Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAYSERİ İL GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAYSERİ İL GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 KAYSERİ İL GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
KIRSAL KALKINMA ve ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ K.K.Y.D.P. Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi (11. ETAP)

2 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2016/37 numaralı Tebliğ ile Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi başvuruları başlamıştır.

3 Başvurular Yeri, Zamanı ve Şartları Nelerdir ???
- Program ile ilgilenen gerçek ve tüzel kişiler başvurularını “ internet adresinden yapmaları gerekmektedir.

4 Başvurular Yeri, Zamanı ve Şartları Nelerdir ???
Başvuru dosyasının girişi; Tebliğin yayımı ( ) tarihinden itibaren kırk beş gün ( ) içerisinde elektronik ağ üzerinden yapılmalıdır.

5 Kimler Başvurabilir ??? Hazırlanacak proje başvuruları gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılır. Kırsal ekonomik alt yapı konularından kırsal turizm ve el sanatları ve katma değerli ürünler hariç başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişilerin Bakanlık tarafından oluşturulmuş kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekir. Tüm yatırımlara yönelik proje konularına başvurabilecek tüzel kişilerin idari ve mali açıdan kamudan bağımsız olması gerekir.

6 Kimler Başvurabilir ??? Tarımsal amaçlı kooperatifler, üretici birlikleri ile bunların üst birlikleri (kuruluş tüzüklerinde/ ana sözleşmelerinde belirtilen faaliyet alanları ile ilgili) ekonomik yatırım konularına tüzel kişilik olarak başvurabilirler. (kuruluşların proje başvurusu, hibe sözleşmesi imzalanması ve uygulamaların gerçekleştirilmesi konularında yetkili kurullarından son başvuru tarihinden önce yetki almış olması ve bu yetki belgesini proje başvurularında ibraz etmiş olmaları gerekir.)

7 Yatırım Konuları Nelerdir ???
1- Ekonomik Yatırım Konuları a) Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, b) Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve/veya teknoloji yenilenmesi, c) Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, ç) Yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı,

8 Yatırım Konuları Nelerdir ???
1- Ekonomik Yatırım Konuları (devamı) d)Bu Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış tesisler ile bu tebliğ kapsamında yapılacak tesislerde, ayrıca üç dekardan küçük olmaması şartıyla örtü altı kayıt sistemine kayıtlı mevcut modern seralarda kullanılmak üzere; yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı ve/veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı, e) Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, f)Hayvansal ve bitkisel orijinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

9 Yatırım Konuları Nelerdir ???
2) Kırsal ekonomik altyapı yatırım konularından; a) Kırsal turizm yatırımları, b) Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, c) El sanatları ve katma değerli ürünler, ç) Bilişim sistemleri ve eğitimi, Hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

10 Yatırım Konularıyla İlgili Açıklamalar
(1-d)Yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı ve/veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımı, Tebliğde yer alan yatırım konularıyla ilgili yeni tesis başvurularında projenin bir unsuru olması halinde hibe desteği kapsamında değerlendirilir. Kurulacak tesisin kurulu güç üzerinden hesaplanan yıllık enerji ihtiyacının en az % 51 ini en fazla % 110 unu karşılayacak şekilde projelendirilmesi halinde hibe desteğinden faydalandırılır. Enerji ihtiyacının % 110 unu aşması durumunda; Bu oranların dışında kalan kısımlar ayni katkı olarak karşılanmalıdır.

11 Yatırım Konularıyla İlgili Açıklamalar
e) Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, I- Büyükbaş için sabit yatırımlar a) Et (Sığır) b) Süt (Manda/Sığır) II- Küçükbaş için sabit yatırımlar a) Et (Koyun/Keçi) b)Süt (Koyun/Keçi) III- Kültür Balıkçılığına yönelik sabit yatırımlar IV- Kültür Mantarcılığına yönelik sabit yatırımlar ***Canlı Hayvan Alımı Hibe Kapsamında DEĞİLDİR !!!

12 Yatırım Konularıyla İlgili Açıklamalar
Tarımsal üretime yönelik sabit yatırım projelerinin kapasiteleri en az aşağıdaki büyüklükte olacaktır; Süt sığırcılığı: en az 10 baş süt ineği kapasiteli tesis, Besi sığırcılığı: en az 30 baş sığır kapasiteli tesis, Manda yetiştiriciliği: en az 10 baş süt mandası kapasiteli tesis, Et /Süt koyunculuğu/keçiciliği: en az 100 baş et/süt koyun/keçi kapasiteli tesis, Kültür balıkçılığı: en az 10 ton kurulu üretim kapasiteli tesis.

13 Besi ve Süt Üretimine Yönelik Yatırımlarda !!!
Hayvan alacağını taahhüt ederek proje sunanlara bu taahhüdünü yerine getirmediği sürece hibe ödemesi yapılmaz. Bulunması Gereken Hayvan Sayısı; Büyükbaş Besi: Kapasitenin %70’i Büyükbaş Süt: Kapasitenin %60’ı Koyun/Keçi: Kapasitenin %40’ı Hayvan varlığı mevcut olan yatırımcılar için yatırımın tamamlanmasından sonra hibe ödemesi yapılır.

14 Yatırım Konularıyla İlgili Açıklamalar
(2-a) Kırsal Turizm Yatırımları Sadece yeni tesis başvuruları için kırsal alanda (Kırsal alan: 31/12/2012 tarihli TÜİK verilerine dayanılarak nüfusu ’den az olan yerleşim yerlerini) en az 5, en fazla 25 oda kapasiteli konaklama tesislerine verilecektir. Alınacak makine ekipman ve malzemeler tesisin kapasitesiyle orantılı olmalıdır. Konaklama tesisi yatırımları dışındaki yatırımlarda ise turizm belgesi istenir.

15 Yatırım Konularıyla İlgili Açıklamalar
b) Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri: 1- Balıkçı barınaklarının modernizasyonu, buzlama makinesi, balık nakil tankı vb. 2- Çiftlik gübresi depolama ve/veya işleme ve dağıtma sistemleri, çiftlik gübresi depolama ve/veya işleme tesisi olanlara çiflik gübresi dağıtma sistemleri,(tüm imalatlar TSE, yürürlükteki teknik mevzuata, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı işleri genel teknik şartnamesine uymalıdır, kullanılacak yapı malzemesi sızdırmaz ve sülfata dayanıklı olmalıdır) 3- Yaylacılar ve arıcılar için çekilir tip güneş paneli, çadır ahır

16 Yatırım Konularıyla İlgili Açıklamalar
b) Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri: 4- Bitkisel üretime yönelik yüksek plastik tünel, meyve bahçelerinde don zararını engellemeye yönelik sistemler, mantar yetiştiriciliğine yönelik sera 5- Tarımsal üretimiyle orantılı çiftlik içinde üretilen ürünlerin işlenmesine yönelik işleme tesisleri, soğuk hava deposu, soğuk oda, şoklama ünitesi, çelik silo, 6- Hayvansal üretime yönelik en fazla 1000 adet kapasiteli taşınabilir kanatlı kümesi, süt soğutma tankları, süt sağım sistemleri, yem karma, yem kırma, büyükbaş yemlik ve suluk küçükbaş yemlik ve suluk, hayvan padok sistemleri, üstü kapalı kaba yem deposu,

17 Yatırım Konularıyla İlgili Açıklamalar
c) El sanatları ve katma değerli ürünler; Ahşap işi, Metal işi, Cam eşya Seramiklerin Üretimi, Çanak çömlek (toprak eşya, çömlek yapma), Çinicilik, Dokumacılık , Hasır işi, Sepet dokuma, Müzik aletleri yapımı , Keçe yapımı, Kilimcilik, Halıcılık, Semer yapımı, Taş işleme, Dekoratif taş işi, Sedef döşeme, Kağıt sanatları (hattatlık (kaligrafi),ebru sanatı, tezhip), Saraçlık, Folklorik bebek ve giysi yapımı, Yorgancılık, Tarak yapımı, Alçı işleri/tandır yapımı, Dikişcilik, giysi dekorasyonu, nakış işleme, örgü ve Süpürge yapımı bu kapsamda değerlendirilmektedir.

18 Yatırım Konularıyla İlgili Açıklamalar
3) Tarımsal ürünlerin işlenmesi kapsamında, başka bir yatırım tesisinde ilk işlemesi yapılan mamul ürünün ikincil işlemesine ve paketlenmesine yönelik yatırım teklifleri hibe desteği kapsamında değerlendirilmez. (Sert kabuklu meyveler bu madde kapsamında değildir.)

19 Yatırım Konularıyla İlgili Açıklamalar
4) Un ve karma yem konularında yeni yatırım tesisi başvuruları kabul edilmez. 5) Tarımsal ürünlerin depolanmasına yönelik yeni tesis başvurularında sadece çelik silo ve soğuk hava deposu hibe desteği kapsamında değerlendirilir. Bütün başvurularda yatırım yerinin; başvuru sahibi adına olması veya Hazine, belediye, il özel idaresi, ticaret odası, sanayi odası, ziraat odası, ticaret borsası, Vakıflar Genel Müdürlüğü, organize sanayi bölgesi, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi ve küçük ihtisas sanayi sitesinden başvuru sahibi adına bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren en az yedi yıl tahsis/irtifak tesis edilmiş olması veya Hazine, belediye, il özel idaresi, ticaret odası, sanayi odası, ziraat odası, ticaret borsası, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile bunlar dışında kalan tüzel ve gerçek kişilerden bu Tebliğin yayımı tarihinden itibaren en az yedi yıl kiralanmış olması gerekir. ( )

20 Yatırım tutarı ve Destekleme Oranı Nedir ?
a) Bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlardan yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları için Türk Lirası, tohum işleme, paketleme ve depolama yatırımları için Türk Lirası, bunun dışında kalan yatırımlar için Türk Lirası, b) Hayvansal ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar için Türk Lirası, c) Su ürünleri işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar için Türk Lirası, ç) Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar için Türk Lirası, d) Yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar için Türk Lirası,

21 Yatırım tutarı ve Destekleme Oranı Nedir ??
e) Soğuk hava deposu ve Çelik Silo yapımına yönelik yeni yatırımlar için Türk Lirası, g) Bu Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış tesislerde kullanılmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal ve biyogazdan ısı ve/veya elektrik üreten tesisler ile güneş ve rüzgâr enerjisinden elektrik üreten tesislerin yapımına yönelik yatırımlar için Türk Lirası, ğ) Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlardan mantar yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırımlar için Türk Lirası, büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırımlar için Türk Lirası, küçükbaş ve su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırımlar için Türk Lirası,

22 Yatırım tutarı ve Destekleme Oranı Nedir ??
Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularında hibeye esas proje gideri; Kırsal turizme yönelik yeni tesis yatırımlarına Türk Lirası, Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemlerine yönelik yatırımlar için Türk Lirası, El sanatları ve katma değerli ürünlere yönelik yatırımlar için Türk Lirası, Bilişim sistemleri ve eğitimine yönelik yatırımlar için Türk Lirası

23 Yatırım tutarı ve Destekleme Oranı Nedir ??
Hibeye esas proje tutarının %50’sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer %50’si oranındaki tutarı başvuru sahipleri temin etmekle yükümlüdür. Proje bütçesi KDV (Katma Değer Vergisi) hariç hazırlanır. Proje toplam tutarının; Tebliğde belirlenen hibeye esas proje tutarını aşması durumunda, artan kısma ait işlerin proje sahiplerince ayni katkı olarak finanse edilmesi ve yatırım süresi içerisinde tamamlanması gerekir. Bu durumun hibe başvurusu ile beraber taahhüt edilmesi şarttır.

24 Hibe desteği verilen proje gider kalemleri
1) Tebliğde belirtilen esaslar çerçevesinde; öngörülen yatırım projesinin ayrılmaz bir parçası ve projenin faaliyete geçmesi için kaçınılmaz olan bu maddede giderler, ilgili bölümlerde belirtilen istisnalar geçerli olmak kaydıyla hibe desteği kapsamında değerlendirilir. 2) Yatırım uygulamalarına ait; a) İnşaat işleri alım giderlerine, b) Makine, ekipman ve malzeme alım giderlerine, hibe desteği verilir.

25 Hibe desteği verilen proje gider kalemleri
Yatırımcılar tarafından, proje kapsamında satın alınacak ve hibe desteği verilecek tüm makine, ekipman, malzeme ve inşaat işleri ihale sonucunda belirlenen yüklenicilerle yapılacak sözleşmeler kapsamında sağlanır. Yatırımcı, hibeye esas proje giderlerinden inşaat ve makine ekipmanı ayrı ayrı ihale edebileceği gibi bu giderlerin tamamını tek bir ihale şeklinde de gerçekleştirebilir.

26 İnşaat işleri alım giderleri
Yeni yatırım başvurularında hibeye esas proje gideri sadece inşaat faaliyetinden ibaret olamaz. Ancak çelik silo, soğuk hava deposu ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanan sera yatırımları sadece inşaat faaliyetinden ibaret olabilir. İdari kısımlarla ilgili harcamalar, hibeye esas inşaat giderinin % 15’ini, çevre düzenlemelerinde de hibeye esas inşaat giderinin % 15’ini aşamaz. Yeni tesis ve tamamlama yatırımlarında inşaat gideri hibeye esas proje tutarının % 80’inden fazla olamaz. Kapasite artırımı ve/veya teknoloji yenilemeye yönelik yatırımlarda ise inşaat gideri hibeye esas proje tutarının %20 ‘sinden fazla olamaz.

27 Makine, ekipman ve malzeme alım giderleri
Program çerçevesinde yapılacak yeni makine, ekipman ve malzeme alımları, üretimi de içeren bir proje bütününün parçası olduğu takdirde finanse edilir. Yeni yatırım başvurularında hibeye esas proje gideri sadece makine ve ekipman alım giderinden ibaret olamaz. Tamamlama ve kapasite artırımı ve/veya teknoloji yenilenmesine yönelik proje tekliflerinde hibeye esas proje tutarının tamamı makine ve ekipman alım giderinden ibaret olabilir. Makine ve ekipman alımlarında, alım bedeli ile proje sahasına teslim giderleri, montaj giderleri tek bir alım faturası şeklinde düzenlenmesi durumunda hibe desteği verilir. Ayrı faturalandırılması durumunda sadece mal alım bedeline hibe desteği verilir. Makine ve ekipman ile ilgili taslak teknik şartname proje başvuruları ekinde sunulur ve projede kullanım amacı belirtilir.

28 Yatırım Süresi Yatırım projeleri, tarihine kadar tamamlanmalıdır. Bu tarihe kadar tamamlanamayan projeler yatırımcıların talebi ve il müdürlüğünün uygun görmesi halinde kendi kaynakları ile 90 günü aşmamak üzere verilecek süre içinde tamamlanır.

29 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DİĞER HUSUSLAR
Deri işleme tesisine yönelik hibe başvuruları yatırım yerinin organize sanayi bölgesi olması şartıyla kabul edilir. Doğal yapılar için depolama başvurusu kabul edilmez. Çelik silo ve soğuk hava deposu tesislerine yönelik tamamlama ve kapasite artırımı-teknoloji yenileme başvuruları hibe desteği kapsamında değerlendirilmez Soğuk hava depolarında depolama alanı 750 m2 den veya depolama hacmi 4500 m3 den düşük olamaz. (Gerçek kişi başvuruları ve tarımsal amaçlı kooperatif başvuruları hariç.)

30 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DİĞER HUSUSLAR
Yatırımcılar bu Tebliğ kapsamında tüm yatırım konularında ülke genelinde sadece bir adet proje başvurusunda bulunabilir. Kırsal ekonomik altyapı yatırımlarından çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri hariç, bütün başvurularda başvuruya esas yatırım konusunun hibe desteği kapsamında değerlendirilebilmesi ve hibe desteğinden yararlanabilmesi için, alınmış veya alınacak olan yapı ruhsatı ve yapı kullanım izin belgelerinin mutlaka başvuru konusu ile uyumlu olması gerekir. Yatırım, mülkiyeti veya kullanım hakkı başvuru sahibine ait olmak üzere bitişik birden fazla parselde yer alabilir. Ancak Kapasite artırımı - teknoloji yenileme başvurularında yapılacak ünite mevcut tesisle aynı parselde yer almalıdır.

31 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DİĞER HUSUSLAR
Yatırım yeri kamu kurum ve kuruluşları dışında gerçek ya da tüzel kişilerden kiralanmış ise kira sözleşmesinin noter tasdikli olması şarttır. Aynı proje kapsamında farklı ürün ya da ürün gruplarının işlenmesi ve paketlenmesine yönelik proje teklifi yapılamaz. Büyük bir projenin kısmi gerçekleştirilmesi veya bölümler/üniteler şeklinde program kapsamında yapılmasına yönelik olarak hazırlanan proje başvuruları kabul edilmez.

32 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DİĞER HUSUSLAR
İnşaatın yapılma yöntemi ile kullanılacak teknolojiyi açıklayan, inşaat işleriyle doğrudan ilgili malzeme, işçilik, makine, ekipman kullanım veya iş makinesi giderlerini kapsayan ve gider türü, ölçü birimi, miktar, birim fiyat ve tutar ayrıntılarını da ihtiva eden taslak yapım şartnameleri ve uygulama aşamalarını süreleriyle birlikte gösterir bir iş programı da proje başvuruları ekinde sunulur. Tabikat projesi ile müracaat edilmesi durumunda İnşaat işleriyle ilgili mimari, statik, elektrik, sıhhi tesisat ve çevre düzenlemesine ait uygulama projelerinin hazırlayan kişinin ilgili meslek odasına kayıtlı olması şarttır.

33 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DİĞER HUSUSLAR
Avan proje ile başvuru yapılması durumunda mimari projede tastik şartı aranmaz ancak Ekonomik yatırım konularında makine, ekipman ve malzeme alım giderlerine ait teknik şartnameyi, metraj ve keşfi, makine yerleşim planını ve bina büyüklüğü ile alınan makinelerin uyumlu olduğuna dair raporu hazırlayan ve tasdik eden kişilerin ilgili meslek odasına kayıtlı olması şarttır. Projelerin (mimari, sıhhi tesisat, makine yerleşim planı, makine uyumluluk raporu, statik vb.) Serbest Müşavirlik Mühendislik Belgesi ve/veya Büro Tescil Belgesine sahip, gerekli meslek disiplinlerini (Ziraat Mühendisi, İnşaat Mühendisi vb.) barındıran kurum ya da kişi/kişilerce hazırlanmış ve onaylanmış olması gerekmektedir.

34 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DİĞER HUSUSLAR
Ayni katkılar hibeye esas proje giderleri kapsamında öngörülmüş satın alımlardan ayrı bağımsız ihaleler veya gerçekleşmeler şeklinde yapılır. Projesi sadece makine ekipmandan ibaret olan başvurular tatbikat projesi olarak sunulmalıdır. Başvuruya esas proje için, bu Tebliğ kapsamında verilecek destek dışında hiçbir kamu kurum ve kuruluşun desteklerinden, faiz niteliğindeki destekler hariç, yararlanılamaz.

35 İLİMİZDE UYGULANAN EKONOMİK YATIRIM projelerİnden bazı örnekler
KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

36 KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
LİFOS HAYVANCILIK TARIM ZİRAAT İNŞ.SAN.VE TİC.A.Ş. (200 Başlık Besi Çiftliği) Proje Tutar: ,60 TL KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

37 KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
MELİKŞAH TARIM ENERJİ HAYVANCILIK İNŞAAT OTOMOTİV SANAYİ TİCARET A.Ş. (Besi Çiftliği) Proje Tutarı: ,50 TL KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

38 KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
KAYSERİ İLİ DAMIZLIKSIĞIR YETİŞTİRİLİ BİRLİĞİ (Süt Depolama ve Soğutma Merkezi) Proje Tutarı: ,67 TL KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

39 KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
AFA SOĞUTMA SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. (Elma Depolama ve Paketleme Tesisi) Proje Tutarı: TL KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

40 KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
HİZMETET HAYVANCILIK TAŞIMACILIK GIDA TARIM İNŞ.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. (Modern Et İşleme Tesisi Kurulması) Proje Tutarı: TL KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

41 KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

42 KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Beyza Gıda Tic. ve San. Ltd. Şti. (Tıbbi Aromatik ve Baharatlı Bitkilerin Paketlenmesi Kapasite Artırımı Projesi) Proje Tutarı: ,00TL KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

43 KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
MOLU PETROL ÜRÜNLERİGIDA TEKSTİL İNŞAATTİC.VE SAN.LTD.ŞTİ. (Molu Kesimhane ve Sakatat Tesisi Kurulması) Proje Tutarı: ,47 TL KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

44 Ahmet Çiftçioğlu Tarım Ürün.Otomotiv San.Tic.Ltd.Şti.
Çiftçioğlu Kuruyemiş İşleme, Paketleme ve Depolama Projesi Proje Tutarı: ,84 TL KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

45 KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Erikcioğlu Nak. Akar. Güb. Gıda İnş. Day. Tük. ve Yak. Mad. San.Tic.Ltd.Şti. (Erikçi Oğlu Nakliye Akaryakıt Gübre Gıda İnş.Day.Tük.Ve Yak.Mad.San.Tic.Ltd.Şti. Hububat, Bakliyat Tohumluk İşleme Ve Tasnifleme Paketleme Tesisi Projesi) Proje Tutarı: TL KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

46 Etaş Afyon Tav .İnş. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti.
(Etaş Kapasite Artırımı İle Rekabet Yaratıyor) Proje Tutarı: TL KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

47 KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
BAŞYAZICIOĞLU ET VEGIDA SAN.TİC.A.Ş (Hayvansal Ürün İşlenmesi Paket ve Depolanması) Proje Tutarı: TL KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ

48 KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
TEŞEKKÜRLER İrtibat Tel: (352) dahili 181 KAYSERİ İL GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ


"KAYSERİ İL GIDA TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları