slayt numarası kare içerisine alınıp üzeri çizilmiş olur.

41 Slayt gösterİSİ SEKMESİ
Bu sekmede slayt gösterisi ayarları, slaytı herhangi bir noktadan başlatma, zaman provası, slayt gösterisini kaydetme ve slayt gizleme gibi işlemler yapılır. Slayt Gösterisi Sekmesislayt Gösterisi Ayarla düğmesi tıklanır. Buradan gösteri slaytların hangi slaytlara uygulanacağı seçilir. Slayt GösterisiÇözünürlük düğmesi tıklanarak sununun hangi çözünürlükte çalıştırılacağı ayarlanır.

42 Slayt gösterİSİ SEKMESİ
Konuşma olmadan slaytı gösterme veya slaytlardaki her sayfa için farklı farklı zamanlama ayarı yapılır. Eğer sunu esnasında özellikle bir nokta vurgulanmak istenirse CTRL tuşu basılı tutulup farenin sol düğmesi tıklanır.

43 Slayt gösterİSİ SEKMESİ
Varsayılan Düzeni Değiştirmek Bu düzeni değiştirmek için Görünüm SekmesindenAsıl Slayt düğmesini tıklanır. Bu düğmeyi tıkladıktan sonra Asıl Slayt Sekmesi aktif olacaktır.

44 Slayt gösterİSİ SEKMESİ
Asıl Slayt SekmesindenArka Plan DüğmesiArka Plan StilleriArka Planı Biçimlendir düğmesini tıklanır. Buradan yine arka plan grafikleri gizlenir. Asıl Slayt sekmesinden Yer Tutucu Ekle düğmesi tıklanır. Buradan metin, resim, tablo, medya veya grafik için yer tutulur.

45 Slayt gösterİSİ SEKMESİ
Notlar Oluşturmak, Ayarlamak ve Yazdırmak Görünüm SekmesiNotlar Sayfası düğmesi tıklanarak gerekli renk düzeni ayarları yapılır. Görünüm SekmesiPencerelerde Geçiş Yap düğmesi tıklanarak diğer pencerelere geçiş yapılır.

46 Slayt gösterİSİ SEKMESİ
Tasarım SekmesiSayfa Yapısı tıklanarak sayfa yapısı ayarlanır. Notlar ve Dinleyici Notlar eklemek için Ekle SekmesindenÜstbilgi ve Altbilgi düğmesindenNotlar ve Dinleyici Notları tıklanır.

47 Slayt gösterİSİ SEKMESİ
Sunuyu Düzenlemek Slayt Gösterisi sekmesiÇözünürlük düğmesini tıklanarak herhangi bir çözünürlük değeri seçilir. Sunuyu geçerli slayttan başlatmak için Slayt Gösterisi sekmesiGeçerli Slayttan ya da (Shitf+F6) düğmesi tıklanır.

48 Slayt gösterİSİ SEKMESİ
Slayt Gösterisi sekmesiBaştan düğmesine ya da klavyeden F5 tıklanarak sunu başlatılır. Slaytlar arasında geçiş yapmak için farenin Sol düğmesini ya da Sağ-Sol, Yukarı-Aşağı ok tuşları kullanılır. Sunuyu değiştirmek için önce sunu başlatılıp sonra ekrandan Farenin Sağ Tuşu tıklanır. Ekranda görünen kısayol menüsünden ekran karartılabilir. Resimden de görüldüğü gibi boş bir sunu sayfasına bir adamın kafası çizildi. Yapılan bu değişiklikleri sunu sona ererken kaydedilir.

49 Slayt gösterİSİ SEKMESİ
Slayt Gösterisi SekmesiZamanlama Provası düğmesi tıklanarak slaytlardaki sunma zamanı ayarlanır. Bu sayede sununun toplam alacağı zaman ayarlanmış olur

50 GÖZDEN GEÇİR SEKMESİ Yazım denetleme, Dil, Açıklamalar, Karşılaştır bölümlerinden oluşmaktadır. Biçimlendirmeyi Göster düğmesi tıklanarak sunum üzerinde yapılan değişiklikler gösterilir. Yeni Açıklama eklenebilir. Açıklama silinebilir. Karşılaştır düğmesi tıklanarak en son yapılan değişikliklere bakılır

51 SUNUYU ÖZELLEŞTİRMEK Slayt Gösterisi SekmesindenSlayt Gösterisi Ayarla düğmesi tıklanarak sunu özelleştirilir. Buradan gösteri türünü, gösteri seçeneklerini, slaytların ilerleme durumu vb. ayarlamalar yapılır.

52 SUNUYU KAYDETME SEÇENEKLERİ
Sunuyu Cd ortamında kaydetmek için Dosya SekmesindenKaydet ve GönderSunuyu Cd İçin Paketle seçeneği tıklanır. Farklı kaydet seçenekleri sayesinde powerpoint gösterisi şeklinde de kaydedilir. Bu sayede başka bir bilgisayarda belge tıklandığı gibi çalışmaya başlayacaktır. Resimden de görüldüğü gibi bazı uzantıları görünmektedir.

53 Slayt gösterİSİ ayarlarINI DEĞİŞTİRMEK
Dosya Sekmesinden Seçenekler kısmı tıklanarak Slayt gösterisinin ayarları değiştirilir. Gelişmiş kategorisinden gerekli değişiklikler yapılır.

54 Slayt gösterİSİ SEKMESİ
Slayt Gösteri SekmesindenSunucu Görünümünü Göster onay kutusu seçilerek çift monitörle çalışılır. Bu işlemleri yapılabilmesi için bilgisayarın Çoklu Monitör Desteği olması gerekir. Ekle SekmesindenŞekiller DüğmesindenGörünen GaleridenEylem Düğmeleri gezinti şekilleri eklenerek köprüleme en ilerideki slaytlara geçme vb. işlemler yapılır. Gezinti düğmesini seçili duruma getirip Ekle SekmesindenEylem Düğmesi ayarlarından gerekli değişiklikler yapılır.


"OFFİCE 2010 POWERPOİNT 2010." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları