Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİSİPLİN İLE SINIFTA KURAL VE İŞLEMLERİN BELİRLENMESİ VE UYGULANMASI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİSİPLİN İLE SINIFTA KURAL VE İŞLEMLERİN BELİRLENMESİ VE UYGULANMASI"— Sunum transkripti:

1 DİSİPLİN İLE SINIFTA KURAL VE İŞLEMLERİN BELİRLENMESİ VE UYGULANMASI

2 Okulda ve Sınıfta Disiplin

3 İnsan sosyal bir varlıktır ve sosyal bir çevrede yaşamaktadır
İnsan sosyal bir varlıktır ve sosyal bir çevrede yaşamaktadır.Ortak yaşamın olumlu ve istenilen şekilde de devam edebilmesi için belirlenmiş olan kurallara uygun davranması gerekir. Toplum yaşamının sağlıklı sürdürülebilmesi için gerekli olan disiplin davranışı, onu oluşturan kurumlar ve okulların düzeni için önemli bir yere sahiptir.

4 Önceden belirlenmiş hedef ve davranışları kazandırmak amacı ile kurulmuş okullar, bu amaçlarını gerçekleştirmek için kurallar oluşturur. Bu kurallar, Kurum içerisinde yapılacak her türlü etkinliği, Plan ve programları, Kurumu paylaşa insanların görev ve yetkileri ile Kural dışı davranışlardan doğacak yaptırımları içerir.

5 Eğitim öğretimden yeterince verim alınabilmesi için, yapılması istenilen davranışlar önce öğrencilere öğretilmeli, sonra da öğrencilerin gösterdiği davranışlar izlenmelidir. Beklenen davranışlar gerçekleştiğinde ödül, tersi durumlarda ise yaptırımlar devreye girmelidir.

6 Okulda ve sınıfta disiplin sağlanması ile:
Öğrencilerin eğitim-öğretimden daha fazla yararlanması sağlanır, Çeşitli grupların baskıcı ve olumsuz tavırları engellenir, Saygısızlığı ve suç işleme eğilimlerini ortadan kalkar, Öğrencilerin hakları korunur.

7 Eğitim ve öğretim ortamında disiplin öğrencilerin uygun davranış kazanmalarında önemli bir yere sahiptir.Çünkü disipline edilmeyen davranışlar öğrenme sürecini olumsuz yönde etkiler.Zaman, emek, araç- gereç ve malzeme gibi kayıplara neden olur. Öğretmenler bu tür kayıpları ortadan kaldırmak için sınıfta uyulması gereken kuralları öğrencilerle birlikte belirler ve bu doğrultuda yönergeler hazırlar.Böylece olumsuz davranışların yapılması önlenir. Disiplin olumsuz davranışların yapılmasını önlemenin yanı sıra sınıftaki mevcut durumun da iyileştirilmesini hedef alır.

8 Fakat kullanılacak yöntemler karşılaşılan koşullara göre farklılık göstermelidir.
Her yer ve koşulun kendine özgü disiplin uygulama yöntemi olmalı ve karşılaşılan disiplinsizlik durumunda ortaya çıkan duruma uygun yaptırımlar belirlenmeli ve uygulanmalıdır. Disiplin sağlamak öğrencileri her konuda mutlak kontrol altına almak olarak algılanmamalıdır. Öğrencilerin olumsuz davranışları kontrol altına alınırken, sınıfın mevcut durumu korunmalı ve onlara potansiyellerini kullanabilecekleri hareket alanı da sağlanmalıdır.

9 Sınıfta kurallar belirlenirken 2 temel ölçüt dikkate alınmalıdır:
1.Yasalar, yönetmelikler ve okul yönetimi tarafından belirlenmiş olan genel kurallar 2.Sınıfın özel yapısı nedeniyle belirlenen sınıf kuralları

10 Sınıf İçinde Uyulması Gereken Kurallar
Kurallar ,toplum yaşamını yönlendiren, uyulması ile yarar beklenen düzenlemelerdir. Sınıflar da toplumların küçük bir parçası olduğuna göre eğitim öğretimin düzenli bir şekilde devam etmesi için sınıfta da belli kurallara ihtiyaç vardır.

11 Sınıfta uyulması gereken genel kurallar:
Yasa ve yönetmeliklerce yasaklanmış tutum ve davranışların belirlenmesi Okul yönetiminin eğitim-öğretimin işleyişine katkısı olacağı düşüncesi ile belirlediği kuralların belirlenmesi Belirlenen kurallara uyulmadığı taktirde ortaya çıkan yaptırımların belirlenmesi

12 Uyulması gereken sınıf içi kuralları
Zamanında sınıfta olmak ve yerinde oturmak Derse hazırlıklı gelmek Kaynak ve araç- gereçleri getirmek Arkadaşları ile ilişkilerinde saygılı ve yardımsever olmak Grup çalışmasına uygun olmak Öğretmen ders anlatırken sadece onu dinlemek

13 7.Verilen ödevleri özenle ve zamanında yapmak
8.Konuşmak için izin istemek ve başkasının sözünü kesmemek 9.Soru sormak 10.Paylaşılan sırları saklamak 11.Zararlı alışkanlıklardan uzak durmak 12.Sınıfı temiz tutmak ve eş yaları korumak 13.Devamsızlık yapmamak 14.Sınıftan izinsiz ayrılmamak 15.Arkadaşlarının ders dinlemesini ve çalışmasını engellememek.

14 Sınıf İçi Kuralların Belirlenmesinde Öğretmenlerce Yapılması Gerekenler
Öğretmenler kuralları tek başlarına belirleyebilecekleri gibi öğrencilerin gelişmişlik düzeylerine göre öğrencilerle birlikte de belirleyebilirler. Belirlenen kuralların nesnel ve işlevsel olmasına özen gösterilmelidir.

15 Öğrencilere Güvenilmesi ve Karara Bağlanılması
Öğrencilere uygun davranış gösterebilecekleri ve kendilerini güvende hissedebilecekleri ortamlar sağlanmalı Karara katılma, güven duygusunun ve değer vermenin bir sonucudur.Kuralların öğrencilerle birlikte belirlenmesi ile öğrenciler kendilerine değer verildiğini anlar ve onlar da öğretmenine değer verir.Bu durum belirlenen kuralların uygulanmasını kolaylaştırır.

16 Kuralların Anlaşılır ve listenin Kısa Olması
Kurallar öğrencilerin rahatlıkla anlayabilecek seviyede basit, yalın ve mantıklı olmalıdır.Her öğrenci için aynı şeyi ifade etmelidir. Belirlenen kurallar çok yoğun olmamalı, öğrencilerin potansiyellerini ortaya çıkarmasına fırsat verecek alanlar bırakmak gerekir.

17 Kuralların İfade Edilmesi ve Sunumu
Kurallar olumlu cümlelerle ifade edilmelidir. Kurallara uymadıkları takdirde karşılaşabilecekleri durumları tehdit cümleleriyle değil kurallara uymanın yararlarını gösterecek cümleler kullanmak daha etkilidir. Kuralların sunumunda öğrencilerin düzeylerine göre kuralları hatırlatacak afişler, resimler, şekiller ve yazılı ifadeler kullanılabilir.

18 Kuralların Dinamik ve Gelişmeye Açık Olması
Gelişmenin sürekli devam ettiği dünyamızda hiçbir şey durağan değildir.Toplumsal düzeni sağlayan kurallar da gelişmeye bağlı olarak farklılık göstermelidir.Sadece geleneksel yöntemleri kullanmak ve gelişmeyi göz ardı etmek kurumların, sonra da ülkelerin geri kalmasına neden olur. Bir toplumsal birim olan sınıflarda da belirlenen kuralların değişime ve gelişime açık olması gerekmekte ve bu kurallar sınıfların yapısına göre belirlenmelidir.

19 Kurak dışı Davranışların Değerlendirilmesi
Öğretmen ve öğrenciler sınıftaki ortak yaşama dair düzeni sağlamak için kurallar belirlenir bu kurallar doğrultusunda ödül ve ceza uygulanır. Ödül:Öğrencinin düzeyine uygun olarak gösterdiği istendik davranışlardan sonra ortaya konulan olumlu tepkilerdir. Ceza:öğrencinin beklenen davranışları göstermemesi durumunda gerçekleştirilen yaptırımlardır.

20 Sınıf İçi Kuralların Uygulanması
Eğitimin etkili ve verimli geçmesi için kuralların belirlenmesinin yanında uygulanması da önemlidir.Eğer sınıfta uygulanması kararlaştırılan kurallar uygulanmazsa okula ve öğretmene olan güven sarsılır, otorite ve disiplin ortadan kalkar.

21 Bu nedenle kuralların etkili uygulanmasında:
Okulun açıldığı ilk haftadan itibaren belirlenen kurallar sürekli olarak vurgulanmalıdır. Sınıf kuralları, sınıfın gelişmişlik düzeyi ile okulun bulunduğu sosyo- ekonomik kültürel çevreler dikkate alınmalıdır. Kurallar öğrenciler tarafından kolayca anlaşılmalıdır. Belirlenen kurallar tutarlı olmalıdır. Kurallar öğrencilerin her zaman görebilecekleri yerlerde olmalıdır. Öğretmenler kuralları uygulamada model olmalıdır. Disiplinsizlik durumunda yaptırımlar anında uygulanmalıdır.

22 Türk Milli Eğitim Sisteminde Öğrenci Disiplin işleri ve uygulamaları

23 İlköğretim Kurumlarında Disiplin
6-14 yaş arası grubu kapsayan ve ilköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin sosyal hayata uyum sağlama sürecinde yaptıkları kusur ya da suç sayılan davranışları nedeniyle sert cezalara çarptırılması, onlarda gelecekte onatılması güç yaralar açabilir.Bu nedenle MEB öğrencilere disiplin cezası verilmesi yerine,ilköğretim kurumları yönetmeliğini öğrenci davranışlarını düzeltilmesine yardım edecek şekilde Öğrenci Davranışlarını İzleme Değerlendirme ve Geliştirme olarak yeniden düzenlenmiştir.

24 Öğrencilerden Beklenen Davranışlar
Okula ve derslere düzenli devam etmeleri ve başarılı olmaları Bütün okul arkadaşlarının kendisi gibi Türk toplumunun ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bireyi olduklarını unutmamaları, onur ve haklarına saygı göstermeleri Doğru sözlü,dürüst olmaları, yalan söylememeleri Kitapları sevmeleri,korumaları, okuma alışkanlığı kazanmaları Sigara, içki ve diğer bağımlılık yapan maddeleri kullanmamaları ve bu kullandığı ortamlardan uzak durmaları Fiziksel zihinsel ve duygusal güçlerini millet, yurt ve insanlık için yararlı bir şekilde kullanmaları Atatürk İlke ve İnkılaplara bağlı kalmaları, bunun aksi davranışlarda bulunmamaları Yasalara, yönetmeliklere ve toplumun etik kurallarına, milli, manevi ve kültürel değerlere uymaları beklenir.

25 Ödüllendirilecek Davranışlar ve Ödüller
4,5,6,7 ve 8. sınıflarda Türkçe derslerinden 3, diğer derslerin her birinden 2 den düşük not almamak şartı ile yarıyıl ortalaması 3,50-4,00 olanlar “Teşekkür” 4,01 ve yukarı olanlar ise “Takdirname” Üç öğretim yılı kesintisiz Takdirname alan öğrenciler “Üstün Başarı” belgeleri ile ödüllendirilirler.

26 Öğrencilerin Olumsuz Davranışları ve Uygulanacak Yaptırımlar
İlköğretim Okulu 6, 7, ve 8. sınıf öğrencilerine; gelişim özellikleri dışında olumsuz davranışların özelliğine göre uyarma, kınama ve okul değiştirme yaptırımlarından biri uygulanır. Bu yaptırımların amacı caydırıcı olması, toplum düzeninin korunması, öğrencinin davranışlarının farkına vararak bu davranışlarının olumlu yönde düzeltilmesini sağlamaktır.

27 a.Uyarma Sözlü uyarma;öğretmenin öğrenci ile görüşme sürecini oluşturur.Olumsuz davranışların devamı halinde kendisine uygulanabilecek yaptırımların neler olabileceği konusunda uyarılır. Öğrenci ile sözleşme imzalama; öğrencinin sözlü uyarılmasına rağmen olumsuz davranışlarını sürdürmesi halinde öğrenci ve öğretmenler arasında bir görüşme gerçekleştirilir.Bu görüşme sonucunda öğrenci sergilediği olumsuz davranışlarını değiştirmeyi kabul edeceğin dair sözleşmeyi imzalar. Veli ile görüşme;öğretmen, öğrencinin bu olumsuz davranışları sürdürmesi halinde veliyi okula davet ederler.

28 Velinin toplantıya gelmemesi durumunda tutanak tutulur
Velinin toplantıya gelmemesi durumunda tutanak tutulur.Tüm bu aşamalardan sonra öğrencinin olumsuz davranışlarında ısrar etmesi durumunda;öğretmen, yazılı belgelerin bulunduğu dosyayı hazırlayacağı raporla bir birlikte okul yönetimine verir. b.Kınama Öğrenciye, yaptırım gerektiren davranışta bulunduğunu tekrarından kaçınmasının, okul yönetimince yazılı olarak bildirilmesidir. c.Okul değiştirme Öğrencinin, bir başka okulda eğitimini sürdürmek üzere bulunduğu okuldan naklen gönderilmelidir.

29 Yaptırım Gerektiren Davranışlar
a.Uyarma yaptırımını gerektiren davranışlar: Derse ve diğer etkinliklere vaktinde gelmemek ve geçerli bir neden olmaksızın bu davranışı tekrar etmek. Pansiyonlu yatılı okullarda öğrenci dolaplarını farkı amaçlarla kullanmak yönetim tarafından yasaklanmış malzemeleri dolapta bulundurmak, yönetime haber vermeden dolabını bir başkasına devretmek. Yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmek Görgü kurallarına uymamak.

30 b.Kınama Davranışını Gerektiren Davranışlar
Yöneticilere, öğretmenlere, görevlilere ve arkadaşlarına kaba davranmak Okul yönetimini yanlış bilgilendirmek, yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmek, kopya çekmek, resmi evrakta değişiklik yapmak Kılık ve kıyafet kurallarına uymamak Okulun araç-gerecine zarar vermek Okul ile ilgili mekan ve malzemeyi izinsiz ve eğitimin amaçları dışında kullanmak.

31 c.Okul Değiştirme Yaptırımı Gerektiren Davranışlar
Anayasanın başlangıcından itibaren belirtilen temel ilkelere dayalı milli, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti niteliklerine aykırı davranışlarda bulunmak veya başkalarını da bu tür davranışlara zorlamak Sarkıntılık, hakaret, iftira, tehdit ve taciz etmek veya başkalarını bu gibi davranışlara kışkırtmak Herhangi bir kurum, dernek ve örgüt adına yardım ve para toplamak Kendi yerine başkalarını sınava katmak Alkol veya bağımlı maddeleri kullanmak veya yanında bulundurmak başkalarını kullanmaya teşvik etmek Kılık ve kıyafet yönetmeliğine uymamakta ısrar etmek

32 Yaptırım Takdirinde Dikkat Edilecek Hususlar
Davranışın niteliği, önemi ve ne gibi şartlarda gerçekleştiği, olumsuz andaki psikolojik durumu ve kişisel özellikleri Okul içinde ve dışındaki genel durum ….Yaş ve cinsiyet ….Derslerdeki ilgi ve başarı ….Okuldaki sosyal ve kültürel faaliyetlerdeki başarı durumu Öğrencinin aynı öğrenim yılı içinde daha önce yaptırım uygulanıp uygulanmadığı göz önünde bulundurularak olumsuz davranışına uygun yaptırım belirlenmelidir.

33 Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Üst Kurulu
Bu kurul müdürün başkanlığında, her ders yılının ilk ayında öğretmenler kurulunca gizli oyla seçilerek iki asıl iki yedek öğretmen ile okul rehber öğretmeni ve okul aile birliği başkanından oluşur. Yaptırımların Dosyalara İşlenmesi ve Silinmesi Uygulanan yaptırım, öğrencilerin dosyalarına işlenir.Davranışları bir daha tekrarlamamaları durumunda üst kurulun ders yılı sonunda verecekleri kararla yaptırımlar, öğrencilerin dosyasından silinir.Ancak öğrencinin izlenememesi ve yaptırımın kaldırılmaması durumunda karar ileriki döneme atılır.

34 Ortaöğretim Kurumlarında Disiplin
Öğrencilerin yetişkinlik düzeyine göre ortaöğretim kurumlarında disiplin yönetmeliği daha ayrıntılı düzenlenmiş, yaptırımlar daha sertleşmiştir. Öğrencilerin Uyacağı Kurallar: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kanunlarına, toplumun ahlak kurallarına ve okul düzenine uymaları, çevreye iyi örnek olmaları Atatürk İlke İnkılaplarına bağlı kalmak ve yalan söylememeleri Çevresindeki kişilere karşı saygılı, hoşgörülü ve çevreye iyi örnek olmaları Millet malını ve okulun eşyasını kendi malı gibi bilmeleri İçkili ve zararlı yerlere gitmemeleri İnsan hakları ve demokrasi bilincini özümsemiş ve davranışa dönüştürmüş olmaları istenir.

35 Davranışların Kazandırılması

36 Ödüllendirilecek Davranışlar ve Ödüller
Okul disiplin kurulu örnek, güzel davranışları, derslerindeki gayret ve başarı ile üstünlük gösteren öğrencilerle ilgili olarak; Ağırlıklı ortalaması 10 luk not sisteminde “8,50” ,5 lik not sisteminde “4,50” ve daha yüksek olanların “takdirname” ile ödüllendirilmesine karar verir. İstenilen başarıyı gösterememiş fakat; Hiç devamsızlığı bulunmayan Kültürel ve sportif faaliyetlerde üstün başarı gösteren Okulun araç ve gerecini koruyan ve bu konuda örnek olan öğrencilere de okul yönetiminin teklifi üzerine “ onur belgesi ” ile ödüllendirilir.

37 Davranışlar Cezayı gerektirenler
a.Uyarma-mahrumiyet Ve Kınama Cezalarını Gerektiren Davranışlar Görgü kurallarına uymamak Okulda başkalarını rahatsız edecek kadar yüksek sesle konuşmak Verilen ödevleri yapmamak Kılık kıyafet yönetmeliğine uymamak Okulda sigara içmek Okul araç gereçlerini kötü kullanmak b.Okuldan Kısa Sürede Uzaklaştırma Cezasını Gerektiren Davranışlar Kişileri veya grupları dil, ırk , cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezheplerine göre ayırmayı, kötülemeyi amaçlayan davranışta bulunmak veya ayrımcılığı körükleyici semboller taşımak

38 2.İzinsiz gösteri veya toplantı düzenlemek
3.Yatılı okullarda gece izinsiz ve özürsüz dışarıda kalmak 4.Yasaklanmış her türlü yayını okula , okula bağlı yerlere sokmak ve yanında bulundurmak 5.Kişisel durumu ve adresi ile ilgili bilgileri okula yanlış bildirmek 6.Okul yetkililerinin ve disiplin kurulunun çağrılarına uymamak 7.Okulda bulunduğu halde kasıtlı olarak bayrak törenlerine katılmamak, özürsüz olarak bayram törenlerine gelmemek 8.Kumar oynamak ve oynatmak 9.Öğretmen veya okul yönetimi tarafından verilen görevlerin yapılmasına engel olmak 10.Okul ve çevresinde kavga etmek

39 c.Okuldan Tasdikname İle Uzaklaştırma Cezasını Gerektiren Durumlar
Hırsızlık yapmak Okul ile ilişiği olmayan kimseleri okulda veya okula ait yerlerde barındırmak. Sahte belge düzenlemek, üzeride değişiklik yapılmış belgeleri kullanmak, bu belgenin sağladığı haklardan başkalarını yararlandırmak. Okulun sınırları içinde herhangi bir yeri okul yönetiminden izinsiz olarak eğitim ve öğretim amaçları dışında kullanmak veya kullanmasına yardımcı olmak Okulun bina, eklenti ve donanımlarını, okula ait taşınır ve taşınmaz mallarını tahrip etmek Ders, sınav ve diğer faaliyetlerin yapılmasına engel olmak veya arkadaşlarını bu eylemlere katılmaya kışkırtmak

40 7.Öğretmenlere, yöneticilere, memurlara ve diğer görevlilere hakaret etmek, karşı gelmek, onların okulda ve etkinliklerinde görevlerini yapmalarına engel olmak 8.Okula yaralayıcı ve öldürücü aletler getirmek 9.Türk bayrağına, sancağına kasıtlı olarak saygısızlık yapmak 10.Milli ve manevi değerlere sözle, yazı ile veya başka bir şekilde aşağılamak ve değerlere küfretmek 11.Kendi yerine başkasını sınava sokmak ve başkasının yerine sınava girmek

41 d.Örgün Eğitim Dışına Çıkarma Cezasını Gerektiren Davranışlar
Kişileri veya grupları dil, ırk , cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezheplerine göre ayırmayı, kötülemeyi amaçlayan davranışta bulunmak veya ayrımcılığı körükleyici eylemlere katılmak Disiplin ile ilgili işleri ve disiplin kurulunun çalışmasını zor kullanarak veya tehdit ile engellemek Okulda uyuşturucu madde ticareti yapmak Okulun eşya ve donanımlarını kasıtlı olarak tahrip etmek Türkiye Cumhuriyeti’nin insan haklarına ve anayasanın başlangıcından belirtilen temel ilkelere dayalı demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti niteliklerine aykırı bir miting, boykot, yürüyüş gibi topllu veya ferdi eylemler düzenlemek

42 Ceza Takdir Edilecek Hususlar ve Uygulama İle İlgili Esaslar
Ceza takdirinde dikkat edilecek hususlar Öğrencinin kişisel özellikleri Davranışın niteliği, önemi ve ne gibi şartlar altında yapıldığı Davranışın yapıldığı zamanki öğrencinin psikolojik durumu Öğrencinin yaş ve cinsiyeti Öğrencinin derslerdeki ilgi ve başarısı Öğrencinin aynı öğretim yılı içinde daha önce ceza alıp almadığı Öğrencinin tüm kişiliği değil, yalnız söz konusu davranışının odak noktası yapılması gerektiği

43 Disiplin Cezalarının Uygulanmasında Aşağıdaki Esaslara Uyulur
Okuldan tasdikname ile uzaklaştırma cezasının uygulanmasında öğrenci ilgili okul müdürlüğü ve valiliğin olumlu görüşlerinin alınması şartı ile öğretim yılı sonunda eski okuluna dönebilir. Örgün eğitim dışına çıkarma cezasının uygulanmasında öğrencinin devam zorunluluğu bulunan okullara tekrar kayıt yaptırmasının mümkün olmayacağı hususu açıkça belirtilir. İşlenen suçlar ile bu suçların karşılığı olan cezalar uyumlu bir şekilde tespit edilir. Tutuklu ve gözetim altında bulunan öğrencilerin savunmaları ilgili makamlara müracaat edilmek suretiyle alınır

44 5.Okul yöneticileri öğrencilerin okul içinde ve okul dışında olup doğrudan okul yönetimine duyurulan, yasal soruşturmayı gerektiren bir suç işlemeleri halinde ilgili makamları haberdar eder. 6.Disiplin cezalarında “uyarma” ve “mahrumiyet” cezaları müdür, müdür yardımcıları, öğretmenler ile onur ve disiplin kurullarınca diğer cezalar ise yalnız disiplin kurulu tarafından verilir. 7.Öğrencilerin davranış notu; her ders yılı veya dönem başında 5 lik not sistemi uygulanan okullarda “5” , 10 luk not sistemi uygulanan okullarda ise “10” dur. 8.Öğrenciye cezayı gerektiren davranışlardan dolayı birden fazla disiplin cezası verilmez.

45 9.Disiplin kurulunca verilen cezalar öğrencilerin dosyalarına işlenir.
10.Öğrenciye verilen; “Uyarma”, “mahrumiyet”, “kınama”, “okuldan kısa süreli uzaklaştırma” okul müdürünün Okuldan tasdikname ile uzaklaştırma cezası ilçe öğrenci disiplin kurulunun Örgün eğitim dışına çıkarma cezası üst disiplin kurulunun onayından sonra uygulanır 11.Cezalara itiraz edilmesi durumunda zaman kaybını önlemek için; İtiraz dilekçesi,itirazda bulunulacak makama ulaştırılmak üzere okul müdürlüğüne verilir. Okul müdürlüğü dilekçe de belirtilen itiraz gerekçeleri hakkındaki görüşlerin 55. maddedeki belgelerle birlikte dilekçenin okul idaresine verildiği tarihten itibaren 5 işgünü içinde üst kurullara gönderir.

46 İtiraz sonuçlanıncaya kadar işlem uygulanmaz
Cezaların Dosyalara İşlenmesi ve Silinmesi Ceza alan öğrencilerin bu durumları dosyalarına işlenir.İleriki dönemlerde söz konusu davranışları bir daha tekrarlamamaları ve iyi hallerinin görünmesi durumunda, okul disiplin kurulunun değerlendirmesi ve kararıyla bu cezaları ile ilgili kayıtları, mezuniyet dönemleri içerisinde dosyalarından silinir.


"DİSİPLİN İLE SINIFTA KURAL VE İŞLEMLERİN BELİRLENMESİ VE UYGULANMASI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları